Friday, May 19, 2017

Editura Corint vă așteaptă la Bookfest 2017!






Program evenimente Corint Junior
Reduceri de pana la 70% la zeci de titluri!

Editura Corint va încheia primăvara cu prezența la a XII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, ce va avea loc în perioada 24-28 mai în pavilionul C1, cu o paletă largă de evenimente destinate copiilor de toate vârstele, de la lansări de carte la ateliere de creație.
Printre cele mai așteptate titluri de la Salonul de carte Bookfest se numără ultima apariție din celebra colecție „Aventură și mister”, Tronul secret (Regina viselor #1) de Peter F. Hamilton, Prada (Arena 13 #2) de Joseph Delaney, autorul seriei de succes Cronicile Wardstone, precum și Lupii din Brandenburg (Berlin #4) de Fabio Geda și Marco Magnone.

Pentru cititorii îndrăzneți și curajoși, colecția „EU SUPEREROU” continuă seria Pirații de Buzunar cu cel de-al doilea volum, Marea evadare din canal și, dacă le mai rămâne timp liber, le oferă oportunitatea de a salva lumea alături de noul Richie Rich, în postura lui Benji Franklin - Puștiul miliardar.

Din colecția „Povești ilustrate” de neratat sunt aventurile unui bondar mic și ambițios, în minunata poveste Bondărel învață să zboare de Britta Sabbag, Maite Kelly și Joelle Tourlonias. Micilor exploratori și aventurieri le propunem cel mai nou titlu al colecției, Ocolul Pământului în 80 de zile, o adaptare după romanul lui Jules Verne sub bagheta magică a lui Maxime Rovere și Jonathan Burton. 

Dar călătoriile nu se opresc aici! Mowgli, Lindbergh și Osișor vă așteaptă la standul Corint Junior, cu secrete, ghicitori și cele mai superbe ilustrații din literatura pentru copii.

Enigmele continuă cu detectivul preferat al copiilor, pofticiosul Scooby-Doo, mascota colecției „Acum și eu citesc!”, ce vă așteaptă duminică la standul editurii pentru a face schimb de rețete. Și pentru a dezlega mistere, dacă nu uită!

Alături de autori renumiți, printre care îi amintim pe James Patterson și pe Chris Grabenstein, își va face debutul autorul român Răzvan „Franco” Nițoi, cu romanul grafic Felix, asta-i culmea!, un volum cu umor spumos și un ghid al farselor ce nu trebuie să lipsească din nicio bibliotecă!

24 mai, miercuri, ora 10.00
Povești ilustrate: Povestim, pictăm și colorăm!
Atelier de colorat cu Walter Riess
Moderator: Walter Riess
Viitorii artiști sunt invitați să-l cunoască pe ilustratorul Walter Riess! Secrete vor fi împărtășite și povești nemuritoare vor renaște din pânză și vopsea!


25 mai, joi, ora 10.00
Primejdii în vârful lumii (vol. 4 Vânătorii de comori)

JAMES PATTERSON
CHRIS GRABENSTEIN
Atelierul de mistere. Pornește în aventură
În parteneriat cu Bucuria Lecturii:
Activități creative pentru copii cu scopul de a stârni pasiunea pentru cărți și lectură.
Moderatori: Raluca Mărgean și Roxana Păunescu, două mame care iubesc copiii și cărțile și vor să schimbe lumea prin lectură
Aventuri palpitante, cu protagoniști memorabili și îndrăzneți! Descătușează-ți imaginația! Cunoaște-ți viitorii eroi!

26 mai, vineri, ora 10.00
Pirații de Buzunar: Marea evadare din canal
Chris Mould
Atelier: Comoara din insulă
Moderator: Corina Andrei
Fii eroul generației tale! Corint Junior recrutează viitori SUPEREROI! Dacă ești neînfricat ca un pirat… te vrem în echipa noastră!


27 mai, sâmbătă, ora 10.00
Lansare de carte și sesiune de autografe
Felix, asta-i culmea!
Răzvan „Franco” Nițoi
Moderator și invitat special: Ellie White
Invitați: Tea (Tea scrie și citește), Ștefania (Biblioteca Ștefaniei), Daria (Daria citește)
Felix, asta-i culmea! îl are în miezul poveştii pe un puşti deştept şi cu multă imaginaţie, care va închipui o succesiune de farse care de care mai amuzante şi trăsnite, alături de prietenii lui.

28 mai, duminică, ora 11.00
Scooby-Doo… Unde ești tu?
Meet & Greet
Invitat: Scooby-Doo
Scooby-Doo abia așteaptă să te cunoască! Vino să te pozezi alături de detectivul tău preferat!
Aventuri, peripeţii de groază, hohote de râs sau fiori reci pe şira spinării – fiţi alături de Scooby-Doo şi de Echipa Misterelor şi nu pierdeți o distracţie pe cinste!

28 mai, duminică, ora 13.00
Festivitatea de premiere
Tinerii cititori și aventurieri care au călătorit folosindu-se de indiciile strecurate de Editura Corint în romanele ce le-au îmbogățit biblioteca vor primi premiile pentru participare la concursurile desfășurate pe colecțiile „Aventură și mister”, „Acum și eu citesc!„ și „EU SUPEREROU”.
Vino să-i cunoști pe eroii generației tale!






Informare de presă Editura Corint
A XII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest 
24-28 mai, intrare liberă


Editura Corint va încheia primăvara cu prezența la a XII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, ce va avea loc în perioada 24-28 mai în pavilionul C1.

Cuprinzând o paletă vastă de genuri literare și îmbinând lucrările de nonficțiune cu cele de beletristică, Editura Corint a strâns o colecție impresionantă de opere, de o valoare recunoscută atât prin premiile câștigate la nivel internațional, cât și prin criticile de specialitate primite.

În cadrul colecției „Istorie cu blazon”, coordonată de istoricul Filip-Lucian Iorga, apar două volume așteptate cu nerăbdare de cititorii și iubitorii de cultură: Martha Bibescu şi vocile Europei. Corespondență și Dosar CNSAS 1941-1945, volum editat de Alina Pavelescu, şi Din istoria familiei Ghika de reputatul genealogist Mihai Sorin Rădulescu. 

Colecția „Corint Istorie-Autori români”, coordonată de prof.dr. Doru Dumitrescu se mărește cu unul dintre cele mai așteptate titluri de la Salonul de carte Bookfest, Ion Rațiu. Jurnal (Volumul 1), o imagine fidelă şi obiectivă a lumii în care a trăit, o relatare critică despre personajele din jurul său, scrisă dintr-o perspectivă personală, naţională şi internaţională. În aceeași colecție va apărea într-o ediție îngrijită și Niculae Filipescu: Însemnări de Nicolae Polizu-Micșunești. 

Pentru pasionații de istorie și politică, Editura Corint va lansa Istoria terorismului, Conversații cu Molotov, cărți care vor îmbogăți colecția de acum consacrată „Corint Istorie”, coordonată de prof. univ. dr. Lavinia Betea. 

Pentru cititorii YA, în colecția „Leda Edge”, coordonată de Shauki al-Gareeb, am pregătit un titlu incendiar, Cronicile lui Magnus Bane, un bestseller NY de la celebra autoare Cassandra Clare, cunoscută pentru seriile Instrumente Mortale și Dispozitive Infernale. „Leda Edge” cuprinde o selecție de romane YA și nu numai, de la serii fantasy şi romance, ecranizate sau aflate în curs de ecranizare, la distopii celebre, vândute într-un număr record de exemplare. Printre ultimele apariții: Trei coroane întunecate de Kendare Blake, Și mă întunec de Kirsten White și Întoarcerea, primul volum dintr-o nouă serie a îndrăgitei autoare Jennifer L. Armentrout.








Program evenimente:

25 mai, joi, ora 14.30
1. Lansarea volumului Kreuztanne și sesiune de autografe cu autorul Fate Velaj
„...Creaţia artistică a lui Fate Velaj se rezumă la filosofia sa asupra amintirilor din viitor. Până în prezent, acest gen de gândire a fost proprietatea exclusivă a Hollywoodului.” - Dr. Alfred Gusenbauer, cancelarul Austriei

Invitați:
Fate Velaj, scriitor
Bedros Horasangian, scriitor și eseist
Luan Topçiu, critic literar
Moderator: 
Ana Antonescu, director editorial Editura Corint
___

25 mai, joi, ora 17.30
2. Lansarea volumului Istoria terorismului. De la asirieni la jihadiști de Randall D. Law
„Pentru occidentalul obișnuit, terorismul apare fie ca ilustrare a extremismului de stânga sau de dreapta, fie ca manifestare a jihadismului, adică a islamului radicalizat, de matrice preponderant arabă. Este suficient să citim cartea de față pentru a constata că, în realitate, eticheta de «act terorist» poate fi aplicată unei raze geografice, istorice și doctrinare mult mai întinse.” - Teodor Baconschi

Invitați:
Ion M. Ioniță, redactor-șef revista Historia
Ion Duvac, prof. asoc. dr. psiholog
Lavinia Betea, coordonatorul colecției Corint Istorie
Cristian Diaconescu, ministru
Teodor Baconschi, ministru
Moderator:
Florin-Răzvan Mihai, redactor-coordonator colecția Corint Istorie
Partener media: 
Radio România Cultural 
___

26 mai, vineri, ora 15.00
3. Lansarea volumului Conversații cu Molotov. În cercul puterii comuniste de Feliks Ciuev și Viaceslav Molotov
„În conversațiile sale cu poetul și biograful Feliks Ciuev, Molotov oferă o viziune proprie asupra societății și asupra caracterului elitei politice sovietice. Plină de portrete surprinzătoare, pătrunzătoare și memorabile, cartea este o sursă istorică de prima mână. O relatare în stare să hipnotizeze și să înfricoșeze totodată pe cititor.” - Kirkus Reviews

Invitați:

Armand Goșu, conf. dr. la Facultatea de Științe Politice a Universității din București
Lavinia Betea, coordonatorul colecției Corint Istorie
Bedros Horasangian, scriitor și eseist
Moderator:
Florin-Răzvan Mihai, redactor-coordonator colecția Corint Istorie
___

26 mai, vineri, ora 16.30

4. Lansarea volumului Niculae Filipescu: Însemnări (1914-1916) de Nicolae Polizu-Micșunești

„Dacă veți face o secțiune ideală în lungul sau în curmezișul țării... nu puteți tăia nimic din cuprinsul neamului românesc, fără să se producă o comoție herculeană în cel mai bine zidit dintre toți românii vremurilor noastre, Niculae Filipescu. Dacă printr-un cataclism ar dispărea de pe pământ tot neamul românesc și ar rămâne numai Niculae Filipescu, el, prin personalitatea lui, ar da o idee despre ce au fost românii.” - Barbu Ștefănescu Delavrancea

Invitați:
Doru Dumitrescu, prof. dr.
Irina Ioana Riscuția
Flori Bălănescu, istoric
Moderator:
Florin-Răzvan Mihai, redactor-coordonator colecția Corint Istorie
___

27 mai, sâmbătă, ora 12:00

5. Lansarea volumului Din istoria familiei Ghika. Contribuții de istorie culturală și sesiune de autografe cu autorul Mihai Sorin Rădulescu
„Aș spune că în ciuda cataclismului social care a tulburat, a prăbușit România și pe vecinii ei, care a decapitat sistematic clasele foste diriguitoare, supraviețuitoare ale boierilor de odinioară, oameni politici și intelectuali ieșiți din burghezie și elita țărănească, într-o încercare radicală de nivelare în jos, și oricare ar fi durata experienței, poporul român nu-și va pierde calitățile care, la granița Occidentului, aflat între Europa Centrală și Balcani, îl fac să fie unic, de o rezistență de neclintit și ca rafinament intelectual.” – Matila C. Ghyka

Invitați:
Mihai Sorin Rădulescu, istoric
Tudor Teoteoi, prof. dr.
Radu Varia, istoric și critic de artă
Mihai Sorin Rădulescu
Moderator:
Ana Antonescu, director editorial Editura Corint
___

27 mai, sâmbătă, ora 15:00
6. Lansarea volumului Martha Bibescu și Vocile Europei. Corespondență și dosar CNSAS 1941-1945, editat de Alina Pavelescu
Expoziție inedită de fotografii cu Martha Bibescu
Accesorii vestimentare din perioada interbelică, din colecția privată a Ralucăi Alexandra Partenie (prezentare în premieră)

„Prin intermediul unor documente inedite până acum, cititorul acestei cărţi va descoperi o personalitate fascinantă, de o complexitate cu totul excepţională: o intelectuală, o cerebrală dar, în acelaşi timp, o fiinţă de o sensibilitate rară, care iubea frumosul (povestea că grădinarul de la Mogoşoaia zicea despre ea, văitându-se: „Ne omoară cu estetica!”), o seducătoare care, cel mai adesea involuntar, era capabilă să stârnească pasiuni înflăcărate, ca aceea care îl mistuia pe diplomatul italian Francesco Lequio. Avea voinţă şi curaj, ştia la fel de bine ce voia şi cum să realizeze cele dorite (de pildă, restaurarea Mogoşoaiei).” - Mihai Brâncoveanu

Invitați:
Dan C. Mihăilescu, critic și istoric literar
Alina Pavelescu, arhivist și istoric
Filip-Lucian Iorga, coordonatorul colecției Istorie cu blazon
Doina Mândru, istoric
Cristina Bazavan, jurnalist
Moderator: 
Ana Antonescu, director editorial Editura Corint
Partener Media: 
RFI
___

27 mai, sâmbătă, ora 17:00
1. Lansare Jurnal. Volumul I - Începuturile unui exil îndelungat (1940-1945): Ion Rațiu – Lansare de carte 
„Aceasta este prima ediție a primului volumul a jurnalului lui Ion Rațiu. Este o imagine fidelă și obiectivă a lumii în care a trăit, o relatare critică despre personajele din jurul său, scrisă dintr-o perspectiva personală, națională și internațională. Nu cred să existe multe alte lucrări similare, fiindcă puțini au trăit o viață ca a lui.” – Nicolae C. Rațiu

Invitați:
Stejărel Olaru, editor
Nicolae C. Rațiu
Doru Dumitrescu, prof. dr.
Cristina Bazavan, jurnalist
Ion M. Ioniță, redactor-șef revista Historia
Moderator: 
Florin-Răzvan Mihai, redactor-coordonator colecția Corint Istorie
Partener Media: 
RFI

Follow on Bloglovin

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori