Wednesday, February 1, 2017

Cum să-ți dresezi dragonul, de Cressida Cowell apare la Editura Nemi - Carti pentru copii începând cu această primăvară!


Cum să-ți dresezi dragonul, de Cressida Cowell apare la editura Nemi de carte pentru copiiîncepând cu această primăvară. Seria a început în 2003, iar ultima carte publicată e din 2015. Romanul care începe povestea lui Sughiț și a dragonului său știrb se recomandă copiilor de peste 7 ani.

Un adevărat fenomen de popularitate printre copii și părinți, deopotrivă, vândute în peste 7 milioane de exemplare în toată lumea, cărțile din serie au fost ecranizate în două filme artisticeși un serial de desene animate produs de DreamWorks. În 2019 o să apară al treilea film inspirat de ele.

Considerată deja un clasic al literaturii pentru copii, precum și o piatră de hotar din punct de vedere al imaginației și creativității, seria Cum să-ți dresezi dragonul are aventuri, un umor nebun, ilustrații comice, dar mai ales un mare potențial educativ.

Cressida Cowell este primul autor de cărți pentru copii care a primit premiul prestigioasei revistePhilosophy Now pentru Lupta împotriva Ignoranței, deoarece romanele din Cum să-ți dresezi dragonul le stimulează imaginația micilor cititori, dar totodată îi face să mediteze la teme etice, politice și sociale, iar materialele auxiliare sau activitățile care se pot inspira din carte sunt nenumărate.

SUGHIȚ STRAȘNICUL STAVRID AL III-LEA, formidabil luptător cu sabia și îmblânzitor de dragoni, a fost cel mai mare Erou Viking care a existat vreodată. Cum reușește el să treacă de Programul de Inițiere într-ale Dragonilor cu un dragon știrb și să se lupte cu Dragonus Maritimus Giganticus Maximus înainte ca acesta să devoreze toți vikingii de pe Insula Tontului? Copiii învață odată cu Sughiț cum devii un adevărat Erou.

„Plină de glume bune, desene amuzante și scene dramatice, e o carte absolut minunată.“ - Independent on Sunday

Cressida Cowell a crescut în Londra și pe o mică insulă, aproape nelocuită, de pe coasta de Vest a Scoţiei unde și-a petrecut timpul scriind povești, pescuind și căutând dragoni. Era convinsă că pe insulă trăiau cu adevărat dragoni și, de atunci, a rămas fascinată de ei. Acum locuieşte în Londra cu soţul ei, Simon, cu fiicele Maisie şi Clementine, şi cu două pisici, Lily şi Baloo.




Follow on Bloglovin


No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori