Wednesday, October 19, 2011

Recenzie Altfel de Ingeri de Lili St. Crow


Am auzit o multime de opinii pro si contra despre aceasta carte, iar balanta s-a inclinat mai mult catre contra. Cu toate acestea am decis sa o cumpar, sa o citesc si sa-mi fac propria parere care, pana la urma, este cea mai importanta, nu-i asa?
Acum pot sa va spun ca nu imi pare rau deloc, carte este scrisa exceptional, traducerea de asemenea este foarte reusita si astept cu nerabdare volumul 2. 
Mie nu mi s-a parut plictisitoare, ci mai degraba o incadrez in categoria cartilor tip “prequel”: romane care povestesc evenimente premergatoare actiunilor propriu zise, foarte importante pentru a intelege restul volumelor.
Dru Anderson, o fata de 16 ani, calatoreste peste tot impreuna cu tatal ei. Pentru ca este singura care poate vedea creaturile din Lumea Reala (o mostenire de familie regasita numai pe linie feminina), il ajuta sa preintampine pericolul si se antreneaza pentru a-i putea fi alaturi in lupta contra creaturilor.
Dru pastreaza inca vie amintirea bunicii ei si durerea pierderii acesteia, si se lupta cu golul lasat de mama, stinsa si ea din viata. Tatal este singurul care i-a mai ramas, persoana cea mai de pret, unicul ajutor şi prietenul ei.
Desi pentru Dru scoala nu este ceva important – cand iti schimbi locuinta atat de des, parca nu are rost sa frecventezi cursurile si sa iti faci prieteni – acolo il intalneste pe Graves, baiatul care sta in fata ei la ora de istorie. In ciuda circumstantelor in care se cunosc, cei doi dezvolta o relatie de prietenie foarte stransa, care cateodata pare a se transforma in ceva mai mult. Unul dintre motivele pentru care il veti indragi pe Graves, este altruismul lui. Este tipul prietenului pe care ni-l dorim cu totii, cel care stie sa fie alaturi de tine atunci cand nici macar tu nu stii ca ai nevoie. Promptitudinea cu care vine in intampinarea nevoilor lui Dru face din el un personaj demn de admirat.
Cu sufletul si asa chinuit de pierderea celorlalte persoane dragi, Dru ramane si fara tata, in cel mai cumplit mod posibil. Regrete, lucruri pe care ar fi trebuit sa le spuna, sentimente pe care ar fi vrut sa i le arate, toate sunt conturate de catre autoare intr-un mod fabulos si le veti simti alaturi de ea si voi.
Cu toate ca suferinta pierderii lui este sfasietoare, Dru se foloseste de tot ce a invatat de la el pentru a supravietui si pentru a incerca sa-i gaseasca ucigasul. Cu Graves alaturi de ea, singuratatea nu mai este o apasare, dar acum trebuie sa ii poarte de grija si lui, mai ales ca pe drum afla lucruri uimitoare atat despre ea insasi cat si despre moartea mamei ei. Descoperiti toate acestea si multe alte lucruri extrem de interesante plus un personaj surpriza, citind singuri Altfel de Ingeri.
Am sa va spun si eu, asa cum au spus-o multi, ca Dru se aseamana cu Rose Hathaway. Asa este, numai ca este o varianta un pic mai pesimista. Oricum povestea are potential si sunt convinsa ca seria se va ridica la nivelul celebrei Academia Vampirilor.



13 comments:

andra lavander said...

pai nu stiu daca se va ridica la nivelul academiei vampirilor, dar pare clar o carte interesanta si recenzia este foarte reusita. ai surpirins foarte bine temerile si nesiguranta lui dru.

Larisa said...

Mie imi aminteste de serialul Supernatural cartea asta, dar si mie mi se pare interesanta.
Recenzia e reusita :)

Bonnie Ithil said...

Si eu o am pe lista de cumparaturi, chiar imi doaresc cartea asta si acum sunt si mai nerabdatoare sa o am in biblioteca pentru ca m-ai facut foarte curioasa :D

ioana alexandra said...

si eu abia astept sa citesc cartea asta. AV mi-a placut extrem de mult, sunt curioasa daca se va ridica si Altfel de ingeri la nivelul asteptarilor mele
forte reusita recenzia, bravo:)

Anonymous said...

si eu sunt foarte multumita si sunt pe la jumatea cartii. intr-adevar este scrisa intr-un mod mai aparte si cu totul diferit fata de celelalte carti de gen, dru chiar seamana putin cu rose si cel mai mult mi-a plcut faptul ca richelle mead a comentat cartea si nu cred ca ce a spus e doar politete. din ce am citit pana acum i-as da 3/5.

Palmaciu Elena said...

Este destul de buna am auzit numai de bine despre ea.

Christyna_BM said...

Multumesc fetelor :) sfarsitul devine palpitant...de fapt, cam de la jumtate. dar cartea intreaga este scrisa foarte bine. trebuie apreciat si aspectul acesta

CCAM said...

Si eu am considerat primul volum ca fiind unul ce ne pregateste pentru ce urmeaza si de aceea am trecut cu vederea unele aspecte. Vroiam sa astept sa apara seria la noi pentru a o citi dar ma mai gandesc la asta mai ales ca-ti place asa mult vol 2. Despre recenzie ce sa-ti mai spun si eu? Vorbesc de la sine aprecierile de mai sus. Felicitari!

Geo. said...

Buna recenzie, si sa speram ca de la volumul doi in sus, chiar sa apara si evenimentele acelea mai " palpitante".

monika.love96 said...

foarte frumoasa recenzia.am citit si eu cartea si pot sa spun ca mi-a placut foarte mult.
Abia astept sa apara si urmatorul volum.Sper ca mi-l vor lu-a parintii.
PS:primul volum am avut norocul sa il castig si de aceea am spus asa de cel de-al doilea volum

Palmaciu Elena said...

Cand apare al-2-lea volum mi-sa parut interesanta descrierea ta.

Larisa said...

Betrayals e al doilea volum, nu? Probabil ca o sa apara si la noi. Am vazut ca cineva s-a apucat de citit, poate primim o recenzie :)

andra lavander said...

in sfarsit am citit si eu cartea, cam tarziu stiu! oricum mi-a placut, nu se ridica la nivelul AV, dar sincer nici nu ma asteptam sa o faca. trebuie sa recunosc ca prima incercare de a o citi a esuar, am renuntat dupa 50 de apagini cred, dar apoi am inceput-o din nou si n-am mai lasat-o din mana ,prima parte este cu adevarat cam plictisitoare, dar apoi devine foarte interesanta, sfarsitul te face sa-ti doresti sa te apuci imediat si de al doilea volum

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori