Saturday, July 25, 2015

Recenzie! Destine la limita de Katie McGarry


Nominalizată la categoria

CEA MAI BUNĂ CARTE PENTRU YOUNG ADULT ȘI NEW ADULT

a anului 2012, pe GOODREADS

DESTINE LA LIMITĂ este o lectură perfectă pentru fanii cărților Chimie perfectă de Simone Elkeles, E ușor să te iubesc, Tammara Webber sau Fericirea începe azi, Jamie McGuire

Un roman încărcat de amintiri întunecate, secrete ascunse și scene fierbinți… narațiunea plină de suspans, conflictele pline de dramatism, dar și personajele cu vieți trăite la limita tragicului vor ține cititorii captivi în poveste. – Publishers Weekly

ATÂT DE DIFERIȚI UNUL FAȚĂ DE CELĂLALT… ŞI TOTUŞI, ATÂT DE POTRIVIŢI.
Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat în seara în care Echo Emerson s-a transformat, dintr-o fată populară, cu un iubit sportiv, râvnit de multe dintre colegele ei, în bârfita paria cu cicatrice „monstruoase” pe braţe. Nici măcar Echo nu-şi poate aminti întregul adevăr despre seara aceea oribilă. Tot ceea ce ştie este că vrea ca totul să revină la normal.

Dar când Noah Hutchins, singuraticul teribil de sexy, îmbrăcat cu geaca lui neagră din piele, obişnuit să se folosească de fete, pătrunde exploziv în viaţa ei, cu o atitudine de dur, însă şi cu o surprinzătoare capacitate de înţelegere, lumea lui Echo se schimbă într-un fel pe care ea nu şi l-ar fi putut închipui vreodată. Normal ar fi ca ei doi să nu aibă nimic în comun. Iar cu secretele apăsătoare ale fiecăruia, să fie împreună pare, în mare măsură, imposibil.

Numai că, la răscrucea destinelor lor, normalitatea capătă alte valenţe, şi nebuneasca atracţie dintre ei refuză să dispară. Iar Echo se vede nevoită să se întrebe până unde ar putea forţa limitele, şi cât ar fi dispusă să rişte pentru singurul băiat capabil s-o înveţe cum să iubească din nou.


Parerea mea:

In doar câteva luni, toată viața lui Echo s-a prăbușit în jurul ei, precum cioburile unui vitraliu. Fratele ei a murit urmându-și visul de a lupta în Afganistan, a fost nevoită să ceară ordin de restricție împotriva mamei sale, iar tatăl ei a decis că fosta dădacă este mai importantă decât ea. Tot ce își dorește Echo acum este un strop de normalitate. Șansa de a se întoarce la zilele dinainte de a ocupa locul doi în viața tuturor. Dar asta nu este posibil, așa că trebuie să se hotărască dacă acceptă schimbările și merge mai departe sau pretinde că totul a rămas la fel ca înainte.


Tata e obsedat să dețină controlul, pe mama mea vitregă o urăsc, fratele meu e mort, iar mama are...mă rog…probleme. Cum credeți că o duc?

În urmă cu doi ani, odată cu flăcările care i-au mistuit casa, Noah și-a pierdut părinții și ocazia de a avea o adolescență normală. Între timp, a descoperit că sistemul este nedrept și că nu poate avea încredere în adulți. Singura lui speranță de a-și recupera frații este să aibă încredere în noul asistent medical școlar. Acum un an, el și Echo nu își vorbiseră niciodată. Acum, însă, se pare că soarta îi apropie la fiecare pas și se simte foarte atras de ea. Dar, pentru a fi împreună, Echo trebuie să accepte că lucrurile nu vor mai fi niciodată așa cum au fost înainte de accident. 

Nu se ameliorează. Durerea. Rănile se cicatrizează, și nu simți mereu că te sfârtecă o lamă de cuțit. Numai că, atunci când te aștepți mai puțin, durerea reapare fulgerător, ca să-ți aducă aminte că nu vei mai fi niciodată așa cum ai fost.

În general, atunci când deschid o carte pentru și despre adolescenți, mă aștept să descopăr o dragoste adolescentină, trecătoare și amuzantă. Nu asta am găsit în Destine la Limită. Echo și Noah au pierdut totul, iar acum încearcă să recupereze fărâmele rămase din familiile lor și poate să-și regăsească o parte din copilăria nimicită. După ce am închis cartea, m-am bucurat de ceea ce am și mi-a fost greu să mă gândesc la cat de multe au pierdut ei fără să mă simt împlinită pentru că am atât de mult. Nu mă înțelegeți greșit, nu este o carte care te face să plângi la fiecare doua rânduri. Relația dintre Noah și Echo are și momente amuzante.

Îmi plac neuronii mei. Îi consider utili atunci când…of, cum să-ți explic…gândesc.

Destine la limita nu este o lectură ușoară, dar merită! Imaginați-vă că este cartea preferată a unui prieten care nu se înțelege prea bine cu cititul în general. Mereu adoarme după câteva pagini, dar pe aceasta a terminat-o în două zile și asta spune multe despre cat de mult te prinde povestea. Este o carte despre maturizare și despre faptul că, uneori, trebuie să ne acceptăm greșelile. Oamenii nu iau întotdeauna cele mai bune decizii și trebuie să învățăm să îi iertăm pentru ele. Iar uneori, pentru cei pe care îi iubești trebuie să faci sacrificii, pentru că fericirea lor ți se pare mai importantă decât a ta.

Maturizarea înseamnă să iei decizii dificile, și să faci ceea ce trebuie nu echivalează neapărat cu alegerile care te fac să te simți bine.

Lectură plăcută!






Follow on Bloglovin

7 comments:

Unknown said...

Cartea aceasta e una dintre preferatele mele. Este superba. Am citit-o în doua zile, m-a prins atat de tare încât nu voiam sa ma mai misc de langa ea. Am citit și "Îndrăznește sa iubesti" este la fel de buna. O recomand. :)

Christyna_BM said...

Maine e programata si recenzia Indrazneste sa iubesti :)

Unknown said...

Mulțumim pentru recenzii. Sunt doua carti minunate. Epica are carti care merita citite. <3

Unknown said...

Multumim pentru recenzie! Am citit cartea in urma cu ceva timp si cred ca aveam nevoie ca cineva sa-mi aminteasca de frumusetea ei. O recenzie reusita special facuta pentru o carte minunata!

Unknown said...

Iti recomand și volumul doi. Mie mi-au placut foarte tare. :)

Maria said...

Nu mi-a prea placut de Echo la inceput dar apoi a inceput putin cate putin sa-mi placa ^^

Unknown said...

Mi-am luat recent de la editură trilogia lui S. Perkins, sper să îmi placă.

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori