Sunday, January 13, 2013

Recenzie: Cincizeci de umbre descatusate de E.L. James

Descriere: Romantic, amuzant şi încărcat de erotism, acest roman te cucereşte, te captivează şi te domină.

Anastasia Steele şi Christian Grey au acum totul: dragoste, pasiune, intimitate, bogăţie şi o mulţime de posibilităţi privind viitorul lor. Însă Ana ştie că nu va fi uşor să trăiască alături de Fifty Shades. A fi împreună este o provocare plină de neprevăzut.

Într-un fel sau altul, Ana trebuie să înveţe să împărtăşească stilul de viaţă opulent al lui Christian fără să-şi sacrifice propria identitate.

La rândul său, Christian trebuie să-şi înfrângă dorinţa nestăpânită de control în timp ce se luptă cu demonii din trecutul său chinuitor. Tocmai când se pare că forţa iubirii lor va eclipsa orice obstacol, soarta conspiră pentru a face ca temerile cele mai adânci ale Anei să devină realitate...

Cincizeci de umbre descătuşate este al treilea volum al unei trilogii care a marcat o nouă eră în industria cărţii: după ce a devenit un hit mondial ca e-book, trilogia a fost publicată în format de carte tipărită, înregistrând vânzări de 60 de milioane de exemplare în şase luni.

Cele trei romane au fost traduse în peste 50 de limbi, iar apariţia lor a fost salutată de celebrele publicaţii New York Times şi Wall Street Journal.

Drepturile de ecranizare a trilogiei au fost câştigate de Universal Pictures.


Multumesc Librariei Online Libris pentru sansa de a citi aceasta  carte.
De asemenea la aceasta librarie online pe langa cartile in limba romana, acum gasiti si carti in limba engleza.


Parerea mea: Nu mi-a fost niciodata atat de greu sa incep o recenzie, si asta nu pentru ca nu stiu ce sa scriu sau pentru ca e recenzia unei carti proaste. Ah nu! Cartea e foarte buna si merita citita, sincer! Chiar merita. Greu imi este pentru ca am foarte multe de spus si nu stiu cum sa astern in cuvinte tot ce cred eu despre aceast roman.

Dar banuiesc ca trebuie sa incep ca toata lumea. Cu inceputul.

Daca ati citit primele doua volume cu siguranta stiti cine sunt Ana Steele si Christian Grey si chiar daca nu ati citit deloc din seria Cincizeci de umbre pe Christian tot il stiti pentru ca e un personaj care a invadat toate paginile de internet si are o multime de fane. Hmmm… oare de ce? *rosesc*

Acest volum nu se numeste degeaba  Cincizeci de umbre descatusate”. Titlul ne avertizeaza de la inceput la ce trebuie sa ne asteptam. Adica la un domn Grey foarte schimbat, insa eu tot am fost surprinsa chiar daca ma asteptam la o asemenea schimbare.

El si Ana sunt acum casatoriti, iar acest lucru, asa cum ne asteptam, il face foarte fericit mai ales ca acum are langa el singura femeie pe care a iubit-o si o iubeste sincer. Avem parte de o multime de scene amuzante mai ales atunci cand Ana nu asculta de el – lucru care duce la un Christian infuriat dar foarte simpatic  in incercarile lui de a se controla – sau cand el este extrem de posesiv. Ahh ce poate fi mai interesant de privit decat un barbat indragostit, gelos si putin (mai mult) posesiv?
"- Buna, raspunde el cu ochi calzi.Vreau sa-ti urez la multi ani. E in regula?
Ii zambesc sfios si il mangai pe obraz.
- Da, sigur. Multumesc. Pentru tot.
Fruntea i se incrunta.
- Pentru tot?
- Da, pentru tot.
Are un aer confuz pret de o clipa, dar apoi ochii i se maresc de nerabdare.
- Poftim, spune el, intinzandu-mi o cutiuta frumos impachetata, cu un biletel.
In ciuda grijii pentru tata, simt nerabdarea si incantarea lui Christian - si sunt molipsitoare. Citesc biletelul.

Pentru toate premierele noastre, cu ocazia primei zile de nastere pe care o aniversezi ca sotie a mea.
Te iubesc. 
C x "
Dar… da, exista si un dar, lucrurile urate nu intarzie sa apara si spun lucrurile pentru ca avem parte de mai multe momente tensionate decat in celelalte doua volume.  Viata familiei Grey inca este amenintata, lucru care duce la angajarea multor de agenti de paza, dar si la momente destul de grele. Pe langa toate acestea mai apar si micile certuri de cuplu dar si o mare surpriza din partea Anei, supriza care duce la punctul culminant.  Acesta este si momentul cand ne dam seama cat de schimbat este Christian si la cate este dispus sa renunte pentru binele Anei.

Desi stilul autoarei E. L. James nu este unul spectaculos, povestea in sine si chimia dintre cei doi protagonisti mi-a placut foarte mult, iar acest lucru a adus seriei  4 stele din partea mea.

Totusi, pana la Happy End-ul mult asteptat au de trecut printr-o multime de incercari care le vor pune viata de cuplu la incercare. Si ca intodeauna, aceste “lucruri” nu o sa vi le spun eu, ci va trebui sa le aflati voi singuri.
 " - O priveliste minunata.
- Asa e, raspunde Christian, si ma intorc cu fata spre el.
Se uita in ochii mei si imi asterne o sarutare tandra pe buze.
- E o priveliste foarte frumoasa, murmura el. Preferata mea. 
- E caminul nostru.
Zambeste si ma saruta din nou:
- Te iubesc, doamna Grey.
- Si eu te iubesc, Christian. Pentru totdeauna."

Lectura Placuta!




Photobucket


16 comments:

Unknown said...

o n o nu de la el si ana sunt casatoriti nu am mai citit nimic mi-e frica de spoilere pentru ca eu am citit doar primul volum sper sa ma apuca cat mai curand de al 2-lea sut nerabdatoare

Christyna_BM said...

Recenza nu contine spoilere. Citeste cu incredere.

Duduş said...

Seria asta este una atat de mediatizata incat voi icnerca sa pun mana cat de curand pe ea.
O recenzie perfecta

Alexandra Ioana said...

uauauau:X,e geniala seria asta,e absolut geniala si chiar merita din tot sufletul sa fie ecranizata:x,sper,sa se intample asta cat de curand:X,am toata trilogia si abia astept sa ma apuc in curand de vol 2:D....si apoi de 3.

Anonymous said...

eu nu stiu ce sa spun, nu am o parere tocmai buna in ceea ce priveste cartea asta adorabila,..dar cine stie poate pe parcurs ma descatusez si eu de inhibitii si pornesc in lumea lui nenea asta foarte sexi dupa opinia multor fete :))

alexa ioana said...

eu din pacate n-am citit seria asta, dar vreau sa-mi iau primul volum cat mai curand
felicitari pentru recenzie Bonnie si ai dreptate, nu e nimic mai interesant de vazut decat un barabat gelos, indragostit si posesiv, dar care vrea sa se controleze:))

Unknown said...

am citit-o ce frumos suna famila grey=))0 ma bucur ca au ramas impreuna si am sa incerc si eu sa vad poate primesc si volumul 2 spre recenzie. foarte frumoasa recenzia

Cristinab said...

Frumoasa recenzia Bonnie.
Bine ca a ajuns sa-i zica Doamna, pentru ca m-a scos din sarite cu "domnisoara" !!!

andra lavander said...

volumul 2 a fost cel mai bun, parerea mea. dar si vol 3 a fost genial, l+am citit pe nerasuflate

Alexandra Ioana said...

daaa si din cate stiu eu o sfarsesc impreuna,ceea ce e genial:x,anastasia o sa poarte numele de "doamna grey":>....abiastept sa citesc volumul 3:X

Unknown said...

si pe mine ma enreva ca ii zicea domnisoara, dar imi placea cum ii zicea anastaisa

alexa ioana said...

mie imi place foarte mult numele ei, Anastasia:X ma duce cu gandul la acea rusoaica:X:x
sper sa fac si eu rost de triogia asta cat mai curand!:)

Anonymous said...

tfrp [url=http://www.montblancoutletstores.co.uk]mont blanc uk[/url] zkemln http://www.montblancoutletstores.co.uk arxh [url=http://www.montblancpenscheapsales.co.uk]mont blanc pen[/url] qyyaud http://www.montblancpenscheapsales.co.uk rfci [url=http://www.montblancpenscheapstore.co.uk]mont blanc[/url] hbzkmn http://www.montblancpenscheapstore.co.uk dgff [url=http://www.montblancpensonlinesales.co.uk]mont blanc sale[/url] ahpnhu http://www.montblancpensonlinesales.co.uk tmhj [url=http://www.montblancpensshops.co.uk]mont blanc pen[/url] nuixfp http://www.montblancpensshops.co.uk czwy [url=http://www.montblancpensuksales.co.uk]mont blanc[/url] buwzji http://www.montblancpensuksales.co.uk rnkh

Unknown said...

sunt la al 2-lea volum si abia astept sa citesc volumul 3.mai intai sa fac rost de el.sper sa-l gasesc undeva ieftin.E superba povestea lor si sincer,de cateva zile traies cin lumea aia.cred ca o iau razna;)))

Unknown said...

Sicnera sa fiu am citit seria de n ori in engleza si la fel si in romana. Mi-a placut la nebunie relatia dintre ei (si nu vorbesc de cea sexuala). Imi place atentia pe care i-o acorda Christian Anei si iubirea pe care o impartasesc (chiar daca este defectuoasa). Stiu, el uneori e bun de batut si ea la fel (e cam credula uneori) dar in rest mi-a placut. E interesant ca autoarea a reusit sa includa in poveste si putina actiune :)

Unknown said...

Nu am citit seria asta inca , am auzit atat păreri bune despre ea cat și păreri proaste. Poate o voi citi cândva :)

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori