Sunday, November 27, 2016

Recenzie! Percy Jackson şi Olimpienii (#2). Marea Monştrilor de Rick Riordan



- Publicată în noiembrie 2014 
- Traducere din limba engleză de Alex Moldovan
- Hardcover, 280 p, 140x205 
- Autor: Rick Riordan
- Colectie: Seria Excalibur


Cine mai este pasionat astăzi de poveşti cu zei? Într-o lume a gadgeturilor şi a tehnologiei, mai pot interesa întâmplări izvorâte din mituri? Rick Riordan, autorul seriei Percy Jackson și Olimpienii, reuşeşte să demonstreze că povestea mitologică are încă puterea de a tulbura, de a fascina, de a încânta.

Pentru prima dată, Percy Jackson se bucură de o viaţă normală şi liniştită. Totul se schimbă însă în ultima zi de şcoală, când un joc de dodgeball aparent banal se transformă într-o confruntare pe viaţă şi pe moarte cu o echipă de canibali gigantici. Pentru a-şi salva viaţa, Percy porneşte spre Tabăra Semizeilor, dar descoperă că ameninţarea planează şi asupra taberei. Pinul care proteja „cetatea“ a fost otrăvit, iar hotarele magice au început să-şi piardă puterea de apărare în faţa monştrilor pregătiți să distrugă tot.

Îngrijorat de schimbările petrecute în tabără şi bântuit de vise alarmante cu prietenul său dispărut Grover, Percy pleacă împreună cu Annabeth în căutarea leacului salvator. Însă pentru asta eroii vor trebui să înfrunte pericolele înfricoşătoare ascunse în Marea Monştrilor.

Parerea mea:

Recunosc, de data aceasta am comis-o: am vazut filmul inainte.

Da, da stiu... imi cer mii de scuze. :)) Dar asta nu inseamna ca nu mi-a placut romanul, ba chiar mi-a placut mai mult decat filmul (nimic nou aici).


Marea Monstrilor este volumul al doilea din seria Percy Jackson si Olimpienii de Rick Riordan. In acest volum Percy se intoarce in tabara semi-zeilolor si o gaseste aproape distrusa de Monstri, iar copacul Thaliei, cel care proteja tabara, este otravit si aproape de moarte. Acest lucru il face pe Percy Jackson, fiul lui Poseidon, impreuna cu Annabeth, Tyson și Clarisse, sa plece spre Marea Monstrilor, in cautarea singurului lucru care ar putea salva copacul Thaliei.

Mi-a placut acest volum mai mult decat cel anterior. Aflam o multime de lucruri noi despre lumea lor si despre zei, iar personajele sunt din ce in ce mai usor de indragit. Cartea, desi este un roman pentru copii, nu m-a dezamagit deloc: are actiune, umor si este plina de situatii neasteptate. Imi pare tare rau doar ca nu am reusit sa o citesc pe la varsta de 11 sau 12 ani.

Finalul a fost unul pe masura, nu chiar un "cliffhanger", dar cu siguranta a lasat loc pentru si mai multe aventuri ale lui Percy si ale prietenilor lui, mai ales cu acea profetie intunecata.

De Craciun imi doresc volumul urmator si timp sa il "savurez" asa cum aveam cand eram copil.

Daca doriti sa cititi o combinatie intre America moderna si Grecia Antica, seria Percy Jackson este de neratat.

Voi ati citit-o? Astept parerile voastre.

Lectura placuta!



Multumesc Editurii Art! 


3 comments:

clara clara said...

Si eu am pe lista de lecturi seria aceasta. Multumim de recenzie!

Adina said...

O recenzie frumoasa,care te face sa citesti cartea.Multumim pentru ea. :D

Tamisra said...

Salutare, dragi iubitori ai cartilor lui Rick Riordan!

Am pus la cale un video cu prezentarea lui Percy Jackson si a Olimpienilor, noul serial care va aparea pe Disney+. Am incercat sa fac si o comparatie intre carti si filmele deja aparute. Sper sa va placa!
https://www.youtube.com/watch?v=pWqyWWXl9qA&t=10s&ab_channel=Mythologica

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori