Monday, January 11, 2016

Recenzie! "Fericirea mea esti tu" de Jamie McGuire

Continuarea mult aşteptată a bestsellerului New York Times Fericirea începe azi

Află ce este în mintea bărbaţilor!
Travis Maddox a învăţat două lucruri de la mama sa înainte ca aceasta să moară: Iubeşte mult. Luptă şi mai mult pentru iubirea ta.
În Fericirea mea eşti tu, viaţa lui Travis e plină de femei care vin şi pleacă, de jocuri de noroc ilicite şi de violenţă. Însă tocmai când Travis se consideră invincibil, Abby Abernathy îl pune la pământ.
Fiecare poveste are două versiuni. În Fericirea începe azi, Abby vorbeşte în numele ei. Acum e timpul să citim povestea prin ochii lui Travis.

„Travis e un tip impulsiv. Încercând să scriu din punctul lui de vedere, am ştiut că nu puteam să spun povestea din nou, pur şi simplu. Mi-am îndreptat atenţia asupra perioadei când Abby şi Travis nu erau împreună, pentru ca romanul să aducă lucruri noi şi am sentimentul că am reuşit să fac ce mi am propus." -- Jamie Mcguire

„Fericirea mea eşti tu are avantajul că vine după o poveste emoţionantă, pe care o completează, şi că are un epilog ingenios, ce surprinde un instantaneu din viaţa lui Travis şi a lui Abby în viitor." -- Reading, Eating & Dreaming

„Travis Maddox continuă să lupte pentru ceea ce iubeşte. Ce ţi-ai putea dori mai mult de la un bărbat?" -- Bookwhisperer Reviews

„Am făcut o adevărată pasiune pentru personajele acestui roman." -- The Daily Quirk

În primul rând, vreau să mulțumesc librăriei online Librex pentru această superbă carte.

Parerea mea:

O să sar peste parte în care mă plâng de traducerea titlurilor celor două volume din serie, pentru că este deja un subiect mult prea discutat și pentru că nu prea am hamar cum ar fi putut suna titlurile din engleză bine în limba română. O să trec direct la partea în care preasălvesc munca lui Jamie McGuire. Seriie Beautiful și Maddox Brothers sunt superbe! Prima dintre ele deja a apărut la editura Trei, pe cea de-a doua încă o aștept.

Fericirea mea ești tu nu este o continuare a primului volum, ci spune povestea din Fericirea începe azi din punctul de vedere al lui Travis. Fiecare din cele două volume ale seriei poate fi citit individual. Nu pot spune care dintre cei doi are o minte mai interesantă, Abby sau Travis, dar m-am distrat pe cinste citindu-le povestea. La un moment dat am simțit nevoia să le citesc în paralel, să văd în același timp ce gândeau, ce trăiau ambele personaje. Mintea lui Travis este puțin mai aiurită, dar nu mai puțin profundă și m-am bucurat că am avut ocazia să-l cunosc mai bine și să-mi răspund la câteva întrebări care rămăseseră fără răspuns în Fericirea începe azi.

Pentru cei care nu au citit primul volum povestea este cam așa:

Sunt cinci frați Maddox, da, știu, cam mulți, și fiecare dintre ei este o mare bătaie de cap: Thomas, Trenton, Taylor și Tyler, Travis. Această carte îl are ca personaj central pe Travis, fratele cel mic. Travis își câștigă banii de buzunar din lupte ilegale și este un mare fustangiu. Când vărul lui, Shepley, se îndrăgostește de America, în lumea lui intră Abby, cea mai bună prietenă a acesteia. Abby este o gură de aer proaspăt, nu cade pe spate la fiecare cuvânt pe care Travis îl spune și nu are nici cea mai mică intenție de a petrece o noapte pe canapeaua lui. La început, cei doi devin prieteni, dar dependența lui Travis de prezența lui Abby în viața lui crește, pe zi ce trece. Știe că e prea bună pentru el și că, probabil, fuge de cineva, exact ca el, dar nu poate sta deoparte. Un pariu i-o aduce pe Abby colegă de apartament, și de pat – în mod platonic, pentru o lună. O lună în care să-i demonstreze că se poate schimba pentru ea. Normal, prima dată o dă în bară. 

Mi-am amintit de ce m-am trezit la șase și jumătate ca să termin Fericirea începe azi. Povestea te prinde imediat. Este emoționantă și amuzantă și o recomand cu drag tuturor celor care încă se mai bucură de poveștile de dragoste din liceu, care țin toată viața. Spor la citit!

Citate preferate:

”Era păcat, era prima fată pentru care voisem să țin ușa deschisă. De-abia așteptam aceste moment, iar ea nici măcar nu observase.”

”E pur și simplu nașpa că am găsit-o pe fata care merită să fie a mea, iar ea e prea bună pentru mine.”

”Așadar, ce te scoate din sărite cel mai mult? Ce am făcut să vrei să mă urăști? Sau faptul că știi că nu poți?”

”Un toast![...] Pentru nesuferiți! [...] Și pentru fetele care îți frâng inima! [...] Și pentru afurisita de oroare absolută de a-ți pierde cea mai bună prietenă fiindcă ai fost destul de prost încât să te îndrăgostești de ea!
Recenzia noastra la "Fericirea incepe azi" de Jamie McGuire, AICI.

Follow on Bloglovin

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori