Sunday, July 12, 2020

Recenzie: Când totul e adevărat de Erin Watt

https://www.edituratrei.ro/carte/erin-watt-cand-totul-e-adevarat/3503/Un star pop. O fată obișnuită. Lumea întreagă e cu ochii pe ei.

Bogăție, faimă și o iubire ca-n povești – Vaughn Bennett, o adolescentă de 17 ani, ar putea avea parte de toate acestea dacă acceptă să devină falsa iubită a unui star pop.
În mod normal, Oakley Ford și Vaughn Bennett nu s-ar fi întâlnit niciodată.
La Oakley totul e ieșit din comun. Starul rebel al muzicii pop a câștigat mai multe premii Grammy, are milioane de fane și o reputație de cuceritor care intră mereu în bucluc.
Acum relația cu familia e un haos, inspirația îl părăsește, iar tabloidele îi vânează aventurile
scandaloase. Așa că Oakley are nevoie urgent de o schimbare de imagine: și cine ar fi mai potrivită să-l ajute decât Vaughn, o chelneriță care muncește din greu să-ți susțină familia? O fată cât se poate de obișnuită.
Pozând în iubita lui, Vaughn îl va ajuta pe Oakley să se transforme din băiatul cel rău în artistul dedicat muncii sale. Va reuși să-i păcălească pe paparazzi, pe fani și în final, chiar
pe sine însăți.
Fiindcă atunci când regulile obișnuite nu se mai aplică, inima începe să-ți joace feste…



Parerea mea:

Îmi place Erin Watt. A fost dragoste de la prima pagină atunci când am citit Prințesa de Hârtie, iar această nouă carte nu avea cum sa fie mai prejos. Nu are un subiect nemaiauzit, dar Erin știe cum să te facă să îndrăgești personajele încă de la început, iar pe parcurs să plângi sau să râzi alături de Oak și Vaughn. Când ai o zi tristă, această carte te face să zâmbești din nou, ceea ce este uimitor.

Oakley Ford este un fost star adolescent - mi-a amintit mult de Justin Bieber - fiul a doi mari actori, care are o mulțime de fani, bani și o grămadă de fete care îl adoră. Ce și-ar mai putea dori un tip proaspăt devenit adult?


Ei bine, Oak, pentru că așa îi spun prietenii - și după ce ne-am petrecut patru ore cu nasul în viața lui putem să ne numim prietenii lui – este un insolent. Are nouăsprezece ani, se crede buricul pământului și considera că toată lumea ar trebui să îi facă pe plac. Dar cariera lui este în impas, nu mai poate să compună nici măcar un vers, iar de la o vreme încoace fetele nu îi mai servesc drept inspirație. Este urmărit peste tot de paparazzi și nu știe ce să facă cu viața lui. Managerul său, Jim, vine cu o propunere: să găsească o fată drăguță cu care să se afișeze, sa o plătească pentru serviciile ei și astfel să scape de presă.

Așa intră în scenă Vaughn. Ea și sora ei sunt orfane și au nevoie de bani pentru a plăti datoriile părinților și pentru a avea grijă de frații lor gemeni mai mici, așa că este de acord să devină iubita paravan a lui Oak. Totul pare ca un clișeu până acum. Dar urmează să devină interesant, vă promit.

Vaughn nu își dorește o viată complicată, ba dimpotrivă, are nevoie de un trai simplu și stabil, chiar daca nu e ceea ce o face fericită. Ea este tipul fetei simpatice din vecini, cu o replică piperată mereu la îndemână, dar și cu o mulțime de probleme pe care vrea sa le păstreze ascunse. Oak nu face decât să îi dea viața deja planificată peste cap sau poate că va reuși să îi coloreze puțin viața îi tonuri cenușii.

În realitate, Oak este un tip simplu și drăguț atunci când nu poartă masca de super-star, dar este înconjurat de lucruri false. Prietenii lui sunt doar niște profitori, iar relația dintre el și părinții săi nu este tocmai normală. Pe de altă parte, Vaughn are iubit. Unul real. Cum crede ea că poate avea un iubit fals și unul real în același timp fără să-și complice viața este peste puterea mea de înțelegere, mai ales că iubitul ei adevărat nu este tip de treabă.

Am mai citit cărți cu acest subiect și toate mi-au plăcut, iar aceasta în mod deosebit, pentru că are de toate. Ceea ce face ca o poveste bună să devină grozavă sunt personajele. Oak și Vaughn ar putea foarte simplu sa fie oameni reali, cu problem reale, nu doar nume pe o pagină.

Lectură plăcută!
  




Follow on Bloglovin

1 comment:

Oferte Carti said...

Frumoasa recenzia, multumesc pentru recomandare!

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori