Monday, May 9, 2016

COTLOANE ÎNTUNECATE de Ruth Rendell, acum la Editura Trei


O poveste extrem de captivantă despre şantaj, crimă şi destine implacabile

După ce tatăl său moare, Carl Martin moşteneşte o casă mare şi frumoasă în centrul Londrei. Ca să nu trebuiască să lucreze şi să aibă timp de scris, închiriază etajul primei persoane pe care o intervievează, Dermot McKinnon.
Face astfel prima mare greşeală.
A doua mare greşeală este faptul că a păstrat colecţia bizară de „remedii” homeopatice a tatălui său, pe care a găsit-o în dulăpiorul de medicamente, împreună cu nişte pastile de slăbit dubioase.
A treia greşeală este să vândă cincizeci de astfel de pastile unei prietene, care ulterior este găsită moartă.

“Ruth Rendell este neîntrecută în a spune poveşti despre obsesii, labilitate şi coincidenţe nefaste.” - Stephen King

Împletind ingenios două fire narative ce se întâlnesc în deznodământul şocant, Ruth Rendell descrie vârtejul ameţitor care-l poartă pe Carl într-o lume întunecată şi îl împinge apoi la crimă, în timp ce cade victimă unui duşman invizibil de care nu poate să scape.

“Dacă nu eşti familiarizat cu romanele lui Ruth Rendell, dacă, într-un fel sau altul, i-ai ratat cele peste şaizeci de cărţi, dar ai deschis-o acum pe aceasta… felicitări: viaţa ta de cititor va deveni infinit mai bogată.” - Los Angeles Times

“Ruth Rendell a îmbogăţit cu dimensiuni psihologice profunde şi sofisticate literatura poliţistă clasică din Marea Britanie.” - Washington Post

“Scrisul lui Ruth Rendell are intimitatea neliniştitoare a unei atingeri străine în întuneric.” - The New York Times Book Review

Ruth Rendell (1930-2015) a fost o faimoasă scriitoare de cărţi poliţiste, care şi-a câştigat statutul de legendă încă din timpul vieţii. Senzaţionalul său roman de debut, From Doon with Death, a fost publicat în 1964 şi le-a făcut cunoştinţă cititorilor cu longevivul şi popularul său personaj, inspectorul Reginal Wexford.
Cariera sa impresionantă acoperă o jumătate de secol, cu peste şaizeci de cărţi publicate şi vândute în toată lumea în peste 20 de milioane de exemplare.
Câteva dintre romanele sale au fost adaptate cu succes pentru televiziune.
Ruth Rendell a semnat o serie de cărţi şi cu pseudonimul Barbara Vine.
A fost recompensată cu numeroase premii, printre care Sunday Times Literary Award în 1990. De asemenea, a primit de trei ori Edgar Award, cea mai importantă distincţie acordată de organizaţia Mystery Writers din Statele Unite ale Americii, de patru ori premiul Gold Dagger, precum şi distincţia Diamond Dagger pentru contribuţia sa literară remarcabilă, acordată de prestigioasa Crime Writers Association din Marea Britanie. Membră a House of Lords, a fost una dintre personalităţile literare marcante ale epocii noastre.

Follow on Bloglovin


2 comments:

alexa ioana said...

ador cartile astea, cu mister, crime, personaje care poarta secrete...iar coperta este superba <3
editura Trei este preferata mea, publica numai titluri bune !

Unknown said...

Nu am mai citit nimic scris de aceasta autoare dar descrierea acestei carti chiar pare extrem de interesanta, continand tot ce trebuie pentru a fi una de succes. Mi ar placea sa o citesc.

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori