Tuesday, October 21, 2014

Belzhar de Meg Wolitzer Acum la Editura Trei!O iubire neîmpărtășită, o suferință ascunsă și o vindecare prin lectura și explorare interioară.
Jam Gallahue simte primii fiori de iubire pentru Reeve Maxfield, un englez venit să studieze pentru un semestru în America. Din păcate, relația lor este curmată brusc, iar Jam nu-și mai poate reveni și ajunge la o școală cu internat pentru adolescenți “fragili emoțional și foarte inteligenți“. 
Aici, profesoara de literatură îi îndeamnă să citească romanul Clopotul de sticlă de Sylvia Plath și le dăruiește câte un jurnal, în care să își noteze gândurile. Inexplicabil, fiecare deschidere a jurnalului înseamnă intrarea într-o lume suprarealistă, în care traumele care i-au marcat încă nu s-au petrecut și totul este bine.
Belzhar este numele pe care-l dau acestei lumi.

“Belzhar este un roman original, care te marchează.” - Publishers Weekly

O explorare a minții umane care te ține cu sufletul la gură – personajele adolescente ale lui Meg Wolitzer sunt pline de viață, cu emoții reale și povești interesante. - Kirkus review

Meg Wolitzer a scris primul său roman, Sleepwalking, o poveste despre trei fete obsedate de poezie și moarte, pe când era studentă la Brown University.
A predat scriere creativă la Universitatea din Iowa și la Skidmore College.
De asemenea, a fost artist invitat la Princeton University. 
Printre romanele sale se numără The Interestings (numită una dintre cele mai bune cărți ale anului 2014 de către The New York Times Book Review, The Washington Post și The Chicago Tribune), The Uncoupling, The Ten-Year Nap, The Position și The Wife. Povestirile sale au apărut în The Best American Short Stories și The Pushcart Prize.
De aceeași autoare, la editura Trei va apărea traducerea romanului The Interestings.


Follow on Bloglovin

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori