Tuesday, March 21, 2017

Recenzie + Imagini! Fantoma Aniei - Roman grafic - de Vera Brosgol


„O capodoperă!“ Neil Gaiman

Publicată în ianuarie 2017
Traducere din engleză de Matei Sâmihăian
paperback, 224 p, 150x175 p
ISBN 978-606-710-444-8
Autor: Vera Brosgol
Domeniu: Romane grafice
Colecție: Grafic ART


Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol.

Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie.

Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna...


„Extraordinară... o conturare isteaţă, amuzantă şi plină de compasiune.“ - The New York Times

„Irezistibil de fermecătoare pentru oricine se simte ca un neadaptat.“ - The Los Angeles Times

„Fantoma Aniei este amuzantă, stranie şi un minunat page turner.“ - USA Today

„Foarte dulce, foarte amuzantă şi foarte înspăimântătoare.“ - boingboing.net

Parerea mea:

Mi-a placut l-a nebunie acest roman grafic. Mi-a placut atat de mult, incat l-am dat gata in mai putin de o ora si i-am dat fara ezitare 5 stelute.


Ania este o fata de liceu, care isi doreste sa se integreze in colectiv, iar faptul ca se imprieteneste cu o fantoma nu o ajuta prea mult. :) In 220 de pagini ilustrate, autoarea ne arata ca te poate face sa indragesti un personaj, chiar daca este alcatuit mai mult din imagini decat din dialog. Cred ca Ania este un personaj memorabil si sunt sigura ca multi adolescenti se vor identifica intr-un fel sau altul cu ea. 


Vera Broscol creeaza, cu ajutorul ilustratiilor, o poveste intunecata si pe alocuri amuzanta, dar in cea mai mare parte captivanta si foarte usor de citit si inteles, ceea ce nu se intampla in cazul tuturor romanelor grafice.


“Fantoma Aniei” este alegerea perfecta pentru cei care sunt curiosi in privinta romanelor grafice dar nu stiu de unde sa inceapa. Asa ca va incurajez sa dati fuguta pe site-ul editurii Arthur, pentru ca nu strica sa mai incercam ceva nou din cand in cand.








Multumesc editurii ART! 


Follow on Bloglovin


2 comments:

Clara G. said...

OMG ce bine arata! <3 Vreau vreau vreau <3

Enache Alexandra said...

Si mie imi plac acest gen de carti. Sunt mult mai interesante si atractive. Cu siguranta ii va placea si prietenei mele care adora animatiile, dar o vad potrivita si pentru copii.

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori