Saturday, October 28, 2017

Harry Potter și Ordinul Phoenix (#5), de J.K. Rowling, in pregatire la editura Arthur



„J.K. Rowling a format o întreagă generaţie de cititori.“ - The Times

Traducere din limba engleză de Tatiana Dragomir
hardcover, 990 p, 140 x 205 mm
ISBN 978-606-788-254-4
Autor: J.K. Rowling
Colecție: Arthur GOLD

Există o ușă la capătul unui coridor învăluit în tăcere. Și îi bântuie visele lui Harry Potter. Altminteri, de ce se trezește la miezul nopții, urlând îngrozit?

Cu răsuflarea tăiată, cititorii gonesc să țină pasul cu intriga captivantă și părăsesc Hogwarts, precum Harry, dorindu-și să ajungă mai repede în următorul tren înapoi.

In serie:




Despre autor:
Joanne Rowling, cunoscută ca J.K. Rowling, s-a născut în data de 31 iulie 1965, la Yate, Marea Britanie. A fost eleva şcolii primare St Michael – mai târziu va mărturisi într-un interviu că directorul acestei şcoli, Alfred Dunn, a fost cel care a inspirat-o în crearea personajului Albus Dumbledore. La nouă ani, familia s-a mutat în Tutshill, unde Joanne a frecventat liceul Wyedean. După o încercare nereuşită de a intra la Oxford, în 1982, urmează cursurile Universităţii Exeter până în 1986.

După cum declară în mai multe ocazii, J.K. Rowling a început să scrie încă de la vârsta de cinci, şase ani şi îi citea surorii mai mici poveştile ei.

Primul volum din seria care a făcut-o celebră, Harry Potter, l-a terminat de scris în 1995 şi avea să fi e publicat doi ani mai târziu, în 1997, într-un tiraj de numai 500 de exemplare. Astăzi, acele prime exemplare valorează mii de lire pentru cei interesaţi să facă din ele obiecte de colecţie.

J.K. Rowling este câştigătoarea a numeroase premii pentru volumele din seria Harry Potter, iar milioanele de exemplare în care cărţile ei s-au vândut au transformat-o într-unul dintre cei mai influenţi oameni din lume şi susţinătoare a numeroase cauze umanitare prin fundaţiile pe care le-a înfiinţat.


Follow on Bloglovin

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori