Tuesday, October 20, 2015

Cinecronica: Crimson Peak in regia lui Guillermo del Toro

Regia: Guillermo del Toro
Distribuție: Tom Hiddleston, Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Charlie Hunnam
Gen: Dramă, Fantastic, Horror, Romantic
Durata: 119 minute

NERECOMANDAT SUB 15 ANI

Premiera in Romania: 16.10.2015

Când un străin fermecător îi fură inima, o tânără acceptă să se mute cu acesta la Crimson Peak, pe domeniul familiei lui, într-o casă roșie ca sângele, un loc plin de secrete care o vor bântui pentru eternitate. Între dorință și tenebre, între mister și nebunie stă adevărul din spatele casei din Crimson Peak
Crimson Peak este o poveste romantică gotică născută din imaginația inegalabilă a regizorului Guillermo del Toro, în care protagoniști sunt Tom Hiddleston, Jessica Chastain, Mia Wasikowska și Charlie Hunnam.

Părerea mea:
Săptămâna trecută, am avut onoarea de a merge la vizionarea de presă a filmului ”Crimson Peak”. Acum rulează în cinematografele din toată țara și, pentru a vă convinge să mergeți să-l vedeți, probabil ar fi suficient să vă spun că două zile mai târziu am plătit biletul să-l văd din nou, împreună cu soțul meu.

În stilul său caracteristic, precum în “Labirintul lui Pan” sau “Spectrul răzbunării”, maestrul filmelor dark fantasy, Guillermo del Toro, pune accent pe drama interioară a personajelor, izvorâtă din delicatețea sufletelor protagoniștilor săi.

“Crimson Peak” ne transpune în atmosfera gotică a unei intrigi de familie, ce atrage în mijlocul ei o tânără scriitoare zbuciumată de pierderea mamei sale, în copilărie.

Povestea de dragoste însuflețită de eroină este cea care dă viață și culoare cotidianului cufundat în tenebre. Trio-ul Chastain - Hiddleston -Wasikowska este unul foarte reușit, trăirile emoționale ale personajelor îmbinându-se perfect cu pasiunea și teama înfricoșătoare surprinse pe chipul și în interpretarea actorilor.
Decorul și costumele trăiesc, respiră și întregesc atmosfera. Coloana sonoră, de asemenea, ajută la crearea tabloului deopotrivă romantic și înspăimântător. Nici de această dată nu lipsesc efectele vizuale impresionante cu care ne-am obișnuit în filmele lui del Toro, ce conturează de minune cadrul
lugubru redat in film.

Eu l-aș revedea la nesfârșit și îl recomand cu căldură tuturor!

Vizionare plăcută!



Follow on Bloglovin

1 comment:

Maria said...

Trebuie sa vad si eu filmul asta *.*

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori