Tuesday, December 8, 2015

Recenzie! Razvratirea (Eve #3) de Anna Carey


O fascinantă aventură distopică, petrecută în 2032, la 16 ani după ce un virus mortal a şters aproape întreaga populaţie de pe faţa Pământului.

EVOCATIVĂ, ROMANTICĂ ŞI UNEORI ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE, EVE ESTE O TRILOGIE CAPTIVANTĂ, CU O EROINĂ DE NEUITAT.

În spectaculoasa încheiere a epopeii de iubire şi sacrificiu scrisă de Anna Carey, Eve trebuie să aleagă pe cine să abandoneze, pe cine să salveze şi împotriva cui să lupte.

Când şi-a pierdut sufletul-pereche, pe Caleb, Eve a simţit că lumea ei a pierit. Acum, captivă în palat, mireasă şovăielnică şi prinţesă nefericită, Eve simte că întreaga ei viaţă este o minciună.

Tot ce o determină să continue este amintirea lui Caleb… şi revoluţia declanşată de el. Eve plănuieşte să distrugă Noua Americă, începând cu capitala: Oraşul de Nisip. Va izbuti ea oare să clădească o lume nouă, liberă, când va fi chemată să comită actul suprem de răzvrătire – să-l ucidă pe propriul ei tată, regele?

În primul rând, mulțumesc librăriei online Libris pentru această carte. Pe site-ul lor puteți găsi atât cărți în română, cât și cărți în engleză.

Parerea mea:


Finalul acestui ultim volum din trilogia Eve de Anna Carey marchează un moment de tristețe, pentru mine. Încă o serie pe care am îndrăgit-o foarte mult a ajuns la final. Dar nu vreau să înțelegeți, din asta, că finalul ar fi unul nefericit sau, mai bine zis, în totalitate nefericit. Personajele, deși nu toate, au parte de o concluzie destul de fericită, ceea ce conduce la o încheiere destul de „happy”, pentru care nu a trebuit să consum un pachet întreg de șervețele (mă uit la tine, acum, Veronica Roth, și mă uit foarte, foarte urât!) 

In aceasta carte întâlnim o Eve foarte diferită de cea din primele doua romane. Pot să afirm că este un personaj mai matur și am văzut-o ca pe un adult sigur pe sine, care știe ce face și ce vrea. Nu mai este acea fetiță speriată, care fugea dintr-o parte în alta. 

Cu siguranță, pierderea lui Caleb a avut un impact major asupra ei. Tragedia a maturizat-o brusc și a determinat-o să ducă la bun sfârșit ceea ce a început: îngenuncherea imperiului creat de rege.

„Am citit undeva că atunci când îţi este dor de cineva, te transformi în acea persoană, faci anumite lucruri ca să umpli golul lăsat de ea şi să nu te mai simţi singur.”


Cu ajutorul lui Moss, Eve, pune la cale un plan, prin care rebelii reușesc să pătrundă în oraș și să pună stăpânire pe el. Singurul lucru de care trebuie să se ocupe Eve este uciderea Regelui. Ușor de zis, greu de făcut, având în vedere faptul că Regele nu este un străin pentru ea. 

Oare va avea Eve curajul să ducă această misiune la bun sfârșit? 

Acest final de serie vă va surprinde. Și plăcut, și neplăcut. 

Lectură plăcută!



Follow on Bloglovin

1 comment:

Andreea Dragan said...

Am citit-o si eu acum o saptamana si mi-a placut foarte mult. Inca simteam fiorul ala in stomac pe care l-am simtit si la primele doua volume si nu cred ca am mai simtit asta la vreo serie. Imi pare atat de rau ca s-a terminat. :(

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori