Sunday, November 5, 2017

Recenzie! Vocea lui Archer de Mia Sheridan


An aparitie: 2017
Autor: Mia Sheridan
Colectie: EpicLove
Editie: Necartonata
Editura: EPICA
Format: 210x140
Nr. pagini: 413
Traducator: Adina Pintea


Bree Prescot soseste intr-o mica localitate de provincie cu speranta ca aici va fi locul unde isi va gasi linistea sufleteasca pe care o cauta cu disperare, dupa un moment traumatizant petrecut intr-o noapte cumplita, cand tatal ei a fost ucis. In timp ce se instaleaza in noua ei locuinta, soarta i-l scoate in cale pe Archer Hale, un tanar singuratic si misterios, care ascunde in sufletul sau o suferinta profunda.
Este un om fara voce si discret, care, pentru toti locuitorii orasului, in afara de Bree, trece neobservat.
,,Vocea lui Archer" este despre intalnirea dintre o fata blocata in amintirea unei nopti terifiante si a unui barbat pentru care iubirea reprezinta cheia vindecarii si libertatii lui. Este povestea unui tanar care traieste cu o rana ingrozitoare si a unei fete care il va ajuta sa-si gaseasca ,,vocea”. E un roman emotionant si captivant despre suferinta, destin si puterea tamaduitoare a dragostei.

Parerea mea:

Vocea lui Archer, fără îndoială, este una dintre cele mai apreciate cărți ale anului 2014 , când am început-o, mă așteptam să aibă o poveste simpla si frumoasa. Dar, deși citisem o mulțime de recenzii pozitive despre ea, niciuna nu m-a pregătit pentru ceea ce am descoperit în paginile ei.

Frații Hale, Marcus, Conner și Nathan, sunt competitivi. Asta o știu toți locuitorii din Pelion și, imediat cu ajunge în micul oraș,  Alyssa McRae devine trofeul pe care și-l dispută cei trei. Dar niciunul dintre ei nu câștigă această luptă pentru fericire.

          Douăzeci de ani mai târziu, încercând să scape de amintirile care o bântuie zi de zi, Bree Prescott se întoarce în ultimul loc în care fusese cu adevărat fericită, orășelul turistic Pelion. Bree nu își dorește decât puțină “pace”, dar, curând, este prinsă între discuții lungi cu Archer Hale și plimbări cu Travis Hale. Se pare că bărbații din familia Hale nu s-au schimbat deloc, concurând încă o dată pentru inima aceleiași femei. În timp ce Travis pășește pe urmele tatălui și este băiatul iubit de toată lumea, Archer a încetat cu mult timp în urmă să se facă înțeles. Cu primul poate flirta și încerca să uite trecutul, dar legătura dintre ea și Archer îi aduce liniște pentru trecut și speranța pentru viitor.




„ – Unt de arahide, dulceata, gem de mure. Ai cumva sase ani? (...)
       Din unele puncte de vedere, da, Bree. Din altele, nu.”

Bree și Archer, se zbat să depășească un trecut dureros, de pe urma căruia au rămas cu cicatrice adânci și nu-și doresc altceva decât un prezent pierdut în anonimat. Nu vor să fie văzuți sau auziți, ci să se piardă în mulțime și să-și vindece rănile, dar, atunci când se descoperă unul pe celălalt tentația de a trăi clipa prezentului este mult prea mare.

„Cand am deschis ochii si el ma privea, netezindu-mi parul pe spate si dandu-mi o suvita dupa ureche, privirea lui imi spuse tot ce vocea lui nu putea. Comunicam mii de cuvinte, fara sa rostim niciunul.”


Vocea lui Archer  este o călătorie a descoperirii de sine, o poveste care îți rămâne în suflet pentru mult timp. Nu este o carte pe care să o poți citi pe nerăsuflate, într-o după-amiază, ci e povestea unui strigăt, a unei voci care se face auzită pentru prima oară, a iubirii și a durerii.


Lectura placuta! 

Multumim editurii Epica pentru exemplar! 




Follow on Bloglovin

2 comments:

Adina said...

Super interesantă!Abia astept sa o citesc!❤❤

Clara G. said...

Am citit-o in engleza acum un an si mi-a placut foarte mult. Ma bucur sa o vad si in librariile din Romania.

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori