Thursday, May 21, 2015

Editura RAO vă invită la Bookfest 2015


Bucureşti, 20 – 24 mai, Editura RAO vă invită la standul său de la Salonul International de carte Bookfest, editia X-a, să vă întâlniţi cu autorii dumneavoastră preferaţi şi să descoperiţi lumea cărţilor RAO.
Cele mai frumoase albume de artă, cele mai râvnite romane ale momentului, cei mai căutaţi autori clasici şi contemporani, cărţi pentru adulţi, adolescenţi şi copii, toate acestea vă aşteaptă la standul nostru de la Bookfest.
Programul Evenimentelor RAO la Bookfest 2015:


Joi, 21 mai 2015

Începând cu ora 15, vă așteptăm la evenimentul de lansare a volumulul Jihadul Islamic de la „înfrângerea terorii“ și “războiul sfânt” la „speranța libertății“, care va avea loc în prezența autorilor general (r.), prof. univ. dr. Anghel Andreescu si Comisar-sef, prof. univ. dr. Nicolae Radu.
Chiar să fie adevărate teoriile conspirațiilor cu privire la atacurile teroriste de la 11 septembrie? Să fie oare Statul Islamic un nou produs SUA? O astfel de întrebare se impune cu atât mai mult cu cât Al Baghadi a fost prizonier la Guantanamo, între 2004 și 2009. Să fie oare adevărat că atunci când nu există terorism, posibile forțe interesate îl fac să apară? În condițiile în care islamul este joncțiunea dintre Dumnezeu ca atare și om, cum a fost posibilă promovarea sintagmei “terorism Islamic”?
La toate aceste întrebări vor încerca să răspundă autorii volumului Jihadul Islamic de la „înfrângerea terorii“ și “războiul sfânt” la „speranța libertății“, împreună cu invitații lor: doctor Cristina Albu (Ministerul Afacerilor Interne), general prof. univ. dr. Mircea Mureșan (președintele asociației Geopolitica), prof. dr. Vasile Simileanu și prof. dr. Nicole Atudosei.
La ora 16, vă așteptăm la evenimentul de lansare a volumului Lumea de azi 2015. Enciclopedie politică și militară, în prezența autorilor Teodor Frunzeti și Vladimir Zodian.


Contextul internațional de astăzi este deosebit de dinamic, caracterizat de transformări globale semnificative în planul securității în care puterile revizioniste testează capacitatea de rezistență a lumii occidentale, iar formele hibride de autoritarism sunt în creștere. In proximitatea României, acțiunile militare din Ucraina reprezintă o provocare directă și foarte violentă la adresa bazelor juridice și teritoriale ale securității spațiului european. Emergenta unei entități teroriste precum Statul Islamic și criminalitatea transfrontalieră cu multiple dimensiuni completează tabloul unei lumi în schimbare.
De la ora 17, se va lansa în prezenta autorilor prof. dr. Iulian Chifu și prof. univ. Alexandru Voicu, volumulReconstrucție postconflict.
Eforturile de restabilire a statalitatii după încheierea conflictelor, dar și nevoia de sprijinire a refacerii infrastructurii statale în zonele de conflict au determinat geneza unor noi practici și a unui nou domeniu: reconstrucție postconflict.
Prof. dr. Iulian Chifu


EVENIMENT

Începând cu ora 18, avem onoarea să vă invitam la evenimentul de lansare a volumului biografic Secolul meu scurt, scris de academicianul Mircea Malița.
”Imperiile sunt o specie politică și militară diferita de cea a țărilor mici. Ele sunt conduse de un singur principiu, o singură strategie: extinderea continuă, foamea de teritorii, obsesia supremației și a dominației asupra a tot ce le stă în cale.
Toate imperiile din jur i-au ajutat pe români de-a lungul istoriei lor să se elibereze de un jug si i-au intins cu seninătate imperială un altul.”
acad. Mircea Malița

Concepută sub forma unei autobiografii, cartea lui Mircea Malița face o incursiune în istoria României antebelice şi postbelice, oferind un tablou politic, economic şi cultural de o fineţe aparte şi cu o uimitoare minuţiozitate asupra detaliilor. Mai mult, lucrarea poate fi asemuită şi cu un adevărat jurnal de călătorie cu popasuri pe tot globul, datorită activităţii de diplomat, preşedinte al mai multor organizaţii internaţionale şi asociaţii pe care a avut-o autorul. El alcătuieşte o remarcabilă galerie de oameni politici, academicieni, scriitori, economişti, cât şi alte personalități cu alte preocupări din multe domenii, un tablou graţie căruia descoperim lucruri pe care, e posibil, istoria să le fi omis sau, pur şi simplu, să fi rămas în dosare secrete.
Invitați: prof. univ. Dan Dungaciu, prof. univ. Silviu Negut, ambasador.Sergiu Celac, acad. Ioanel Sinescu, Liviu Tudor -secretar general ARCOR, Mugur Tolici ( director HR BNR), prof. univ. Remus Pricopie, Octavian Știreanu.

Seara de joi se va încheia cu o incursiune în fascinantă lume a diverselor forme de arte vizuală din cultura Pop(ulara) văzută prin prisma muzicii. Alături de coordonatorii antologiei Culorile sunetelor: Muzica si artele vizuale, Ioan Big și Radu Lupașcu, vor fi prezenți, începând cu ora 19.00, nume sonore ale muzicii folk, pop, rock, dar și ale scenei de teatru, balet și film printre care Adrian Enescu, Mircea Florian, Nicu Alifantis, Vlaicu Golcea, Viorel Cosma, Hanno Hofer, Medeea Marinescu, etc.


Demers inedit în peisajul editorial autohton, antologia se adresează iubitorilor și consumatorilor de cultură contemporană ce își propune să releve, măcar în parte, influența esențială a muzicii în crearea diferitelor forme de artă vizuală (film, teatru, plastica, fotografie). Cum am putea să ne imaginăm în anul 2015 o piesă de teatru sau un film fără muzică și… fără sonor? Ca orice prim pas, antologia “Culorile sunetelor” nu este completă și nu este definitivă dar este… un început de drum.
Ioan BI

Invitati: Viorel Cosma, Adrian Enescu, Mircea Florian, Nicu Alifantis, Vlaicu Golcea, Hanno Hofer, Horea Murgu, Medeea Marinescu, Laurențiu Burlacu, Emil Răducanu, Dumitru Ungureanu, Liviu Antonesei, Ovidiu Georgescu, Iaromira Popovici, Eugen Istodor, Nelu Stratone, Marius-Christian Burcea, Dan Bădulescu, George Dascalescu, Radu Pencea, Iulian Ignat, Mircea Giurgiu.


Follow on Bloglovin

1 comment:

Unknown said...

Mi-ar placea sa citesc Culorile sunetelor. Si celelalte carti sunt interesante, dar prea multa politica pentru mine. CUlorile sunetelor ma fac sa imi imaginez ce culoare ar putea avea sunetele auzite. Oare ce culoare ar avea melodia Love me like you do?

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori