Tuesday, March 22, 2016

Recenzie! Mostenitoarea Focului (Tronul de Clestar #3) de Sarah J. Maas


Sinopis:
Celaena Sardothien şi-a negat harul magic vreme de zece ani. Acum, singura ei dorinţă este să răzbune moartea prietenei ei Nehemia, iar regele din Adarlan este principalul vinovat. Pentru a-şi duce la îndeplinire planul, Celaena, moştenitoarea de foc a unui regat distrus, va călători în Wendlyn, un ţinut îndepărtat în care magia încă mai dăinuieşte. Va reuşi oare temuta asasină să îşi accepte moştenirea nemuritoare, învingându-şi teama de necunoscut? Până unde va fi ea dispusă să meargă pentru a-şi îndeplini promisiunea făcută Nehemiei?

În primul rând, mulțumesc librăriei online Libris pentru această carte. Pe site-ul lor puteți găsi atât cărți în română, cât și cărți în engleză.

Parerea mea:

Nu am cuvinte sa va spun cat de mult m-am bucurat cand am reusit in sfarsit sa pun manutele pe aceasta carte. Sunt o mare fana a genului high fantasy si fiecare nou roman scris de Sarah J. Maas ma fac sa ma simt ca un copil atunci cand primeste ciocolata.

Mostenitoarea focului este, pana la momentul de fata, ce-a mai buna carte din seria Tronul de Clestar pe care am citit-o. Autoarea reuseste sa creeze din nou o aventura alerta si plina de peripetii, incat sunt sigura ca si voi, ca si mine, va trebui sa va trageti suflarea atunci cand veti da ultima pagina.

Actiunea este reluata exact de unde a ramas in volumul anterior, Celaena fiind obligata sa paraseasca Erilea si sa se indrepte spre Wendlyn, lasand in urma singurele persoane pe care le iubeste si fiind constienta ca din acest punct totul se va schimba intre ea si prietenii ei.

Ajunsa pe taramurile din Wendlyn, fata il intalneste pe Rowan.

Rowan este razboinic si print Fae. Eu, personal, cred ca este cel mai bun personaj masculin al seriei, iar cu ajutorul lui, Celaena reuseste sa isi faca trecerea de la un simplu asasin la o adevarata conducatoare. Celaena trece prin atat de multe incercari, in aceasta carte, iar toate acestea ajuta la dezvoltarea ei ca personaj. Este de admirat faptul ca autoarea reuseste sa transpuna atat de bine emotiile si trairile fetei, incat te pierzi printre pagini si parca simti pe propria piele tot ce se intampla.

Ca si in volumele anteriare, romanul este impartit pe capitole din punctul de vedere al mai multor personaje. Pe langa Celaena, il vedem pe Dorian, printul din Adarlan, cum se lupta sa isi ascunda puterile in fata tatalui sau. Un alt personaj demn de mentionat este Manon Blackbeak, mostenitoarea sabatului vrajitoarelor Dinti-de-fier si conducatoarea celor treisprezece. Cu siguranta vrajitoarea este un personaj negativ, care cred va avea un rol important in batalia finala, dar eu am adorat fiecare capitol din perspectiva ei si cu siguranta astept sa vad ce se intampla mai departe cu ea.

Fata de primele doua carti, acesteia ii lipsesc partile romantice, dar abia am avut timp sa observ acest lucru, avand in vedere tot ce se intampla. Oricum, viata Celaenei este destul de complicata si fara sa mai adaugam cei trei sau chiar patru posibili pretendenti. Nu am sa va spun pe cine prefer eu, ar trebui sa va dati seama din ce am spus mai sus si cred ca este destul timp in urmatoarele 3 volume ca fata sa faca alegerea potrivita.

Seria Tronul de Clestar este una dintre seriile High Fantasy cu o lume superb creata, cu schimbari majore de la un volum la altul, o serie pe care o recomand cu multa caldura celor care isi doresc sa citeasca ceva epic!


Recenzii pentru primele doua volume AICI si AICI



Follow on Bloglovin

3 comments:

alexa ioana said...

am adorat primele doua volume, vreau sa le recitesc dupa ce o sa pun mana si pe ultimul volum
sper ca editura sa publice si celelalte volume scrise de Sarah

Ileana said...

foarte frumoase recenziile celor 3 volume. o sa le citesc si cat mai repede posibil.

Unknown said...

Trebuie neaparat sa incep si eu sa citesc aceasta serie. Toata lumea vorbeste numai de bine de ea, asa ca nu stiu ce mai astept.
Faina recenzia, felicitari!

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori