Thursday, August 6, 2015

Castigatorul Premiului Pulitzer 2014, Sticletele, va fi ecranizat!


Al treilea roman al Donnei Tartt, Sticletele, a atras deja laudele criticilor, o serie de nominalizări și un Premiu Pulitzer. Achiziționarea drepturilor de ecranizare a cărții de către Warner Bros îi reconfirmă succesul.

Filmul va fi produs de Brett Ratner, regizorul filmelor de succes Ora de vârf, Dragonul Roșu și recentul blockbuster Hercules, alături de Brad Simpson, producătorul câștigătorului Premiului BAFTA din anul 2012, Jocurile foamei. 

Povestea adolescentului de 13 ani a cărui soartă se schimbă din cauza unei picturi misterioase din secolul al XVII-lea, dinamica acțiunii plasate în orașele New York, Las Vegas și Amsterdam, relația de dragoste desfășurată pe fundalul teribil al lumii interlope sunt elementele cheie ale unei adaptări cinematografice de succes. Donna Tartt a creat în Sticletele o scenă enormă de artă și violență, marcată de frumusețe pură și pierderi zguduitoare.

Scriitoarea americană în vârstă de 51 de ani a fost clasată de revista Time în top 100 cei mai influenți oameni din lume. Romanele ei, Istoria secretă, Micul prieten și recentul Sticletele sunt scrise la răstimp de câte un deceniu. Este timpul pe care Tartt și-l alocă construirii unor adevărate capodopere, confirmate de critici și cititori. 

Despre romanul Sticletele:

Data aparitiei: 19.05.2015
Tip coperta: Cartonată
Format: 107 x 177
Nr. pagini: 1120

COMANDA

Theo Decker, un adolescent de treisprezece ani din New York, supraviețuiește ca prin minune unei explozii care îi omoară mama într-un muzeu de artă și intră fără voia lui în posesia unui mic tablou fascinant, preferatul mamei sale. Ani de zile mai târziu, după o copilărie aventuroasă, Theo lucrează într-un magazin de antichități, iar tabloul ascuns cu grijă ani de zile devine pe neașteptate poarta de acces către lumea subterană a traficului cu opere de artă.

O poveste plină de suspans, meșteșugită meticulos, asemenea unui tablou flamand, despre iubire și artă, despre pierdere și obsesie, despre supraviețuire și modelarea propriului destin, toate supuse întorsăturilor imprevizibile și nemiloase ale sorții.

„Un triumf. Donna Tartt ne oferă o operă de ficțiune excepțională.“ (Stephen King)

„Un roman dickensian superb, seducător, care te ține cu sufletul la gură fără să-și piardă nici o clipă energia narativă." (New York Times)

„O carte despre artă în toate formele sale.“ (Vanity Fair)

„O elegantă și îndelung așteptată meditație asupra dragostei și a forței pătrunzătoare a artei... Elocventă și convingătoare... “ (Kirkus Reviews)

* * *
Litera – O carte deschisă!

În 1989 lua ființă, la Chișinău și București, Editura Litera. S-au împlinit, așadar, 25 de ani de existență. Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reușite majore, Litera a editat 4 300 de titluri, într-un tiraj total de 48 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea produselor sale, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte. 

Îți mulțumim că ne ești alături și te invităm să ne însoțești, și de acum înainte, în călătoria noastră printre cărți, idei și cuvinte.


Follow on Bloglovin

4 comments:

Lupu Diana said...

Abia asteeept!! Sper sa citesc si cartea pana atunci <3

Maria said...

Trebuie sa o citesc cartea asta cat de curand <3

Maria said...

Sa citesc *

Unknown said...

Premiile Pulitzer? Hmm, nu luase şi cartea lui Harper Lee ceva de aici?

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori