Friday, January 9, 2015

AL CINCILEA VAL de Rick Yancey In curand la Editura Art


- Publicată în ianuarie 2015 
- Traducere din limba engleză de Laura Sandu
- hardcover, 530 p, 140x205 
- ISBN 978-606-9363-19-5 
- Autor: Rick Yancey
- Domenii: Ficţiune, Young Art

"Remarcabil, de neratat pentru nimic în lume." - Entertainment Weekly

O invazie extraterestră distruge omenirea în patru Valuri succesive de nenorociri. Dar Al Cincilea Val este cel mai periculos, pentru că de data asta puţinii pământeni rămaşi în viaţă nu ştiu nici măcar ce îi ameninţă, cu atât mai puţin cum să înfrunte pericolul. Cassie, o adolescentă curajoasă de 16 ani, are o singură dorinţă: să îşi salveze frăţiorul – iar pentru asta nu se dă în lături de la nimic. 

Înaintea atacului, Ben Parish era un băiat obişnuit, dintr-un liceu obişnuit. Acum este soldat şi se vede obligat să aleagă între a avea încredere şi a deznădăjdui, între a se supune şi a se răzvrăti, între a-şi face datoria şi a-şi salva prietenii, între viaţă şi moarte.

Romanul lui Rick Yancey este diferit de orice carte sau film despre extratereştri la care vă puteţi gândi. Al Cincilea Val este cu mult mai înspăimântător. Poate pentru că pare atât de plauzibil. Mai aproape de noi decât am vrea să credem. Un roman fascinant, îndrăzneţ, o capodoperă a SF-ului modern.

„Fascinant şi original, Al Cincilea Val este un roman-tsunami care te prinde şi nu-ţi mai dă drumul. O poveste post-apocaliptică despre o invazie extraterestră, cu o eroină inteligentă şi vulnerabilă în mijlocul acţiunii.“ - New York TimesFollow on Bloglovin

4 comments:

Unknown said...

Mi-ar placea sa vad aceasta carte ecranizata. Cred ca asa ar fi si mai interesanta.

Alexandra Ioana said...

Alta carte noua :)) mai da nu se mai opresc? :)))))))

Adela C. said...

O am hardcover in engleza. La fel si volumul 2, paperback. A fost geniala prima, de a doua inca nu stiu ca nu am ajuns la ea. :D

Unknown said...

Am cartea în engleză. Încă nu am citit-o, dar cred că o voi face cirând. Mă bucur că s-a tradus şi la noi. :-)

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori