Wednesday, October 24, 2018

Editura RAO: 3 cărți de nonficțiune din care avem multe de învățat


De ce ne plac lucrările de nonficțiune? Pentru că în ele găsim modele bune de urmat, pentru că au puterea de a inspira, de a schimba modul de a gândi, felul cum privim lumea din jur. Iată trei titluri apărute recent pe care le considerăm speciale pentru că ne învață ceva sau pentru că, prin faptele pe care le descriu, ne fac să ne dorim mai mult de la noi înșine.


Crimele din Osage County: Luna Floare și istoria FBI
DAVID GRANN

Petrol, bani, crime
În anii 1920, populația cu cel mai mare venit per capita din lume erau membrii Națiunii Indiene Osage din statul Oklahoma. După ce sub pământurile lor a fost descoperit petrol, cei din Osage County mergeau în limuzine conduse de șoferi și construiau conace și își trimiteau copiii la studii în Europa. Apoi, unul câte unui, au început să fie uciși. Împreună cu membrii triburilor din Osage County, echipa de agenți sub acoperire FBI a scos la lumină una dintre cele mai sinistre conspirații din istoria recentă a Americii. Citește un fragment din carte. 
Găsești cartea aici. 


                               ______________________________________


Castelul vulturilor: evadare din fortăreața lui Mussolini
MARK FELTON

Una dintre cele mai îndrăzneţe evadări din istoria celui de-al Doilea Război Mondial
Castelul Vincigliata, o fortăreaţă medievală construită pe colinele Toscanei, lângă Florenţa, a fost transformat într-un lagăr de prizonieri de război la ordinul dictatorului Benito Mussolini. În lagăr, pe lângă ceilalţi prizonieri, se află treisprezece dintre ofiţerii britanici şi din Commonwealth capturaţi pe durata campaniilor din Africa de Nord şi Creta. Citește un scurt fragment din carte.
Comandă cartea aici.
                                 _____________________________________

Enciclopedia plantelor medicinale: 100 de plante esențile pentru sănătate și fumusețe

Cu Enciclopedia plantelor medicinale veți face o călătorie în care veți descoperi 100 de plante esențiale pentru sănătate și frumusețe, de la crețișoară la limba-mielului, de la castanul sălbatic la țintaură, de la crețușcă la sunătoare și multe altele. Veți învăța să le recunoașteți cu ajutorul unor planșe fotografice de excepție, care dezvăluie până în cele mai mici detalii părțile plantei proaspete. Veți descoperi istoria și beneficiile acestor ierburi, precum și explicații precise despre modul de preparare a unor remedii pentru afecțiuni mai mici sau mai mari.
Comandă aici.

Follow on Bloglovin

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori