Thursday, November 23, 2017

Editura Art va spune care sunt cele mai bune carti pentru adolescenti la Gaudeamus 2017

Secrete si minciuni in Moscova lui Stalin
Zoo
Zoo
Christopher Wilson
33 lei
 
Vezi cartea
Împrejurările îl aduc pe Iuri, un băiat de doisprezece ani cu grave leziuni cerebrale și considerat idiot, în compania Tovarășului Iosif, aflat aproape de sfârșitul vieții, bolnav, barbar și paranoic. Băiatul primește sarcina de a degusta mâncarea liderului comunist, obsedat de nemurire, atribuție care îi va pricinui multe necazuri și îi va da ocazia să descopere o nouă față a realității, în care oamenii sunt „dezinventați‟, iubirea este un „element‟ antisocial, iar teroarea, un mod de   a-ți declara prietenia.
Niciodată deznădăjduit, întotdeauna plin de compasiune față de cei care-i fac rău, Iuri își trăiește până la capăt drama cu o naivitate înduioșătoare.
Pentru cei care au trăit în comunism,  Zoo este o satiră de aducere aminte, spusă cu umor, iar pentru tineri, o poveste greu de crezut.

  • Traducere din limba engleză de Iulia Arsintescu
  • Editura Youngart, 2017
  • hardcover, 224 p, 140x205 mm
  • ISBN 978‑606‑8811‑39‑0
Un page-turner palpitant. O călătorie inițiatică și o poveste care îți va frânge inima.
Adevărul adevărat
Adevărul adevărat
Dan Gemeinhart
33 lei 27,06 lei
 
Vezi cartea
În multe privinţe, Mark e un puşti cât se poate de obişnuit. Are un câine pe nume Beau şi o prietenă  bună pe nume Jessie. Îi place să facă fotografii pe film, adoră să compună haikuuri şi visează să urce până-n vârful unui munte. Dar într-o anumită privinţă, Mark nu e ca ceilalţi copii: e bolnav şi urmează un tratament.  Într-o zi, Mark se hotărăşte să fugă de-acasă. Îşi ia câinele, aparatul foto, carnetul în care îşi scrie poeziile şi porneşte să cucerească acel munte la care visează.
O carte unică despre întrebări mari, momente mici şi incredibila călătorie a unui spirit deosebit.
„Numeroasele momente de suspans care îţi fac inima să gonească, cât şi gravitatea latentă, s-ar putea să-i copleşească pe cititorii mai slabi de înger; cititorii mai antrenaţi însă nu o vor putea lăsa din mână.“  Publishers Weekly

  • Traducere din limba engleză de Alex Macovei
  • Editura Youngart, 2017
  • hardcover, 219 p, 145x210 mm
  • ISBN 978-606-8811-32-1
A treia carte dintr-o trilogie-fenomen
Pierce BrownFuria Dimineții | Paladin
Furia Dimineții | Paladin
Pierce Brown
#1 New York Times Bestseller
Finalist al Premiului International Thriller Writers 2017
Abandonat de Mustang, luat drept mort de Fiii lui Ares, adus în pragul nebuniei de singurătatea și întunecimea de mormânt a carcerei în care este ținut închis, Secerătorul e redus la acel Darrow din Lykos care era la începuturi. Totul pare pierdut. Dar cu ajutorul prietenilor pe care încă-i mai are, Darrow reușește să evadeze din mâinile Șacalului, ceea ce se dovedește cea mai ușoară parte a misiunii lui. Cea mai complicată este să-i inspire pe cei asupriți să găsească curajul să se revolte, puterea să rupă lanțurile, îndrăzneala să viseze la o lume complet diferită față de tot ce știau până acum. Căci a venit în sfârșit momentul revoluționării Societății abuzive.

  • Traducere din limba engleză de Iulia Pomagă
  • Editura Paladin, 2017
  • hardcover, 688 p, 140x210 mm
  • ISBN 978‑606‑8673‑67‑7
Al doilea volum din seria „Elias și spioana Cărturarilor”
Sabaa TahirElias şi spioana Cărturarilor II. O torță în noapte
Elias şi spioana Cărturarilor II. O torță în noapte
Sabaa Tahir
38 lei
 
Vezi cartea
Elias și Laia fug ca să scape cu viață. Soldații sunt pe urmele lor în timp ce părăsesc Serra și se îndreaptă spre adâncurile Imperiului. Laia e hotărâtă să pătrundă în Închisoarea Kauf, cea mai temută temniță din ținut, ca să-și salveze fratele din mâinile căruia stă salvarea Cărturarilor. Elias e hotărât s-o ajute pe Laia, chiar dacă asta ar însemna s-o facă cu ultimele lui puteri. 
Dar forțe întunecate, umane sau venite din alte sfere, li se împotrivesc. Cei doi trebuie să fie mereu cu-n pas înaintea inamicilor: cruntul Comandant, sângerosul Împărat Marcus, sadicul Gardian-șef al închisorii sau, vai!, Helene Aquilla, buna prietenă a lui Elias, care are de dus la capăt o misiune teribilă în noul ei rol de mare Sfrâncioc al Imperiului: să-i găsească pe trădătorul Elias Veturius și pe sclava Cărturăreasă care l-a ajutat să scape și... să-i omoare pe amândoi.
Citește un fragment pe  Cărți cu colți .

  • Traducere din limba engleză de Iulia Arsintescu
  • hardcover, 512 p, 145x210 mm
  • ISBN 978-606-8811-33-8
Bestseller #1 New York Times
Batman #1. Conclavul bufnițelor
Batman #1. Conclavul bufnițelor
Scott Snyder
Bruce Wayne cunoaşte poveştile despre Conclavul bufniţelor din Gotham. Membrii periculoasei cabale se întâlnesc în secret şi conduc oraşul din umbră. Pentru Batman toate astea au fost doar născociri, căci Gothamul era oraşul lui. Dar un asasin aparent imposibil de oprit îşi împlântă adânc ghearele în inima metropolei, ţintind cetăţeni de marcă. E posibil ca aceste bufniţe să fie în spatele tuturor nelegiuirilor şi corupţiei? Sau Bruce Wayne începe s-o ia razna cedând stresului la care e supus în urma permanentului război pe care îl duce împotriva răufăcătorilor? 
Dacă legenda e adevărată, cei ce dirijează Gothamul sunt nişte prădători mult mai puternici decât par. Iar cuiburile lor sunt peste tot...
„Bruce Wayne este  dat naibii . Punct.“   IGN

  • Ilustrații de Greg Capullo și Johnathan Glapion
  • Traducere din limba engleză de Cristian Lăzărescu
  • Grafic, 2017
  • paperback, 170x260 mm
  • ISBN 978-606-710-502-5
     Precomandă Harry Potter și Ordinul Phoenix
Arthur GOLDHarry Potter și Ordinul Phoenix (#5) PRECOMANDĂ
Harry Potter și Ordinul Phoenix (#5) PRECOMANDĂ
J.K. Rowling
64 lei 49,5 lei
 
Vezi cartea
PRECOMANDĂ PÂNĂ PE 24 NOIEMBRIE. Expedierile se fac începând cu data de 27 noiembrie.
„Tu și Lordul Întunecat împărtășiți anumite gânduri și emoții. Directorul crede că nu este de dorit ca această situație să continue. De aceea vrea ca eu să te învăț cum să-ți blochezi mintea față de Lordul Întunecat.“
Profesorul Snape
Timpuri întunecate au venit peste Hogwarts. După atacul Dementorilor asupra vărului său Dudley, Harry își dă seama că Voldemort va folosi orice mijloace ca să-l găsească. Sunt mulți cei care nu acceptă că Lordul Întunecat s-a întors, dar Harry nu este singur: un ordin secret se adună în Piața Grimmauld spre a lupta împotriva forțelor întunericului. Harry trebuie să-i dea voie profesorului Snape să-l învețe cum să se protejeze de atacurile sălbatice ale lui Voldemort asupra minții lui. Dar atacurile se întețesc pe zi ce trece, iar Harry e în criză de timp...
„J.K. Rowling a format o întreagă generaţie de cititori.“ The Times
  • Traducere din limba engleză de Tatiana Dragomir
  • hardcover, 990 p, 140 x 205 mm
  • ISBN 978-606-788-254-4


Follow on Bloglovin

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori