Wednesday, August 30, 2017

Recenzie! Printesa de hartie de Erin Watt

Primul volum din seria Familia Royal
#1 New York Times Bestseller
USA Today Bestseller

Bani. Excese. Secrete. Intră în lumea familiei Royal. 
Ella Harper e o supraviețuitoare – o optimistă pragmatică. 
Viața ei n-a fost ușoară. S-a tot mutat din oraș în oraș împreună cu mama sa, chinuindu-se să facă rost de bani și sperând ca într-o zi să scape de sărăcie. 
Dar mama ei a murit, iar Ella a rămas singură pe lume. 
Acum îl cunoaște pe Callum Royal, un om de afaceri multimilionar, și viața ei se schimbă. Are parte de lux și de bogăție. Totuși, ceva ciudat se întâmplă în casa familiei Royal. 
Cei cinci băieți ai lui Callum, toți irezistibili, ascund un secret. 
Niciunul n-o vrea pe Ella în casa lor, mai ales Reed. Dar Ella se simte atrasă de el și va trebui să lupte din toate puterile să nu-i cadă în plasă… 
Dacă vrea să rămână la familia Royal, trebuie să învețe regulile jocului. 
Un roman incitant despre o Cenușăreasă a zilelor noastre și despre complicata lume a adolescenților americani bogați.

"Un roman de care nu te poți dezlipi! O poveste de iubire pentru adolescenții care caută ceva în spiritul seriei Gossip Girl." - Kirkus Reviews

"Replici savuroase, personaje provocatoare și un final surprinzător!" - Rockstars of Romance

"Dacă vrei o carte care să te acapareze cu totul și să te vampirizeze (în cel mai bun sens, desigur), atunci trebuie să citești Prințesa de hârtie!" - New Chicks on the Blog

Erin Watt este pseudonimul cu care semnează două autoare de succes legate de o pasiune comună: aceea pentru cărțile bune și dependența de scris. De asemenea, pun mare preț pe creativitate și imaginație. Ce iubesc cel mai mult (în afară de familie și animăluțele lor de companie, desigur)? Să vină cu tot felul de idei amuzante și uneori trăsnite. 
De ce se tem cel mai tare? Să nu se despartă. 

"Cu siguranță, continuarea poveștii despre Ella și Reed va fi la fel de incitantă! Ajung să te obsedeze viețile lor complicate și frumusețea lor fragilă." - USA Today


Parerea mea:
       

Dumnezeule, Prințesa de hârtie m-a lovit în moalele capului, atât de repede m-a prins. Este uimitor câte sentimente te străbat în timp ce o citești, cât de mult ești atins de personaje. Am adorat-o de la prima până la ultima pagină. Bine, nu sunt tocmai sinceră, am detestat ultima pagină, dar vă las să descoperiți de ce, nu e corect ca eu să am nevoie de un psiholog și restul lumii să nu aibă habar de trauma mea.

Ella Harper a avut o viață grea și când spun grea, vreau de fapt sa spun crâncenă. Mama ei a avut relații cu nenumărați bărbați, iar fiecare dintre ei a reprezentat o decizie mai proastă decât cea anterioară. Și, ei bine, meseria ei actuală este de stripperiță. Cu toate astea, o iubește și țin piept sorții împreună. Dar apoi se îmbolnăvește și atunci când pierde lupta cu boala, Ella știe că singura ei șansă este să termine liceul și să înceapă facultatea. O diplomă îi va oferi o viață mai bună. 

Nu exista multe slujme cu jumatate de norma pe care cineva de saptesprezece ani le-ar putea avea si din care sa isi plateasca facturile. Si niciuna dintre ele nu e legala. Sa vinzi droguri. Sa te prostituezi. Sa faci striptease. Eu am ales-o pe ultima.

Tatăl ei... păi, numele lui este Steve și i-a dăruit mamei sale un ceas drăguț. Asta este tot ce știe Ella despre el, până când cel mai bun prieten al lui vine la școală și îi spune că acum el este tutorele ei legal, deoarece și tatăl ei a murit. Ella nu prea are de ales și trebuie să il urmeze pe Callum Royal. 

Și viața în casa familiei Royal nu e deloc ușoară. Mai ales cu cinci băieți care o vor plecată și care sunt dispuși să facă tot ce le stă în putință pentru asta.

E greu să nu te atașezi de Ella. A dus o viață grea, dar îți spune adevărul în față și o face într-un mod extrem de amuzant. Se dezvoltă frumos de-a lungul acțiunii din roman, se adaptează cum poate.

O casă mare, grămezi de bani, școală particulară, toate par grozave, dar adevărul este că lumea se comporta mult mai frumos cu ea în vechea ei viață, iar ea știa mereu la ce să se aștepte. Acum, toți par să îi fie dușmani și i se pare obositor să țină mereu capul drept.

Băieții din familia Royal sunt toți săriți de pe fix. 

Gideon a plecat la facultate și nu mai locuiește cu ei. Abia aștept să-i aflu povestea. 

Reed este liderul fraților Royal și un ghimpe în costa Ellei. Dar nu are cum să nu se simtă atrasă de el, chiar dacă toată lumea o avertizează că nimic bun nu are cum să iasă din asta.

— Ella, daca tot te-ai trezit, de ce nu vii in biroul meu? Trebuie sa discutam putin.
Apoi pleaca de pe hol. Imi musc buza, ezitand sa-l urmez. Deodata, imi amintesc ceea ce tocmai i-a spus lui Brooke — cum ca ea nu e o Royal sau o O'Halloran — si spaima imi creste. Am un sentiment ca se certau cu privire la Steve. Ceea ce, indirect, inseamna ca si cu privire la mine.
— Du-te, murmura Reed vazand ca nu ma misc de langa balustrada.
Ca de obicei, ascult instinctiv comanda lui. E ca si cum ar avea control asupra mea si nu sunt sigura ca imi place. Dar nu pot controla asta.

Easton calcă pe urmele mamei lui și experimentează toate dependențele posibile. El este de departe cel mai simpatic dintre băieții Royal. 

Iar gemenii, Sawyer și Sebastian sunt cei mai normali membri ai familiei și nici ei nu poți spune că intră în categoria oamenilor normali după standardele acceptate de majoritatea populației.

Prințesa de hârtie te face să trăiești totul la intensitatea maximă și apoi te lasă cu atât de multe întrebări și foarte puțină răbdare până la apariția volumului următor. Este clar o carte pe care nu trebuie să o ratați. Personajele par cu adevărat reale, acțiunile lor normale și ai impresia că privești viața vecinului tău printr-o fereastră. O serie de nelipsit din biblioteca unui amator de cărți romantice.

Lecură plăcută!
Multumesc editurii Trei si Young Fiction Connection pentru acest exemplar! 
Follow on Bloglovin

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori