Saturday, November 28, 2015

Cinecronica! By the sea (Ro: Pe malul marii) in regia lui Angelina Jolie


Regia: Angelina Jolie
Cu: Angelina Jolie, Brad Pitt
Gen film: Dramă, Romantic
Durata: 132 minute
Premiera in Romania: 20.11.2015
Distribuitor: Ro Image

Sinopsis:
Povestea unui scriitor american, Roland (Pitt), și a soției sale, Vanessa (Jolie Pitt), care ajung într-o stațiune pitorescă și liniștită din anii ’70, aflată la malul mării, într-un moment de criză a mariajului lor. Pe măsură ce își petrec timpul cu alți turiști veniți acolo în vacanță, printre care proaspăt căsătoriții Lea (Laurent) și François (Poupaud), dar și cu localnici precum Michel (Arestrup) și Patrice (Bohringer), cei doi încep să se confrunte cu probleme care mocneau demult în viața lor de cuplu.



In noua incercare regizorala, Jolie-Pitt trateaza subiectul unei relatii aflate intr-o perioada foarte delicata. Filmul este unul de stare, bazat mai mult pe trairile intime ale personajelor decat pe actiune. Peisajele idilice si atmosfera serena de la malul marii contrasteaza cu tumultul violent al starii interioare a protagonistilor.


Cuplul, format dintr-un scriitor si o frumoasa fosta dansatoare, se afla intr-o vacanta, aparent de vis. Desi initial ii invidiem, nu dupa mult timp putem observa ca, de fapt, cei doi s-au instrainat si au o relatie tensionata. Roland, un scriitor faimos, in perioada de debut a carierei sale, se pare ca si-a pierdut inspiratia si incearca sa o regaseasca intr-o superba statiune rustica, de pe coasta franceza. Nessa se straduieste sa se regaseasca pe sine.


Prima parte a filmului este statica. Incetul cu incetul, rutina isi face loc in sejurul celor doi. Insa, odata cu aparitia vecinilor de apartament, totul incepe sa capete culoare si se dezvolta noi pasiuni si gelozii, ce readuc la viata si intimitatea,  ce parea de mult pierduta, a cuplului Roland - Nessa. Pentru a se amuza, acestia pornesc un joc, in care ii implica pe proaspat casatoritii Lea si Francois , dar care poate deveni periculos.

Daca toate aceastea nu va conving, macar pentru a va delecta privirea cu superbii ochi tristi ai Angelinei si cu albastrul pur al marii, merita sa mergeti la cinema sa il vedeti !

Multumim RO Image pentru vizionare.

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori