Thursday, October 18, 2018

Editura RAO recomanda 4 cărți ca niște adevărate lecții de viață


Suntem în permanență în căutare de fani. Fani ai autorilor noștri, pasionați de cărțile semnate de aceștia, de personajele create, de locurile descrise. Vă propunem, deci, o listă scurtă cu cărți pe care le considerăm adevărate lecții de viață. Cărți care ne pun pe gânduri și pe care, atunci când biblioteca e neîncăpătoare, decidem să le păstrăm și să le recitim, cândva. Am început o listă de asemenea cărți – e doar un început, suntem siguri că fiecare dintre destinatarii acestui mesaj au lista proprie...



Ed Kennedy, un tânăr ratat, se transformă într-un adult care transmite diferite mesaje unor cunoscuți sau necunoscuți, pentru a-i ajuta în cele mai dificile momente ale vieții. Nu suntem oricine, suntem cu toții cineva este mesajul acestei cărți: e alegerea noastră dacă decidem să facem din viața noastră una cu adevărat valoroasă. Mai multe despre carte, aici.

                                            _______________________________________


O poveste complexă despre ce ne dorim și ce primim în viață.
„E greu să alegi ce rămâne şi ce nu atunci când îţi laşi în urmă vechea viaţă şi tot ce ai cunoscut. E greu de ştiut ce îţi va fi cel mai de folos atunci când nu înţelegi unde mergi şi de ce.” Mai multe despre carte,aici.


 
                                           ________________________________________

Cartea ne arată cum îți dă o singură privire peste cap întreaga existență și la ce presiune poate rezista o dragoste adevărată.
„După cum bine-mi zisese Guzman: Pentru a nu mai fi sărac, primul pas este să nu mai pari aşa.”
„…i-am dat sfatul pe care eu însămi nu l-am urmat la vremea respectivă: nu trebuie să te dai bătut din prima.” Mai multe despre carte aici.

                                  ______________________________________________



Ce ne motivează, ce ne bucură, care e sensul vieții noastre, cât e animal și cât spiritual în fiecare dintre noi – iată câteva întrebări pe care le pune acest roman clasic.
„…lipsa dragostei de sine te aduce în imposibilitatea de a-ți iubi aproapele, că ura de sine are exact același rezultat, pricinuind în cele din urmă aceeași izolare și deznădejde cumplită pe care le provoacă egoismul feroce.” Mai multe despre acțiunea cărții aici.



Follow on Bloglovin

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori