Saturday, November 5, 2016

Grupul Editorial Trei la Gaudeamus 2016



Ediția cu numărul 23 a Târgului Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învăţătură marchează pentru Trei, Pandora M și Lifestyle Publishing o serie de premiere editoriale.

Iubitorii genurilor Crime, Thriller, Suspans vor găsi la standul editurii Trei cele mai importante titluri ale anului 2016, cu mare succes la nivel internațional. Cea mai norocoasă fată, romanul de debut al autoarei Jessica Knoll, este laureat al Premiului Edgar și unul dintre bestsellerurile absolute ale anului în Statele Unite. Un alt titlu captivant este Te las să pleci, de Clare Mackintosh, pe care cititorii cărților Fata din tren și Fata dispărută îl vor devora.

Camilla Lackberg revine cu un nou roman din seria Fjallbacka – Îmblânzitorul de lei, M.J. Arlidge continuă seria Helen Grace cu Casa păpușilor, iar Marc Levy ne propune o carte tulburătoare despre viață, iubire și moarte - Orizontul răsturnat. Am uitat să fim fericiți este o comedie romantică, amuzantă și provocatoare, scrisă de Liane Moriarty. În Viața e ușoară, nu-ți face griji aflăm deznodământul poveștii din fenomenul internațional Oamenii fericiți citesc și beau cafea. În secțiunea ”Ecranizări de mare succes” avem Jack Reacher. Să nu te întorci niciodată și Fata din tren.

Adolescenții vor căuta standul Trei pentru noile apariții din seriile After, Mara Dyer, Half Life, Minți primejdioase, dar se vor bucura și de titlul stand-alone Misterul de la London Eye, de Siobhan Dowd, o capodoperă a genului young fiction, și de primul volum, Cu ochii minții, din noua serie Doctrina mortală, de James Dashner.

Anul acesta, Editura Trei aduce cititorilor săi 14 titluri noi din domeniul psihologiei, psihoterapiei și educației. Dintre acestea se remarcă volumul Confesiuni Psy, coordonat de Christophé Andre, o colecție de destăinuri surprinzătoare ale unor psihiatri, psihologi și psihoterapeuți, din care cititorii vor afla multe secrete din orele de terapie. Tratatul de psihologie jungiană, editat de Renos K. Papadopoulos, este un volum mult așteptat de psihoterapeuții români, iar Ghidul de lectură la Cartea Roșie de C.G. Jung este o lucrare de referinţă pentru toţi cei interesaţi să pătrundă tainele Cărţii Roşii.

Pentru cei preocupați de crearea unei atmosfere armonioase în familie am pregătit câteva cărți extrem de utile: Cum să-ți ajuți copilul la teme cu calm și fără stres, Copilul și spiritualitatea, Familia ca pacient. Din seria ghidurilor Ce să faci…, publicate de Asociația Americană de Psihologie, recomandăm Ce să faci când mintea ți se blochează și Ce să faci să scapi de obiceiurile proaste.

Colecția de Istorie a editurii Trei se îmbogățește cu două titluri excepționale. Sceptrul și sângele. Regi și regine în tumultul celor două Războaie Mondiale, de Jean des Cars, este o incursiune istorică fascinantă, punctată de portrete, anecdote, momente-cheie, întâlniri decisive, jocuri de alianțe ale monarhilor europeni. Lawrence în Arabia, de Scott Anderson, este o relatare palpitantă și revelatoare a uneia dintre cele mai zbuciumate și legendare perioade din istoria secolului al XX-lea – Revolta Arabă și „marele joc“ secret de a controla Orientul Mijlociu.

Editura Pandora M lansează la Gaudeamus 2016 o serie excepțională de popularizare a unor concepte, teorii și idei științifice, destinată curioșilor de 8-99 de ani: Poveștiința, de Alex Doppelganger. Primul volum, Cum se face un Univers?, se bucură de grafica spectaculoasă a celebrului artist plastic Andrei Gamarț.

Pentru preșcolari am adăugat în colecția PanDA: Elmer și Moș Roș, Elmer în zăpadă, N-o să te las să pleci vreodată, MOG și vulpile, MOG și Iepurilă. Pentru cititorii de 8-12 ani am pregătit cea de-a doua carte Astro Cat, Profesorul Astro Cat și Aventura atomică, o incursiune extraordinară în lumea fizicii, cel de-al doilea volum, Vânații, din seria Spirite Animale și un roman tulburător despre puterea de a schimba lumea: Dă mai departe, de Catherine Ryan-Hyde.

Editura Pandora M vine la această ediție Gaudeamus cu cel de-al treilea roman din Tetralogia napolitană, de Elena Ferrante, una dintre cele mai misterioase și mai prolifice autoare contemporane: Cei care pleacă și cei ce rămân. În colecția StArt apare volumul Viețile artiștilor, viețile arhitecților, de Hans Ulrich Obrist, o carte unică pentru cei interesaţi de arta modernă, care conţine interviuri de neuitat cu mari artişti precum David Hockney, Gilbert & George, Gerhard Richter, Louise Bourgeois etc.

După bestsellerul absolut Anatomia Yoga, editura Lifestyle Publishing publică, pentru cei preocupați de o formă fizică optimă, încă trei titluri de referință, care au schimbat viețile a milioane de oameni din toată lumea: Anatomia alergării, de Joe Puleo și dr. Patrick Milroy; Juiceman, de Andrew Cooper; În formă în 15 minute. Mâncăruri și exerciții fizice pentru un corp suplu și sănătos, de Joe Wicks.

Editurile Trei, Pandora M și Lifestyle Publishing vă așteaptă în perioada 16-20 noiembrie a.c. în Pavilionul Central Romexpo, standul 17.


Follow on Bloglovin

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori