Thursday, October 26, 2017

In pregatire la Leda Edge!


MINUNATA FAMILIE MARVEL
de Brian Selznick


TIP COPERTĂ: HARDCOVER
ISBN: 9786067932102
FORMAT: 13 X 20 CM
EDITURA: CORINT
AN APARIȚIE: 2017
NUMĂR PAGINI: 672
TRADUCERE: ALINA SIMUȚ

Editura Corint le oferă tuturor cititorilor săi, în colecția Leda Edge, un fascinant roman în cuvinte și imagini creat de inegalabilul Brian Selznick: Minunata familie Marvel (The Marvels), o carte care a devenit bestseller The New York Times, fiind nominalizată drept cea mai bună carte pentru copii de publicații prestigioase precum Publishers Weekly și The Guardian.

Autorul este câștigătorul celui mai prestigios premiu american pentru carte ilustrată, Caldecott Medal, și a devenit popular în întreaga lume cu romanul său Invenția lui Hugo Cabret (The Invention of Hugo Cabret), romanul publicat de Editura Corint în 2007 și a cărui ecranizare, Hugo (2013), în regia lui Martin Scorsese, avea să obțină, între alte numeroase premii și distincții, nu mai puțin de cinci premii Oscar. Brian Selznick a mai scris, de asemenea: The Houdini Box (1991), The Robot King (1995), Boy of a Thousand Faces (2000) și Wonderstruck (2011).

Minunata familie Marvel este un roman incredibil de frumos, care combină o poveste în imagini (care acoperă aproape 400 de pagini) și o poveste în cuvinte care, la început, pare să nu aibă nicio legătură cu povestea transmisă cu ajutorul desenelor alb-negru. Povestea în imagini începe în 1766 și redă istoria unei familii de actori. Povestea în cuvinte începe în 1990 și vorbește despre iubire și familia cea adevărată care s-ar putea să nu fie, nicidecum, formată din rudele de sânge. Cele două se întrepătrund, se contopesc, devenind hronicul unei case unice, într-o carte ca o bijuterie care poartă marca inconfundabilului Brian Selznick și pe care Editura Corint are deosebita plăcere să le-o ofere cititorilor săi, adolescenți, tineri și mai puțin tineri, deopotrivă, în colecția LEDA EDGE coordonată de Shauki Al-Ghareeb.


DESTINUL COROANEI 
de Evelyn Skye


MAGIA CREȘTE, UMBRELE SE ÎNALȚĂ, IAR MIZA ESTE TRONUL…
RUSIA SE AFLĂ ÎN PRAGUL UNEI MARI SCHIMBĂRI.

Încoronarea lui Pașa se apropie, iar Vika este acum Magul Imperial, dar funcția pe care o râvnea cândva s-ar putea dovedi mai dificilă – și mai periculoasă – decât se aștepta.
Pașa se luptă cu propriile sale probleme – legitimitatea îi este pusă la îndoială, fata pe care o iubește îl urăște și este convins că prietenul lui cel mai bun a murit. Când apare un pretendent la tron – iar magia în Rusia începe să crească rapid –, Pașa trebuie să facă totul pentru a-și păstra poziția și pentru a-și apăra țaratul.
Pentru Nikolai, sfârșitul Jocului a fost dureros. Deși a reușit să scape de moarte, Nikolai rămâne singur, o umbră ascunsă într-o lume ireală creată de el însuși. Dar când primește o a doua șansă la viață – legată de un preț întunecat –, Nikolai trebuie să decidă cât de departe e dispus să meargă pentru a se întoarce în lume.
Cu revoluția tot mai aproape, cu o nouă magie primejdioasă ivită deodată și un țarat ușor de cucerit, Vika, Nikolai și Pașa trebuie să lupte – sau să înfrunte distrugerea nu numai a lumii în care trăiesc, dar și a lor înșiși.

„O istorie alternativă memorabilă, o carte captivantă și plină de momente surprinzătoare...” - Voya


STĂPÂNUL UMBRELOR
de Cassandra Clare



Ți-ai da sufletul-pereche în schimbul sufletului tău?

Emma Carstairs a aflat că dragostea pe care o împărtășește cu parabatai-ul ei, Julian Blackthorn, nu este numai interzisă, dar îi poate distruge pe amândoi. Știe că ar trebui să fugă cât mai departe de Julian. Dar cum poate face asta când familia Blackthorn este amenințată din toate părțile?


Singura lor speranță este Cartea Neagră a Morții, un tom de magie având o putere cumplită. Toată lumea o vrea. Dar numai cei din familia Blackthorn o pot găsi. Ca urmare a unei înțelegeri ascunse cu Regina Elfilor Luminii, Emma și cea mai bună prietenă a ei, Cristina, împreună cu Mark și Julian Blackthorn călătoresc la Curțile spiritelor naturii. Între timp, tensiunile din ce în ce mai mari între vânătorii de umbre și repudiați au dus la apariția Cohortei, o facțiune extremistă a vânătorilor de umbre care militează pentru înregistrarea repudiaților și a nefilimilor „nepotriviți”.

Când repudiații se întorc împotriva Conclavului, o nouă amenințare apare sub forma Stăpânului Umbrelor – Regele Elfilor Întunericului, care își trimite cei mai aprigi războinici pentru a-i ucide pe cei cu sânge de Blackthorn și pentru a pune mâna pe Cartea Neagră. În vreme ce pericolul devine tot mai mare, Julian urzește un plan riscant care depinde de cooperarea unui inamic imprevizibil. Dar izbânda poate veni cu un preț pe care el și Emma nici nu și-l imaginează, unul ce va aduce cu sine o judecată a sângelui care ar putea avea repercusiuni pentru tot și toți cei pe care îi iubesc ei cel mai mult.

FATA DIN COSMARUR
de Kendare Blake


Au trecut câteva luni de când fantoma Annei Korlov a deschis o uşă către iad în subsolul din casa ei şi a dispărut prin ea, dar vânătorul de fantome Cas Lowood nu îşi poate găsi liniştea. Prietenii lui îi amintesc mereu că Anna s-a sacrificat pentru ca el să trăiască, nu ca să bântuie de colo-colo, pe jumătate mort. Dar el o vede peste tot: uneori în coşmaruri, alteori în viziuni înfricoşătoare. Şi totuşi, nu sunt doar halucinaţii… Anna suferă, pare a fi torturată, iar de fiecare dată când Cas o vede este mai chinuită. Băiatul nu înţelege ce s-a petrecut când a dispărut în iad, dar ştie că nu merită ceea ce i se întâmplă. Anna i-a salvat viaţa de mai multe ori, iar acum a venit momentul să-i întoarcă favoarea. 

„Stephen King ar trebui să se simtă ameninţat.” - Kirkus Reviews


Follow on Bloglovin


No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori