Friday, September 28, 2018

In pregatire la Editura Nemira



Data aparitiei 8 oct. 2018
Titlu original Before the rains
Colectia Damen Tango
ISBN 978-606-43-0369-1
Cod bara 9786064303691
Autor Dinah Jefferies
Traducator Monica Serban
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 368


Un amestec luxuriant si imbatator de culoare si gusturi din India

1930, Rajputana, India. De la moartea sotului ei, tanara ziarista Eliza s-a refugiat doar in pasiunea pentru fotografie. Cand guvernul britanic o trimite sa fotografieze familia regala la palatul de pe marginea unui lac, il cunoaste pe Jay, fratele extrem de atragator al printului.

Desi ea ii reproseaza saracia in care traieste poporul indian, iar el ii aminteste de nedreptatile comise de britanici, cei doi descopera ca au surprinzator de multe in comun. Dar familiile si societatea dezaproba relatia care se infiripa. Asa ca trebuie sa ia o hotarare: isi asculta inima sau fac ce asteapta ceilalti de la ei?

Un roman fascinant, care duce cititorii in vremea cand Imperiul Britanic inca influenta puternic India, cu amestecul ei de traditii, obiceiuri, locuri seducatoare si festivaluri pline de culoare.

„Jefferies descrie emotii complexe cu o sensibilitate deosebita, combinata cu peisaje fierbinti si o eroina de forta.“
Culturefly.co.uk

                                        __________________________________________


Data aparitiei 15 oct. 2018
Titlu original Un long dimache de fiancailles
Colectia Babel
ISBN 978-606-43-0174-1
Cod bara 9786064301741
Autor Sébastien Japrisot
Traducator Mihaela Stan
Format Paperback
Dimensiuni 120 x 220 mm
Nr. pagini 328


O noapte si o zi din iarna anului 1917. Cinci soldati azvarliti in Picardia inzapezita, in transeele inamicului, se zbat sa supravietuiasca. Cel mai mic nu are nici douazeci de ani.
In cealalta parte a Frantei, dupa ce se instaureaza pacea, Mathilde, care il iubeste, vrea sa descopere adevarul. Se lupta sa-l gaseasca, mort sau viu, in labirintul in care s-a pierdut. Cautarea ii este o logodna lunga in „les années folles” si ea va continua pana la capatul sperantei, intr-un roman care te pune pe ganduri. Fermitate si fragilitate, actiune si asteptare in destinul unei eroine greu de uitat si intr-un roman care coboara in adancimile sufletului.

                                             ______________________________________


Data aparitiei 15 oct. 2018
Titlu original Les couples royaux dans l’histoire
Colectia Istoria...
ISBN 978-606-43-0371-4
Cod bara 9786064303714
Autor Jean-François Solon
Traducator Mihaela Stan
Format Paperback
Dimensiuni 150 x 230 mm
Nr. pagini 360


11 cupluri regale care au scris istoria impreuna, din antichitate pana in epoca moderna!

Este arta guvernarii un privilegiu exclusiv masculin? Ce ar fi un suveran fara consoarta lui? Cum ar fi aratat istoria, daca femeile nu ar fi stapanit din umbra sau la vedere? 

Jean-François Solon cauta pentru prima data femeia de langa barbatul de la putere si invers, pentru a ne dezvalui istoria „la patru maini” a cuplurilor in decurs de paisprezece secole: de la Iustinian si Teodora la Nicolae al II-lea si Alexandra, Isabella de Castilia si Ferdinand de Aragon, Ludovic al XIII-lea si Ana de Austria, Ludovic al XVI-lea si Maria-Antoaneta, Napoleon al III-lea si Eugenie sau Franz Josef si Sissi. 

Povestea captivanta a cuplurilor regale imbina fermecator registrul domestic si personal cu istoria, politica si religia, pentru ca intimitatea celor care conduc este intotdeauna strans legata de datoria fata de patrie.

                              ___________________________________________________


Data aparitiei 2 oct. 2018
Titlu original Women in Science: 50 Fearless Pioneers Who Changed the World
ISBN 978-606-43-0355-4
Cod bara 9786064303554
Autor Rachel Ignotofsky
Traducator Alexandra Florescu
Format Hardcover
Dimensiuni 190 x 230 mm
Nr. pagini 128


„Femei in stiinta surprinde bucuria din spatele atator descoperiri fundamentale, sarbatorind in acelasi timp vietile extraordinare ale femeilor care le-au facut.“
Rachel Swaby, autoarea cartii Headstrong: 52 Women Who Changed Science—and the World

„Mi-as dori sa am o fetita ca sa ii dau cartea asta. Rachel Ignotofsky le ofera tinerelor femei curajul si increderea sa urmeze caile palpitante deschise de aceste deschizatoare de drumuri.“
Eileen Pollack, autoarea cartii The Only Woman in the Room: Why Science Is Still a Boys’ Club

Este dovedit stiintific: femeile sunt tari!

Carte educativa, minunat ilustrata, Femei in stiinta aduce in prim-plan contributiile a 50 de femei notabile in domeniul stiintei, tehnologiei, ingineriei si matematicii (STEM), din Antichitate si pana azi. Aceasta colectie plina de ilustratii unice si fascinante contine si infografice pe teme importante precum echipamentul de laborator, procentul femeilor care lucreaza in domeniile STEM si un glosar stiintific ilustrat. Portretele acestor deschizatoare de drumuri cuprind figuri binecunoscute, precum primatologa Jane Goodall sau pioniere mai putin cunoscute, precum Katherine Johnson, fiziciana si matematiciana de culoare care a calculat traiectoria misiunii Apollo 11 pe Luna.

Femei in stiinta prezinta realizarile femeilor cutezatoare care au deschis calea pentru generatiile urmatoare de specialiste in inginerie, biologie, matematica, medicina, astronautica, fizica si altele!



Follow on Bloglovin

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori