Friday, September 25, 2015

NOU la Editura Corint!


Regina Elisabeta a II-a. Portret intim


TIP COPERTĂ: BROŞATĂ
FORMAT: 13 X 20 CM
EDITURA: CORINT
AN APARIȚIE: 23/09/2015
NUMĂR PAGINI: 480
TRADUCERE: ANA-MARIA DATCU

COMANDA ACUM LA PRETUL DE 27,92 RON.
                                 (click)
Elisabeta a II-a, unul dintre cei mai longevivi monarhi ai Angliei, este o enigmă. În public, afişează o simplitate optimistă şi zâmbete reţinute; în privat, este ironică, amuzantă şi un excelent imitator. Acum, pentru prima oară, unul dintre cei mai de seamă jurnalişti şi istorici britanici trece dincolo de masca oficială şi ne spune povestea fascinantă a adevăratei Elisabeta.

Andrew Marr, care s-a bucurat de colaborarea extraordinară a unor figuri-cheie de la Palatul Buckingham, a conceput o carte revelatoare şi fundamentală despre femeia care a reuşit de-a lungul întregii sale domnii să păstreze discreţia asupra propriei persoane, devenind aproape un mister pentru public.

Adevărata Regină Elisabeta este cea care prin deciziile sale a reuşit să aducă britanicilor stabilitate, un consens asupra importanţei instituţiei pe care o reprezintă, bucurându-se totodată de prestigiu internaţional. În peste 60 de ani, regina s-a confruntat cu situaţii complexe de la criza Suezului, la războiul pentru Insulele Falkland, la inflaţie, greve, apartenenţa la Uniunea Europeană, recesiune, terorism, divorţurile din familia regală ori soluţionarea «problemei Camilla». - Diana Mandache

Volumul Regina Elisabeta a II-a e un tribut potrivit adus nu atât reginei personal, cât instituţiei şi simbolului pe care regina îl reprezintă. edwardianpromenade.com

(click)

Nesfârşita goană după elefant
de Gillian Cross


TIP COPERTĂ: FLEXICOVER
FORMAT: 13 X 20 CM
EDITURA: CORINT
AN APARIȚIE: 2015
NUMĂR PAGINI:3 52
TRADUCERE: LILI DANILESCU

Roman distins cu premiile Nestlé Smarties Award şi Whitbread Children’s Book Award

“Un clasic indiscutabil.” – Sunday Times

Când doi copii şi un elefant pornesc într-o călătorieepicăprin America, nu ne putem aştepta decât la cele mai grozave aventuri şi primejdii, care pândesc la tot pasul. Din Pennsylvania până în Nebraska, Tad şi Cissie străbat râuri învolburate cu o pluta, merg cu trenul şi cu vaporul cu aburi, în căutarea unui adapost sigur pentru ei şi pentru elefantul Khush. În drumul lor către Nebraska, unde locuieşte cea mai bună prietenă a lui Cissie, cei trei sunt urmăriţi de un negustor şi de soţia acestuia, care vor să pună mâna cu orice preţ pe elefant.
Pentru acest roman, Gillian Cross a primit prestigioasele premii Whitbread Children’s Novel Award şi Smarties Prize, acordate celor mai talentaţi autori de literatură pentru copii din Marea Britanie şi din Irlanda.

2 comments:

Unknown said...

Vreau și eu cartile. Par foarte dragute :o3

Maria said...

Cartile par interesante.Sper sa pot face rost de ele cat de curand.

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori