Tuesday, August 18, 2015

Nou la Editura Polirom Croitoreasa de la Dachau de Mary Chamberlain



NUMAR PAGINI: 328
FORMAT: 130x200

Un roman emotionant despre inocenta primei iubiri, despre razboi si puterea de a-i supravietui

Eroina romanului Croitoreasa de la Dachau este o frumoasa londoneza, Ada Vaughan, care nutreste ambitia de a deveni modista, cu un atelier care sa-i poarte numele. Si visul ei nu este, poate, prea greu de indeplinit, fiindca talentul nu-i lipseste. Se intimpla insa ca la 19 ani, citi are in 1939, Ada intilneste un barbat fermecator, pe Stanislaus von Lieben. Cind afla ca Stanislaus e conte, visurilor sale li se adauga stralucirea unei lumi in care, saraca, Ada nu pasise inca. Indragostita de acest barbat sarmant, fata ii accepta invitatia de a pleca impreuna la Paris. Calatoria romantica sfirseste insa in promiscuitate si haos: izbucneste razboiul, Stanislaus da la iveala lucruri pe care, in naivitatea ei, Ada nu le putuse banui, iar in drumul sau prin viata va cunoaste singuratatea femeii parasite, asumarea regulilor traiului intr-o manastire fara a fi calugarita si apoi prizonieratul german. Va supravietui razboiului gratie talentului ce nu ii poate fi luat.

„Croitoreasa de la Dachau are in fundal un thriller minunat povestit. Nu poti sa nu te indragostesti de un personaj ca Ada Vaughan: real pina in cele mai mici detalii, imperfect, fermecator.” (Saskia Sarginson)

„Contextul marcat de cel de-al Doilea Razboi Mondial e uimitor de bine schitat. Dupa lectura romanului ramine insa imaginea impresionanta a Adei Vaughan, cu vointa, pasiunea si slabiciunile ei.” (Cecilia Ekbäck)

Follow on Bloglovin

9 comments:

Unknown said...

Mă simt cam ruşinată de faptul că nu am citit nimic de la Polirom. Nimic, nimic. :\

Lupu Diana said...

@Andra, eu am citit, dar foarte putin, sa incerci cartile din colectia Top10+
Cat despre carte, mi se pare foarte interesanta si am inceput sa fiu interesata de cartile care au ca si context primul sau al doilea RM.

Unknown said...

Diana, voiam să îmi iau Lolita, dar sunt cam sceptică

Lupu Diana said...

Nu am citit Lolita, dar iti recomand cartea Sa nu ma parasesti, e foarte frumoasa si dupa ce o citesti poti viziona si filmul :)

Unknown said...

Mulțumesc de recomandare! :D

Maria said...

Waaa,abia astept sa o citesc xD

Unknown said...

Şi euuuu. ♥
Niciodată nu prea citesc descrierile de la Polirom, dar asta chiar m-a captivat.

Lupu Diana said...

Eu nu citesc mai niciodata descrieri, daca am acel feeling imi iau cartea, daca nu nu :))

Unknown said...

Da? Bun de tine. Eu mereu le citesc. Să am idee în ce mă bag.

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori