Sunday, October 25, 2015

CINECRONICA: Ultimul vanator de vrajitoare in regia lui Breck Eisner


Regia: Breck Eisner
Distribuție: Vin Diesel, Michael Caine, Rose Leslie, Elijah Wood
Gen: Aventuri, Acțiune, Fantasy
Durata: 106 min
Distribuitor: RO Image 2000

Când nemurirea e un blestem, răzbunarea durează o veșnicie.

            În urmă cu peste opt sute de ani, Regina Vrăjitoarelor a pus gând rău omenirii, răspândind ciuma pe pământ. Însă Kaulder (Vin Diesel), profund mâhnit de moartea familiei sale, decide să o omoare.      Gestul său nu rămâne fără urmări, pentru că vrăjitoarea, cu limbă de moarte, îi dăruiește (tip blestem) viață veșnică.

            Fast forward în zilele noastre, îl regăsim pe Kaulder complet modernizat, cu același job de vânător de vrăjitoare, pe care acum preferă să le întemnițeze dacă își folosesc puterile asupra oamenilor. Dar este singur, unicul lui prieten fiind cel de-al 36-lea Dolan al său (Michael Caine), un fel de Alfred al lui Bruce Wayne.

            Însă, pentru că nimeni (în afară de Kaulder) nu trăiește veșnic, Dolan 36, simțindu-se la capătul puterilor, se pregătește să-i predea ștafeta lui Dolan 37 (Elijah Wood). Și asta nu este singura complicație care apare în viața lui veșnică: o magie neagră, veche de opt sute de ani, își face apariția, iar Kaulder primește avertismente ciudate și este nevoit să apeleze la ajutorul unei tinere vrăjitoare (Rose Leslie) pentru a-și aminti un secret teribil din trecutul lui.

            Filmul va fi cu siguranță pe placul fanilor lui Vin Diesel, iar eu chiar am avut ocazia să-mi îmbunătățesc părerea despre Rose Leslie, pe care n-am agreat-o prea mult in Game of Thrones. Bineînțeles, Michael Caine înnobilează toate scenele în care apare cu o interpretare impecabilă și cu alura sa de vechi înțelept, pe care eu am apreciat-o întotdeauna la actorii din generația lui.

            Mi-aș fi dorit să aflu mai multe despre vrăjitoare în general, despre harurile lor și despre cum au trăit de-a lungul secolelor. De asemenea, și povestea Dolan-ilor ar fi putut fi aprofundată.

            Efectele și replicile personajelor n-au fost tocmai originale însă, în ansamblu, filmul te mulțumește dacă nu ai așteptări prea mari. Eu una m-am distrat și cred că merită vizionat împreună cu câțiva prieteni amuzanți.

Kaulder: You wanna quit?
Dolan 37: No, I want a raise.
           
Vizionare plăcută!



Follow on Bloglovin

1 comment:

Maria said...

Pare interesant filmul asta.O sa ma uit la el de Halloween :D

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori