Saturday, November 11, 2017

Romane in pregatire la editura PALADIN!



PREMIUL HUGO PENTRU CEL MAI BUN ROMAN

Traducere din limba engleză de Laura Ciobanu
hardcover, 464 p
ISBN 978-606-8673-65-3
Autor: N.K. Jemisin
Domeniu: Fantasy

Primăvară, vară, toamnă, iarnă. Moartea-i Al Cincilea Anotimp şi le stăpâneşte pe toate.

Singurul continent al planetei, numit în mod ironic Neclintirea, este zguduit constant de cutremure devastatoare. O dată la câteva sute de ani, locuitorii lui au de înfruntat un Al Cincilea Anotimp. Furia Pământului se dezlănţuie într-un sezon al dezastrelor naturale, al foametei, al cruzimii şi-al luptei pentru supravieţuire. Sfârşitul lumii e inevitabil, dar nu e singura problemă. Ce e de făcut când sistemul rigid în care trăieşti se teme de tine, manipulează şi ucide cu sânge rece?

Pentru Essun n-are importanţă că lumea e în ruine. O s-o distrugă chiar ea dacă numai aşa poate să se răzbune.

Nu poţi să faci lucrurile să meargă mai bine. Lumea e ceea ce e. N-ai cum s-o schimbi decât dacă o distrugi şi o iei de la capăt.



Un mister al seriei Crimele din Midsomer

Traducere din limba engleză de Anca Bucur si Ioana Tudor
hardcover, 400 p, 115x185 mm
ISBN 978-606- 8673-69- 1
Domeniu: Crime

Deși în acea seară teribilă realitatea s-a strecurat pe scenă într-un fel foarte neplăcut, cu toții am fost convinși până în ultima clipă că ceea ce priveam era o piesă de teatru.

O moarte suspectă tulbură liniștea trupei locale de actori amatori. Însă acesta nu este un caz obișnuit pentru inspectorul-șef Barnaby care se vede prins în cercul unor indivizi ce nu-i sunt cu totul străini. Hotărât să tragă cortina numai după ce va dezlega misterul care bântuie acum orașul, Barnaby descoperă că lumea enigmatică a teatrului este doar un paravan pentru regiile de culise.

Așadar, acum avem o marionetă, un măscărici acționat de niște păpușari.




PREMIILE NEBULA ȘI LOCUS

Traducere din limba engleză de MihaiDan Pavelescu
hardcover, 424 p, 145x210 mm
ISBN 978-606-8673-64-6
Domeniu: Science-fiction

Noi, oamenii, nu mai avem duşmani naturali, aşa că natura trebuie să găsească alte mijloace prin care să se ocupe de noi.

O vrăjitoare, un inventator şi sfârşitul lumii. Un război între magie şi ştiinţă care ar putea să distrugă planeta. Deși se iubesc, Patricia şi Laurence luptă unul împotriva celuilalt pentru că trebuie, pentru că li se cere şi pentru că dragostea lor ridică ziduri, în loc să construiască punţi. Au viziuni şi metode diferite, dar acelaşi ideal: binele comun. Însă ce e de făcut când soluţiile sunt la fel de periculoase ca problema pe care încearcă s-o rezolve?

Societatea înseamnă alegerea între libertatea definită de altcineva şi sclavia definită de tine.



„Zeii nu sunt cruzi pentru că ne fac să muncim. Sunt cruzi pentru că ne permit să sperăm.”

Traducere din limba engleză de Alina E. Bogdan
hardcover, 145x210 mm
ISBN 978-606-8673-54-7
Domeniu: Science-fiction

Într-un trecut îndepărtat, oraşul Bulikov s-a folosit de puterile zeilor pentru a cuceri lumea, dar asta a durat până când protectorii divini au fost ucişi, iar Bulikov a devenit un banal avanpost colonial al noii puteri mondiale. Tânăra diplomată Shara Thivani, în realitate una dintre cele mai bune spioane ale asupritorilor, încearcă să dezlege misterele de împânzesc realităţile paralele ale oraşului.

Poate că zeităţile au creat multe iaduri, dar ele nu se compară cu cele pe care şi le-au făcut oamenii.




Follow on Bloglovin

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori