Saturday, January 24, 2015

De la Carte la Film: Cantecul Pasarilor de Sebastian Faulks

Cartea:


Data aparitiei: 12.11.2014
Tip coperta: Broșată, cu clapete
Format: 120 x 190
Nr. pagini: 624
ISBN: 978-606-741-174-4

Descriere:
Amiens, Franţa, 1910. Stephen Wraysford, un tânăr englez de douăzeci de ani, întâlneşte dragostea vieţii în persoana lui Isabelle Azaire, soţia unui proprietar de fabrici de textile cu care a fost trimis să stabilească relaţii de afaceri. Stephen îşi convinge iubita să părăsească împreună cu el atmosfera sufocantă a vieţii de familie provinciale, dar lucrurile iau o întorsătură neaşteptată. După ce rămâne însărcinată, Isabelle hotărăşte brusc să se întoarcă la părinţi, înainte să-i dea vestea că vor avea un copil. Profund marcat de această relaţie, şase ani mai târziu, Stephen o va duce cu el, îngropată în adâncul sufletului, în tranşeele marelui război care zguduie Europa. Experienţa radicală a celui mai cumplit conflict din istoria de până atunci a omenirii îl transformă lăuntric şi îi deschide perspectiva unei noi vieţi - paradoxal, prin întoarcerea la Amiens pentru a regăsi iubirea şi apoi prin salvarea lui, în urma unei explozii în subterane, de către un ofţer german cu care fraternizează. 
Cu o galerie de personaje memorabile, de o mare complexitate psihologică, cu o scriitură de o intensitate şi o frusteţe tulburătoare, cu episoade capabile să răscolească sufletul oricărui cititor, romanul lui Sebastian Faulks este o emoţionantă meditaţie asupra naturii umane şi un omagiu adus soldaţilor britanici participanţi la Primul Război Mondial.

Filmul:


Serial TV realizat de BBC
    Gen film: Drama, Istoric, Romantic

    Stephen Wraysford, un soldat englez din Primul Razboi Mondial ce lupta in conditii groaznice in transeele din nordul Frantei isi aminteste de povestea de dragoste cu Isabelle, o tânără femeie căsătorită pe care a întâlnit-o înainte de război...


Follow on Bloglovin

7 comments:

Alexandra Ioana said...

superb poster :X chiar daca nu mi plac serialele de genul, asta are ceva care imi face cu ochiul.

Unknown said...

Arată superb, zău aşa. Poate că o să îl vizionez cândva.

Unknown said...

Imi doresc de ceva vreme sa citesc Cantecul pasarilor dar nu am avut timpul necesar. Acum e un must! Daca apare si filmul realizat de BBC si mai bine, dar oricum mereu e mai bine sa citesti cartea si dup-aceea sa vezi filmul!

Unknown said...

Bineînțeles că e mai bine să citeşti cartea înainte, dar uneori filmul poate fi mai pun decât cartea.

Adela C. said...

Ciudat ca nu am dat niciodata de cartea asta, pe niciun blog, niciun canal de YouTube. De aratat, arata binisor. :)

Alexandra Ioana said...

Barbatul de pe poster este dragut :)

Unknown said...

frumos subiectul cartii si reusit poster al filmului o sa-mi fac timp pentru el in viitorul apropiat

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori