Sunday, May 8, 2016

Recenzie! Pe strada Jamaica de Samantha Young


De la autoarea bestsellerurilor Pe strada Dublin şi Pe strada Londra.
O simplă lecţie de seducţie între doi prieteni se poate transforma în mult mai mult...

În ciuda firii sale sociabile, Olivia nu se simte deloc în siguranţă în preajma bărbaţilor. Dar odată cu mutarea la Edinburgh, începe o nouă viaţă.
Nate Sawyer e un jucător fermecător, care nu-şi ia niciodată vreun angajament faţă de nimeni.
Aşa că atunci când Olivia apelează la el, Nate se oferă să o iniţieze în arta seducţiei, iar legătura lor se transformă curând într-o poveste de dragoste pasională.
Însă Nate nu pare dispus să-şi trădeze convingerile şi riscă astfel să piardă pentru totdeauna iubirea vieţii sale...

„Ochii îi străluciră când înţelese ce-i spuneam şi ne-am îndreptat spre ieşire. I-am trimis un mesaj lui Jo, spunându-i că plecăm şi am mers repede, în tăcere, până pe strada Jamaica. Sus, în dormitor, unde începuse, de fapt, toată povestea, am făcut dragoste cu Nate încet, promiţându-i cu fiecare parte din mine că acel apoi pe care îl găsiserăm împreună... ei, bine... era pentru totdeauna."

După ce a absolvit, în 2009, Universitatea din Edinburgh, unde a studiat istorie antică şi medievală, Samantha Young s-a dedicat scrisului. Cărţile sale aco¬peră mai multe genuri: romance, paranormal, fantasy urban şi subiecte contemporane. La Editura Trei, de aceeaşi autoare, au apărut Pe strada Dublin şi Pe strada Londra. Pentru romanul Pe strada Dublin, Samantha Young a fost nominalizată la Goodreads Choice Award for Best Author and Best Romance.

Recenzia noastra pentru romanul "Pe strada Dublin" o gasiti printr-un click AICI, iar pentru romanul "Pe strada Londra" AICI .

Parerea mea

Sunt câteva serii de care îmi aduc mereu aminte cu drag și de care nu m-am plictisit după o singură citire. Fac parte din acea categorie de persoane care recitește cărțile destul de des. Sunt momente în care simt nevoia să mă pierd din nou într-o anumită poveste. Există cărți pe care le devorezi atât de repede, încât nu poți să prinzi cu mintea toate nuanțele, toate micile detalii. O carte cu adevărat bună este o carte care te surprinde la a doua lectură la fel de tare ca la prima.

Povestea Oliviei și a lui Nate este una dintr-acelea pe care le recitești cu drag de fiecare dată. După ce am închis cartea nu m-am putut abține și am trecut din nou peste câteva scene. Pe strada Jamaica este cel de-al treilea volum din seria Pe strada Dubin, o serie de care m-am îndrăgostit acum mulți ani. O să fiu sinceră și o să recunosc că primele trei volume mi se par cele mai frumoase, sper să nu supăr pe cineva care preferă volumul patru, cinci sau șase. Întreaga serie este superbă, dar Joss, Braden, Jo, Cam, Olivia și Nate sunt irezistibili.

”Mama mi-a spus mereu că dacă nu poți spune nimic drăguț, spune ceva memorabil.”

Personajele principale ne sunt deja familiare din Pe strada Londra. Nate este cel mai bun prieten al lui Cam și Olivia este fiica unchiului Mick, singura figură paternă din viața lui Jo și a fratelui ei, Cole. Nate este absolut superb, iar el știe asta și profită la maximum de lipiciul pe care îl are la doamne. Nimic nu îl sperie mai tare decât iubirea. A iubit o singură dată și nu mai are dragoste de dăruit decât pentru familie și prieteni. De aceea Olivia este bucuroasă că îi este prietenă. Dintr-un motiv ciudat, Nate este singurul bărbat atrăgător în fața căruia nu se pierde și nu se face de râs. Poate să fie ea însăși în prezența lui și el se poate mereu deschide în fața ei. Niciunul dintre ei nu este dispus să riște prietenia lor. Până într-o noapte, când alcoolul o face pe Olivia să mărturisească mai mult decât ar fi trebuit.

”-Nate, ai grijă, că iar se vede pe tine frica de angajamente.
-Unde? Își pipăi obrajii îngrijorat. Ia-o de pe mine.”

Pentru Olivia, mutarea în Scoția este lucrul potrivit pentru a o ajuta să meargă mai departe. Și nici nu putea să-i meargă mai bine: aici are prieteni buni și un job pe care îl iubește. Dar la capitolul sentimente, timiditatea și neîncrederea în sine o împiedică să deschidă gura și să spună ceva de fiecare dată când e în prezența unui bărbat. Olivia are prea puțină experiență, iar Nate prea multă și pentru a o face să prindă curaj, el se oferă să o ajute. Însă regulile sunt încălcate și prietenia care era atât de importantă pentru amândoi este distrusă.

”Cum poate un asemenea laș să învețe pe cineva să fie curajos?”

Pe strada Jamaica este povestea celor doi tocilari ai găștii vesele. Olivia și Nate sunt mândri de ceea ce sunt, diferiți și speciali. Inocența Oliniei și egoul imens al lui Nate formează un întreg care te va cuceri imediat. Samantha Young nu dezamăgește nici de această dată și ne dăruiește un nou motiv să ne îndrăgostim de seria Pe strada Dublin.

” De când ne-am cunoscut, îmi plăcea să petrec timp cu tine mai mult decât cu oricine altcineva. Cu tine râd mai tare. Mă simt în largul meu cu tine. Am încredere să fiu eu însumi cu tine. Când ceva merge prost sau bine, când aud o glumă foarte amuzantă sau văd ceva ciudat, tu ești prima persoană căreia aș vrea să-i povestesc tot. Adaugă la asta și cele mai bune partide de sex pe care le-am avut vreodată și nu-i de mirare că-s dependent de tine.”


Multumim pentru exemplar editurii Trei.


Follow on Bloglovin


3 comments:

alexa ioana said...

si eu obisnuiesc sa recitesc carti, dar din pacate nu atat de des pe cat as dori. inca am o multime necitite :)))
de aceasta serie nu prea stiu ce sa spun, nu este chiar genul meu de carte preferat, dar i-as da o sansa daca as avea oportunitatea sa citesc macar un volum :)

Unknown said...

Eu am citit doar primele doua volume din seria Strazilor. Prima, Pe strada Dublin mi-a placut cel mai mult si am citit-o de doua ori chiar. A doua mi-a placut mai putin.
Cat despre aceasta, chiar trebuie sa fac rost de ea cat mai repede.
Felicitari pentru recenzie!

alexa ioana said...

si eu tot la primul volum al seriei ma gandeam. poate am sa il citesc intr-o buna zi :) totusi, sunt mai curioasa de seria cu Gabriel - Infernul lui Gabrie, Extazul lui Gabriel -, parca asa se numeau.

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori