Thursday, September 20, 2018

Misterul ceasului din perete, noutatea colecției Corint Junior, într-o ecranizare de excepție, cu două staruri de la Hollywood în rolurile principale


Misterul ceasului din perete, noutatea colecției Corint Junior, într-o ecranizare de excepție, cu două staruri de la Hollywood în rolurile principale.

Grupul Editorial Corint anunță apariția volumului Misterul ceasului din perete de John Bellairs. Titlul apărut în colecția Corint Junior se adresează copiilor mai mari de zece ani, care caută neîncetat aventura și magia.


Despre carte:
Acțiunea cărții îl are în centru pe Lewis Barnavelt, un băiat de vreo zece ani, orfan, care mergesă locuiască în orășelul New Zebedee, la unchiul săuJonathan Barnavelt, într-o casă din ai cărei pereți se audeun ticăit ciudat. Unchiul și prietena sa cea mai bună, FlorenceZimmermann, se poartă minunat cu Lewis, făcând, cu ajutorulmagiei, un periplu prin istoria marilor bătălii navale de care Lewise peste măsură de pasionat. Un singur lucru îi interzice Jonathanlui Lewis, și anume să dea iama în rafturile pe care își ține tratatelede magie, dar, pentru a-și impresiona un prieten, băiatul ignorăaceastă rugăminte și învață o vrajă prin care îi poate învia pecei morți. Pe negândite, Lewis dezlănțuie furia unei perechi devrăjitori malefici care doresc să aducă sfârșitul lumii. Vor reușiJonathan și Florence, maeștri ai magiei, să facă față forțelor răuluisau va fi nevoie de curajul lui Lewis pentru a se lămuri pentrutotdeauna misterul ceasului din perete?

Despre film:
Misterul ceasului din perete este o poveste gotică, creată de maestrul misterelor John Bellairs, și a fost ecranizată într-un proiect cinematografic de proporții. Filmul îi are în rolurile principale pe Cate Blanchett, deținătoare a două premii Oscar, trei Globuri de Aur și trei premii BAFTA și pe Jack Black, comediant american, cunoscut pentru rolurile sale din filmele Școala de Rock (School of Rock), seria Kung Fu Panda sau Călătoriile lui Gulliver (Gulliver`s Travels). Filmul va rula în cinematografele din România începând cu 28 septembrie: http://bit.ly/2NrbDNs

Redăm mai jos un fragment din carte:
„Pe măsură ce limbile luminoase ale noului său ceas Westclox de pe noptieră se îndreptau spre miezul nopții, Lewis aștepta din ce în ce mai agitat, îmbrăcat, sub cuverturi. Camera era întunecată. Inima îi bătea tare și continua să‑și spună: — Aș vrea să nu fiu nevoit să fac asta. Aș vrea să nu fiu nevoit să o fac. Trecură minute bune. Lewis se ridică dintr‑odată. Aruncă cearșafurile și se uită la ceas. Era douăsprezece și cinci minute! Îi promisese lui Tarby că se vor întâlni în cimitir la miezul nopții, iar acum avea să întârzie! Ce putea face? Tarby nu îl va aștepta. Se va întoarce acasă, iar mâine le va povesti prietenilor săi că Lewis este un laș.”

Despre autor:
JOHN BELLAIRS (1938–1991) a fost unul dintre maeștrii genului fantasy și un foarte cunoscut autor de romane gotice. A fost influențat, printre alții, de celebrul scriitor J.R.R. Tolkien, însă și-a construit primul roman The Face in the Frost după o rețetă scriitoricească proprie. Cu The House With a Clock in Its Walls, tradus în românește sub titlul Misterul ceasului din perete, Bellairs a început o lungă serie de romane pentru copii și adolescenți avându-l ca erou pe Lewis Barnavelt. Din septembrie 2018, fanii lui Lewis Barnavelt au șansa de a vedea în cinematografe ecranizarea primei cărți din această serie.

Despre Grupul Editorial Corint:
Grupul Editorial Corint (GEC) reuneșteediturile Corint Books, Corint Junior și Corint Educațional. De peste 20 de ani, GEC oferăpubliculuicele mai de încredereauxiliaredidactice și lucrăriștiințifice, lucrăriclasicedinliteraturaistorică și universală și cele mai pasionante romane și cărțipentrucopii și adolescenți.


Follow on Bloglovin

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori