Monday, March 23, 2015

Nemira va invita la Final Frontier, singurul târg de carte SF & Fantasy din România!


Final Frontier, singurul târg de carte SF & Fantasy din România, îşi redeschide porţile pentru toţi iubitorii de lumi fantastice şi de literatură SF&F.

Bookblog.ro a pregătit arena pe 28 şi 29 martie, la Nexus Gamers Club (B-dul. Elisabeta nr. 37, vis-a-vis de Hotel Cişmigiu), pentru a patra întâlnire a fanilor și cititorilor virusaţi de science fiction.

Nemira va fi prezentă la târg cu cele mai noi apariţii editoriale – nu rataţi primele titluri apărute în noua formulă Nautilus, Hoţul cuantic, de Hannu Rajaniemi şi Robopocalipsa, de Daniel H. Wilson.

Despre romanele ce vor fi prezentate la targ:

 de Hannu Rajaniemi 

„Probabil cel mai important roman SF al anului.”
Locus

Excentricul Jean le Flambeur este un hot postuman. Are stiinta de a fura gandurile si timpul sau obiecte vechi de pe planeta Pamant, aflate acum in posesia aristocratilor din Orasele Miscatoare de pe Marte. In ciuda abilitatilor sale, Jean, ale carui origini sunt invaluite in mister chiar si pentru el, face o greseala si ajunge in Inchisoarea Dilema. Salvat de misterioasa Mieli si nava ei seducatoare, i se ofera o sansa unica - sa isi recastige libertatea si memoria pierduta, daca accepta provocarea de a duce la bun sfarsit o spargere asa cum n-a mai dat niciodata.

„Hannu Rajaniemi imagineaza un viitor atat de provocator incat iti taie respiratia si te intimideaza prin cuprinderea lui, iar Hotul cuantic e si deconectant, si palpitant. Iata ca, pe urmele lui Ray Bradbury, Kim Stanley Robinson si Ian McDonald, un scriitor aflat la debut vine cu ceva nou si indraznet despre inchipuita planeta Marte.“
The Guardian

„Cel mai bun roman SF pe care l-am citit in ani intregi. E greu sa recunosc asta, dar cred ca este un scriitor mai bun decat mine.”
Charles Stross


 de Daniel H. Wilson

„O lectura care te tine cu sufletul la gura.“
Stephen King

Intr-un viitor nu atat de Indepartat, robotii ne-au facut viata mult mai usoara: ne curata bucatariile, ne conduc masinile si lupta In razboaie In locul nostru – pana cand aceasta tehnologie avansata se Intoarce Impotriva celor pe care Ii servea. Controlata de o inteligenta artificiala numita Archos, reteaua globala de masinarii de care lumea noastra a ajuns sa depinda devine subit cel mai mare dusman al ei. La Ora Zero – momentul In care robotii ataca – rasa umana este aproape anihilata. Pe masura ce supravietuitorii se aduna, umanitatea se solidarizeaza pentru prima data In Incercarea de a riposta.

„Robopocalipsa este genul de roman despre rascoala robotilor care nu ar fi putut fi scris decat Intr-o epoca In care robotii devin o parte obisnuita din viata noastra de zi cu zi. Aceasta nu este o speculatie despre un viitor Indepartat, plin de fiinte sintetice de neInteles. Este la cinci minute departare In viitorul Pamantului, plin de robotii pe care Ii luam de buni.“
io9.com

„O opera de fictiune vizionara: Infricosatoare, scrisa minunat si mult, mult prea plauzibila.“
Lincoln Child

Follow on Bloglovin

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori