Friday, June 5, 2015

Recenzie! Dead of Winter (The Arcana Chronicles #3) by Kresley Cole

Can Evie convince her rival loves to work together? Their survival depends on it in this third book of #1 New York Times bestselling author Kresley Cole’s Arcana Chronicles, a nonstop action tale of rescue, redemption, and a revenge most wicked.

Heartbreaking decisions 
Evie was almost seduced by the life of comfort that Death offered her—until Jack was threatened by two of the most horrific Arcana, the Lovers. She will do anything to save him, even escape Death’s uncanny prison, full of beautiful objects, material comforts…and stolen glances from a former love.

Uncertain victory 
Despite leaving a part of her heart behind with Death, Evie sets out into a perilous post-apocalyptic wasteland to meet up with her allies and launch an attack on the Lovers. Such formidable enemies require a battle plan, and the only way to kill them may mean Evie, Jack, and Death allying. Evie doesn’t know what will prove more impossible: surviving slavers, plague, Bagmen and other Arcana—or convincing Jack and Death to work together.

Two heroes returned 
There’s a thin line between love and hate, and Evie just doesn’t know where she stands with either Jack or Death. Will this unlikely trio be able to defeat The Lovers without killing one another first...?

Parerea mea

In primul rand, multumesc librariei online Book Express pentru aceasta carte. Pe site-ul lor puteti gasi o gama variata de titluri in engleza.

In ultimul timp, nu prea am mai descoperit serii atat de bune, incat sa le astept volumele cu sufletul la gura si, totodata, sa nu-mi doresc sa le termin. Acum cativa ani, aveam o lista intreaga de astfel de serii, dar acum sunt mai putine, din ce in ce mai putine. Cine stie, poate si pretentiile mele au crescut. Dar, tocmai pentru ca mai am numai cateva, parca le apreciez si mai mult. Printre cele foarte indragite se numara si The Arcana Chronicles de Kresley Cole.

Sa afirm ca eram nerabdatoare sa citesc Dead of Winter e prea putin spus. Am asteptat-o un an intreg si, multumita librariei online Books Express, in sfarsit am reusit sa o citesc!

Pentru cei care nu stiu, fiecare personaj din aceasta serie este intruchiparea unei carti principale de tarot, a unei Arcane, ele fiind obligate sa se omoare intre ele atunci cand incepe jocul. Masa de joc este Terra. Ultima carte ramasa in viata este castigatoarea jocului si devine nemuritoare pana la jocul urmator. Pana in prezent, aceasta este Moartea (Aric).
“You once told me I was so good at this game because it's all I'll ever have.' The sadness in his voice had drawn me up short. 'Your words were true, though I didn't wish them to be. Not then. Or now." I'd heard Aric enraged, playful, fierce, in pain, and in lust. I'd never heard this soft sadness before.
La finalul volumului doi, Evie, Imparateasa, era, mai mult sau mai putin, ostatica in casa lui Death. Acum, aceasta reuseste sa fuga de Aric pentru a-l salva pe Jack din mainile gemenilor, Indragostitii, inainte de a i se intampla ceva ce nu mai poate fi remediat.

Imparateasa revine la vechiile ei aliante si, cu ajutorul lor, reuseste sa il salveze pe Jack, dar nu si sa scape definitiv de gemenii malefici. Apoi, Evie pleaca in cautarea unei alte aliate rapite, impreuna cu Jack si Aric. Si asa, incercarea de a o recupera pe Selena si, in acelasi timp, de a ii inlatura definitiv pe Gemeni din joc devine cu adevarat interesanta si amuzanta, in ciuda imprejurarilor.

Obviously, you don't know this, Empress, but you ride with the very one who killed you in the last game! He's played you false!"

"Nope, I knew. He decapitated me. Blah.
Pe parcursul intregii calatorii, Imparateasa este prinsa intr-un triungi amoros cu cei doi baieti, fiind nevoita ca, pana la final, sa se decida cu care dintre ei ramane. Dar cum ar putea sa aleaga intre Jack, pe care il iubeste foarte mult, este prima ei dragoste din aceasta viata, dar care a cam dezamagit-o, si Aric, cel care sustine ca a fost sotul ei in vietiile anterioare si de care este, de data asta, indragostita fara sa vrea?
“The two of them were acting like such...guys. I wanted to strangle them.”
Daca e sa ne dam cu parerea, eu sper sa il aleaga pe Aric, dar, dupa cum am observat de-a lungul zecilor de serii citite, eu sunt mereu de partea celor care nu obtin un Happy End. Cel putin, nu in seria principala. De exemplu: Adrian din Academia Vampirilor de Richelle Mead si Seth din The Covenant de Jennifer L. Armentrout, o serie care nu a aparut in Romania, dar pe care trebuie neaparat sa o incercati.
“You want this?'I raised my gaze, gasping at the dark hunger in his expression. My mind blanked. Want his body? How could I not? He was pure temptation.'I meant this,' he held up my bag, 'but I could easily be persuaded to share anything else my wife might desire.” 
Pana la finalul lecturii, am trait cu impresia ca aceasta carte este ultima din serie. Asa si trebuia, dar, intre timp, autoarea s-a hotarat sa ii mai adauge un volum. Acest lucru m-a cam dezamagit, pentru ca am ajuns la finalul romanului si abia atunci mi-am dat seama ca, de fapt, nu e un final, ci un semi-final, cu un cliffhanger de zile mari, foarte nesatisfacator. Am trecut exact prin senzatia de care va spuneam la inceput, de dezamagire ca nu s-a terminat, dar, in acelasi timp, de incantare ca mai urmeaza ceva.

Acum, astept cu nerabdare volumul urmator, care, din cate am aflat, chiar va fi ultimul, ma rog sa am parte de multasteptatul Happy End si, pana atunci, cine stie, poate mai gasesc o serie care sa ma prinda la fel de mult.
“Mortal, if there’s one thing I’ve learned in all my years, it’s this: lies are curses you place”
Lectura Placuta!



4 comments:

Unknown said...

Multumim pentru recenzie! Imi place ca e vorba de un triunghi amoros si sunt curioasa cu care ramane. Poate ramane cu Aric si ai si tu parte de happy-end!

Unknown said...

M-ai prins de la fraza în care ai spus că fiecare personaj este întruchiparea unei cărţi de tarot. Cred că este pentru prima oară când aud despre o asemenea viziune şi sper să pot ajunge să o citesc cât mai curând!

Maria said...

Este prima data cand citesc carti de genul asta si multumim pentru recenzie!

Romina Gianina said...

Cred ca merita cele 5 stelute <3

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori