Saturday, January 10, 2015

Noi Aparitii la Editura Litera

Crime cu monogramă
de Sophie Hannah


Data aparitiei: 06.01.2015
Tip coperta: Broșată, cu clapete
Format: 120 x 190
Nr. pagini: 336
ISBN: 978-606-741-182-9
Pret: 39.90 lei

Descriere:
Scriitoarea de succes internațional Sophie Hannah îl readuce la viață pe cel mai cunoscut detectiv al tuturor timpurilor, într-un pasionant mister ce poartă pecetea inconfundabilă a stilului Agathei Christie.

Aflat într-o cafenea londoneză, Hercule Poirot ascultă confesiunea unei femei care îi mărturisește că va fi ucisă, implorându-l să nu-i găsească asasinul şi să nu-l pedepsească. În aceeași seară, Poirot află că trei oaspeţi ai luxosului hotel Bloxham au fost omorâţi, în gura fiecărei victime fiind găsit câte un buton cu monogramă.

Are oare această întâmplare legătură cu femeia înspăimântată? În timp ce detectivul belgian încearcă să pună cap la cap piesele unui puzzle diabolic de inteligent, criminalul pregăteşte o altă cameră de hotel, pentru cea de-a patra victimă.


Jurnalul secret al Mariei Antoaneta
de Carolly Erickson


Data aparitiei: 26.12.2014
Tip coperta: Broșată
Format: 140 x 210
Nr. pagini: 288
ISBN: 978-606-741-201-7
Pret: 19.90 lei

Descriere:
Despre Maria Antoaneta s-a spus că iubea luxul și plăcerile frivole mai presus de orice. Să ne imaginăm însă că, în noaptea dinaintea execuției sale, regina lasă în celula de la Conciergerie un jurnal în care își povestește viața – de la copilăria fericită ca arhiducesă austriacă la căsătoria cu viitorul rege Ludovic al XVI-lea și până la întemnițarea și umilirea ei în timpul Revoluției Franceze.

Carolly Erickson ne arată o regină mai puțin frivolă decât a rămas în istorie, o femeie îndrăgostită de un singur bărbat – frumosul conte suedez Axel Fersen –, și o mamă devotată copiilor ei. Jurnalul secret al Mariei Antoaneta ne dezvăluie speranțele, dezamăgirile, iubirile și visurile uneia dintre cele mai controversate femei din istorie.


Suflete Salbatice
de Amanda Quick


Data aparitiei: 28.12.2014
Tip coperta: Broșată
Format: 107 x 177
Nr. pagini: 352
ISBN: 978-606-741-173-7
Pret: 19.90 lei

Descriere:
Annie Lyncroft știe că propunerea pe care vrea să i-o facă lui Oliver Rain, cel mai bogat și probabil cel mai periculos bărbat din Seattle, este scandaloasă. Dar Annie are nevoie de acest seducător geniu al lumii finanțelor pentru planul pe care îl are în minte. Întrucât fratele ei, Danny, a dispărut într-un misterios accident de avion, Annie se zbate să apere firma acestuia de rechinii care cred că Danny nu se va mai întoarce vreodată. Iar pentru asta, Annie vrea să îi propună lui Rain, cel mai puternic investitor în firma lui Danny, un plan pe cât de îndrăzneț, pe atât de neortodox – să încheie o căsătorie de conveniență, pentru ca Rain să poată prelua temporar administrarea companiei.

Când Oliver acceptă, Annie își imaginează o perioadă de liniște maritală platonică, alături de un bărbat a cărui viață este un adevărat mister și pe care este interesată să-l deslușească. Însă Oliver are propriile idei – planul lui a fost să o seducă pe această frumusețe neobișnuită încă de când a văzut-o prima oară. Însă dragostea este un factor neprevăzut care le va da o lecție acestor doi oameni atât de diferiți și de încăpățânați: autocontrolul rece este util în lumea afacerilor, dar pe teritoriul plin de pasiune al inimii orice încercare de a-l păstra este sortită eșecului.


Pacatul Originar
de Lisa Jackson


Data aparitiei: 05.01.2015
Tip coperta: Broșată
Format: 107 x 177
Nr. pagini: 432
ISBN: 978-606-741-210-9
Pret: 19.90 lei

Descriere:
Asemănarea dintre doctorul Kacey Lambert și actrița de filme de serie B Shelly Bonaventure este prilej de glume în micul orășel Grizzly Falls din Montana. Totuși, Kacey este șocată să afle despre moartea accidentală a starletei, deși între ele două nu există nici o legătură aparentă. Nedumerită, declanșează o anchetă pe cont propriu și descoperă că nu era vorba de o coincidență. La rândul lor, detectivul Selena Alvarez și partenera ei Regan Pescoli au o imagine mai largă: pe tot cuprinsul țării s-au înregistrat decese aparent accidentale ale unor femei cu părul roșcat și ochii verzi, de vârste apropiate.

Cercul se strânge tot mai mult când Kacey își dă seama că atacul care o vizase în urmă cu câțiva ani nu avea ca scop nici jaful, nici violul, ci eliminarea ei, iar Kacey este nevoită acum să-și pună la îndoială judecata și tot ce credea că știe despre propriul trecut. Împreună cu fermierul Trace OʼHalleran, tatăl unui mic pacient de-al ei și alături de care începe o poveste de dragoste, încearcă să-și apere viața și să scoată adevărul la iveală.

Care este legătura dintre toate aceste femei, asupra cărora pare să planeze un blestem? Răspunsul cu totul surprinzător și neașteptat demonstrează încă o dată talentul incontestabil al autoarei Lisa Jackson.



5 comments:

Unknown said...

Foarte frumoase toate cele patru carti. Mi s-a parut interesanta prima, care il are protagonist pe Hercule Poirot. Tot timpul am fost fascinata de felul in care functioneaza "micile celule cenusii".

Praf de stele said...

Mi-am procurat si eu ultima carte, "Suflete salbatice", deoarece imi place foarte mult cum scrie autoarea si nu puteam s-o ratez. :)

Alexandra Ioana said...

Off de volumul 4 la seria Damnare inca nu se stie nimic? :( dureaza asa mult pana apare...

Adela C. said...

Am auzit ca nu seamana deloc cu cartile lui Agatha Christie si ca e o porcarie totala (de la un booktuber a carei parere conteaza foarte, foarte mult pentru mine). Meh... Nu pot sa cred ca am ratat cartea cu Marie Antoinette la ziar!

Unknown said...

Ma atrag doar două. Cea de Agatha Christie şi cea din colecția Iubiri şi destine pe care, din păcate, am ratat-o la ziar.

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori