Friday, October 21, 2016

Recenzie! Magonia de Maria Dahvana Headley



Inca de cand era mica, Aza sufera de o boala de plamani, din cauza careia ii este tot mai greu sa respire. Doctorii ii dau medicamente sperand ca reusesc sa o mentina in viata. Cand Aza vede o corabie in cer, familia ei considera ca e vorba de un efect secundar al pastilelor. Dar Aza e sigura ca nu e o halucinatie. Poate sa auda pe cineva de pe vas strigandu-i numele. Doar cel mai bun prieten al ei, Jason, o crede. Jason, care intotdeauna a fost alaturi de ea si pentru care ea ar putea avea sentimente mai mult decat prietenesti. Dar inainte ca Aza sa se gandeasca mai bine la asta, ceva groaznic se intampla. Boala o doboara. Aza pleaca din aceasta lume. Si ajunge intr-alta: MAGONIA.

Deasupra norilor, pe taramul corabiilor, Aza nu mai este faptura slaba, pe moarte. In Magonia, ea poate sa respire pentru prima data. Mai mult, are o putere imensa, pe care o poate folosi pentru a schimba lumea. Caci Magonia si Pamantul sunt in pragul razboiului, iar soarta intregii omeniri sta in mainile Azei – inclusiv soarta baiatului pe care il iubeste. Incotro se va indrepta loialitatea ei?


În primul rând, mulțumesc librăriei online Libris pentru această carte. Pe site-ul lor puteți găsi atât cărți în română, cât și cărți în engleză.

Parerea mea:

Magonia. Suna exotic, nu-i asa? Ei, intr-un fel chiar este…

Aza Ray sufera de o boala misterioasa, care nu ii permite sa respire sau sa vorbeasca normal, cu atat mai putin sa duca o viata obisnuita. Acest lucru a facut-o sa simta intotdeauna ca locul ei nu este printre oameni, in ciuda faptului ca familia si prietenul ei cel mai bun, Jason, fac tot posibilul ca ea sa se simta cat mai bine. 

Atunci cand vede o corabie pe cer, fata crede ca halucineaza, insa incidentul se repeta si o multime de pasari isi fac aparitia in curtea ei. Aza, vede cum una dintre ele ii zboara in plamani, dupa care se trezeste pe taramul din cer, Magonia. Faptul ca toate halucinatiile ei sunt realitate pare sa fie mai mult decat poate ea sa accepte, dar poate ca, in aceas fel, in sfarsit va putea sa simta ca apartine unui loc. 

O lume intreaga exista dincolo de nori, plina de magie, corabii zburatoare si creaturi supranaturale, iar Aza Ray devine una dintre ele. Dobandeste o infatisare noua si puteri de neegalat, pe care trebuie sa invete sa le controleze pentru a salva taramul de razboiul ce urmeaza sa vina. 

- Care corabie? Unde e?
- Sunt corabii peste tot, Jason Kerwin, zice ea si zambeste. Cerul e plin de ele. Presupun ca nu le poti vedea, nu-i asa? Presupun ca nu esti dintre cei norocosi. Dar apoi, mai nimeni de pe aici nu are norocul sa traiasca in Magonia.
- Cine esti tu?
- Vrei sa ma omori, Jason Kerwin? ma intreaba ea, aplecand capul si uitandu-se in acelasi timp la cer. Eu nu cred ca vrei s-o faci.

Magonia este este un roman original, incantator si captivant, care te tine lipit de paginile ei. Are toate ingredientele unei carti de 5 stele: magie, romance si personaje impresionante din toate punctele de vedere. Este un fantasy pe gustul meu, combinatia perfecta intre realitate si fictiune, pe care eu o recomand cu caldura celor care doresc sa citeasca ceva nou si frumos.




Follow on Bloglovin

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori