Saturday, November 26, 2016

Recenzie! Harry Potter si Camera Secretelor de J. K. Rowling



Al doilea volum al celei mai de succes serii fantasy pentru tinerii cititori!

- Publicată în mai 2016 
- Traducere din engleză de Tatiana Dragomir
- Hardcover, 400 p, 140x205 
- Autor: J.K. Rowling
- Tematici: aventură, fantasy

Harry Potter are o vară plină: petrece o zi de naștere groaznică, primește avertizări sinistre de la un elf de casă pe nume Dobby și fuge de la familia Dursley cu mașina zburătoare a prietenului său Ron.

La Hogwarts începe un nou an școlar, iar Harry aude niște șoapte ciudate pe coridoarele goale. Apoi au loc mai multe atacuri misterioase – previziunile sumbre ale lui Dobby par să se adeverească...


Parerea mea:

Harry Potter si Camera Secretelor este printre volumele mele preferate din aceasta serie si a fost o adevarata placere sa il recitesc in noul format, cel aparut la Editura Arthur.


Harry este in al doilea an la Hogwarts, Scoala de Farmece si Vrajitorii, este bucuros ca s-a intors in singurul loc in care se simte acasa si ca a scapat pentru inca un an de familia Dursley.

Dupa o o vacanta de neuitat si fara evenimente neplacute, petrecuta alaturi de familia lui Ron, era aproape imposibil ca Harry sa nu dea intr-un fel sau altul si de necaz. Doar vorbim despre Harry Potter si stim ca daca nu il gasesc necazurile pe el, le cauta el cu lumanarea.

De data aceasta, Hogwarts este atacat de o creatura care ii impietreste pe cei cu sange-gros iar toate dovezile il arata pe Harry ca fiind vinovat. Impreuna cu Ron si Hermione incearca sa desluseasca misterul, pentru a-si dovedi nevinovatia, dar si pentru a opri atacurile frecvente care cu siguranta vor duce la inchiderea scolii pentru totdeauna.

"Răul nu este ireversibil”

Cum spuneam la inceput, "Harry Potter si Camera Secretelor" este unul dintre romanele mele preferate din aceasta serie. J. K. Rowling nu m-a dezamagit niciodata, ci a reusit sa scrie numai carti pline de aventura si mister, povesti simple dar totusi captivante.

Fiind copil cand le-am citit pentru prima data, pot sa spun ca le-am adorat, iar ca adult recitesc seria cu mare drag si sunt sigura ca o sa le iubesc mereu.

Daca nu ati citit seria, va recomand sa o faceti, pentru ca nu veti fi dezamagiti, indiferent de varsta.


Multumesc Editurii Art! 


Follow on Bloglovin

1 comment:

clara clara said...

Foarte frumoasa recenzia. Multumim!

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori