Tuesday, September 15, 2015

Recenzie! Pe strada Dublin de Samantha Young


Tot ce vrea ea este prezentul.
Însă viitorul îi rezervă o surpriză...

New York Times bestseller

Jocelyn Butler a fugit ani întregi de trecutul său. Însă bărbatul seducător pe care îl cunoaşte o va dezbrăca de toate... secretele.
Acum patru ani, Jocelyn Butler şi-a lăsat în urmă trecutul dureros şi a plecat din Statele Unite în Scoţia, pentru a lua totul de la capăt.
S-a hotărât să-şi îngroape suferinţa şi să meargă înainte fără a se mai implica în nicio relaţie.
Pare mulţumită să ducă o viaţă retrasă până în clipa în care se mută într-un apartament superb pe Dublin Street. Acolo cunoaşte un bărbat care zguduie din temelii lumea ei păzită cu grijă.
Braden Carmichael obţine întotdeauna ce vrea. Ştiind cât de sceptică este Joss privind orice fel de relaţie, Braden îi propune un aranjament sexual care să satisfacă atracţia intensă dintre ei şi care să le ofere în acelaşi timp libertate totală.

EROTISM.
SENZUALITATE.
ROMANTISM.

«Apoi m-a cuprins în braţe, lipindu-şi o mână de ceafa mea, iar gura lui s-a lipit de a mea. Era un sărut disperat, dar nu-mi puteam da seama dacă era disperarea lui sau a mea. Dar ştiam că nu fusesem sărutată niciodată aşa, atât de adânc, atât de pasional. Nu era un sărut delicat, ci o încercare de a ne cufunda unul în celălalt.»

O carte plină de senzualitate... Jocelyn Butler luptă să se regăsească pe sine şi să creadă din nou în forţele sale. - USA Today

Parerea Mea:

Sponsorii mei financiari (parinții) au aflat cu mult timp în urmă că pericolul cel mai mare pentru buzunarul lor este să-mi spună: “Uite o librărie, poți să-ți cumperi câte cărti vrei.” Unul dintre primele lucruri pe care prietenii mei l-au aflat despre mine este că sunt o nesecata sursă de informații despre cele mai noi apariții editoriale și faptul că nu trebuie sub nicio formă să mă întrebe despre cartea mea preferată. Asta dacă nu au câteva ore bune la dispoziție pentru a-mi auzi răspunsul.

Unii preferă să frecventeze magazine de bijuterii, alţii le cutreieră pe cele de pantofi, dar eu ador să vizitez bilioteci și librării și să-mi cheltuiesc banii pe cărți și pe o altă pasiune de-a mea, hainele. Dar cel mai mult mă bucur atunci când intru într-un magazin și văd că încă o carte preferată a fost publicată în România. Oricât de bune ar fi cărțile în engleză, să le citesc în română este de fiecare dată o experiență specială.

Seria Pe strada Dublin m-a captivat încă de la început, pentru că este greu să nu te îndrgostești de stilul Samanthei Young. Primul volum, care dă și numele seriei, prezintă aproape toate personajele a căror poveste va fi dezvoltată în următoarele cărti şi, deşi am citit toată seria, Pe strada Dublin a rămas volumul meu preferat. Nu mă înțelegeți greși, toate mi-au plăcut foarte mult, dar Joss şi Braden sunt un cuplu de milioane, cu o chimie vizibilă de pe lună și un umor pe care îl savurezi în fiecare pagină, iar inocenţa lui Ellie şi devotamentul lui Adam aduc un plus poveştii. Îmi pare rău că ei nu au un roman al lor, ci doar o nuvelă care însoţeşte seria. 

Îmi place Joss, pentru că este o femeie puternică și pentru că și-a dovedit că poate face față oricărei situații și să se ridice mereu. Mă enervează Joss pentru că insistă să înfrunte fiecare zi de una singură. E bine să te descurci de unul singur, dar atunci când le refuzi ajutorul îi rănești pe cei din jurul tău. 

Mi-ar fi plăcut să citesc despre Braden în kilt, dar, dacă nu s-a putut, m-am mulțumit să-i descopăr protectivitatea și tandrețea cu care îi înconjoară pe cei pe care îi iubește. Strada Dubin este locul în care inima i-a fost frântă și prietenia trădată, dar el se încăpățâneză să o transforme într-un loc mai frumos și tot aici este locul în care se îndăgostește din nou. Pun pariu că se bucură că nu a renunțat la strada Dubin. 


De la prima întâlnire, atat Joss cât și Braden arată că au personalități puternice și un taxi nu este suficient de mare pentru a cuprinde ego-ul lui si încăpățânare ei.

- Ai un nume?
- De fapt, am două.

Așa cum dovedește de-a lungul cărții Joss are un talent în a nega adevărul care se află chiar în fața ei şi care este vizibil tuturor celor care o înconjoară. Braden, pe de altă parte, este obișnuit să obțină de fiecare dată ce își dorește și, oricât de mult ar lupta Joss cu atracția dintre ei, mai devreme sau mai târziu tot îi va ceda. Totul depinde de găsirea celui mai bun mod de a-i sparge barierele pe care le-a construit în jurul ei.

Undeva în adâncul meu , într-o cutie de fier, era închisă o voce care încerca să iasă la suărefață, să-mi spună că îmi îngropam capul în nisip.

Ceea ce începe ca o relție de prieteni cu beneficii se transformă repede într-o dependență de prezenţa celuilalt care devine cel mai bun prieten, iubit și confident. Iar de data asta nici măcar Joss nu poate nega că, pentru prima dată după mulți ani, cu sau fără voia ei, a câștgat mai mult decât un om pe care îl va iubi pentru tot restul vieții.

Uneori, nu e nevoie de cuvinte pentru a-ți da seama că s-a transformat ceva în tine. Poți să schimbi cu un prieten o privire care să consolideze o înțelegere mai adâncă între voi, și astfel, o legătură mai puternică. Când ești lângă o soră, un frate sau un părinte, poți să-l atingi în așa fel încât sa-I tansmiți: “Sunt aici, orice s-ar întâmpla…….”

Dar, atunci când ții la cineva, cel mai mare pericol este ideea că l-ai putea pierde. Joss a mai pierdut în trecut tot ce iubea mai mult pe lume și, când o nouă tragedie apare în viața cuiva pe care îl iubește, nici măcar nu se mai poate minți că nu simte nimic. 

Mă seperie viitorul și ce-ar putea să-mi răpească.

Pe strada Dublin este un roman pe care îl recomand tuturor!

Lectură plăcută!


Follow on Bloglovin


3 comments:

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Simina said...

Nu am citit cartea, nu am avut vreo intentie. Dar dupa ce ii recitesc descrierea si recenzia ta mi se face pofta de aceasta carte. Vreau s-o citesc, s-o explorez si s-o vad cu ochii mei.

Unknown said...

Am auzit ca e foarte buna cartea, chiar dacă nu am nicio intenție sa o citesc. Poate peste câțiva ani "când o sa fiu mai mare" o sa citesc toate cele trei cartil

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori