Friday, September 7, 2012

Recenzie: Hex Hall 01 - Hex Hall de Rachel Hawkins

 Cu trei ani în urmă, Sophie Mercer și-a descoperit puterile de vrăjitoare, har moștenit de la tatăl ei, pe care mama, o simplă muritoare, l-a îndepărtat imediat după căsătorie. La balul de absolvire a liceului, Sophie atrage asupra ei atenția celor din jur printr-o vrajă care se termină foarte prost și este trimisă la Hex Hall, un fel de școală de corecție pentru așa-zișii copii Prodigium, adică vrăjitoare, zâne, magi, metamorfi, vârcolaci și, în mod excepțional, vampiri.
La sfârșitul primei zile la noua sa școală, Sophie are deja trei dușmani noi, este îndrăgostită lulea de un vrăjitor sexy, descoperă că are o colegă de cameră vampir, iar o fantomă înfricoșătoare o urmărește pretutindeni. Mai mult, curând, Sophie află că cineva îi atacă în mod misterios pe elevii de la Hex Hall.
Pe măsură ce secretele sângeroase se dezvăluie treptat, Sophie trebuie să se pregătească pentru cea mai mare amenințare pe care o are de înfruntat: o societate secretă, L'Occhio di Dio, al cărei scop declarat este exterminarea tuturor făpturilor Prodigium, și în special a ei.
Nu pierdeți continuarea!
Parerea mea: Hex Hall este o lectură plăcută, amuzantă, în care se îmbină perfect viața de adolescent cu magie, blesteme și demoni. Rachel Hawkins are un stil simplu, lucru care pe mine m-a atras. După cărțile pline de substrat pe care le-am citit în ultima vreme, am simțit-o ca pe o relaxare. Dar asta nu e tot, veți fi plăcut surprinși de fețele întunecate ale acestei povești. 

E foarte ușor s-o îndragești pe Sophie pentru că are o personalitate demnă de admirat. Este curajoasă, sinceră, iar replicile ei pline de umor îți aduc zâmbetul pe buze. În ciuda evenimentelor paranormale în care este implicată, ea nu este decât o adolescentă care își dorește să descopere adevărul despre sine și despre lumea în care trăiește, chiar dacă acest lucru îi poate schimba definitiv viața și-i face dorința de a fi acceptată și mai greu de realizat. 
- Și acum, Sophia, nu vrei să-mi spui de ce ești aici, lângă iaz, în loc să te prezinți la următorul curs? 
- Trec printr-un fel de criză tipic adolescentină, doamnă Casniff. Știți, am nevoie să mă izolez, să țin un jurnal, lucruri de genul ăsta. 
Un alt aspect interesant este modul în care își tratează prietenii – puțini, ce-i drept, și tocmai de aceea foarte importanți. Prietenia dintre Sophie și colega ei de cameră, Jenna, se dezvoltă și solidifică treptat, cele două ajungând să depindă una de cealaltă. 
Nu știu cum mă așteptam să arate camera unui vampir. Poate cu mult negru, o grămadă de cărți de Camus... a, și un portret fidel al singurului muritor pe care îl iubise vreodată vampirul și care, fără îndoială, suferise o moarte frumoasă și tragică, osândind astfel vampirul la o eternitate de suferințe romantice. 
Ce pot să spun? Citesc multe cărți. Dar camera asta arăta de parcă fusese amenajată de copilul din flori al lui Barbie și al omulețului roz. 
Archer este un tip interesant, nu doar pentru că este un „ bad-boy, tall, dark and handsome”, ci pentru că are un SECRET. Deși la început nu pare să se înțeleagă prea bine cu Sophie, pe parcurs, fiind forțați să petreacă timp împreună, se vor cunoaște mai bine. Mi-ar fi plăcut să fie mai multe momente Archer/Sophie în Hex Hall, dar poate vom avea parte de ele în volumul doi. 
- Ceea ce înseamnă că tu ești prințesa moștenitoare. Mi-am dat ochii peste cap. 
- Vai, da. Numai să-mi lustruiesc diadema și-s gata! 
- Oh, haide, Mercer. Cred că ai fi o regină bună. Fără îndoială, aerul îngâmfat îl ai. 
Nu pot să nu-l menționez pe Cal, băiatul bun, pentru că sunt sigură că va avea un rol important în serie. Și despre el mi-ar fi plăcut să aflu mai multe. 
Hex Hall este rapidă, parcă special creată pentru a vă detensiona. Prezintă o gamă largă de personaje supranaturale ca vampiri, zâne și vrăjitoare, este plină de mister și amuzament. O recomand tuturor.

Multumesc editurii LITERA pentru aceasta carte.

7 comments:

IRLover said...

Trebuie sa citesc si eu cat de curand, cartea.Desi coperta nu e prea reusita.

Christyna_BM said...

Sa stii ca arata mult mai bine in realitate. Nu e chiar asa rea.

Michikit said...

Nu m-a interesat niciodata pana acum seria si da, mi-ar fi placut totusi o alta coperta. Fata de pe matura arata mult prea ciudat acolo.

Jacqline said...

Am facut si eu rost de carte, intr-un final :x
Mi-o doream de cand am auzit prima oara de serie si ma bucur nespus ca cei de la Litera ne-au dat ocazia sa o citim in lb romana :D

Cristinab said...

frumoasa receniza, mi-as dori sa o citesc si eu. uneori e bine sa-ti petreci cateva zile citind o lectura usoara si adolescentina.

c said...

Cal are un rol foarte important pe parcursul volumelor si e pacat ca nu s-a pus accent pe caracterul sau inca din prima, dar ma bucur ca in prim plan l-am avut pe Archer. Misteriul care il invaluia m-a fascinat si am fost uimita in final cand s-a dovedit a fi altcineva... Nu ma asteptam la o asemenea intorsatura de situatie si chiar intr-un asemenea moment in care devenea mai intim cu Sophie.
Singurul lucru care mi-a displacut pe parcursul cartii a fost prezenta acelor mimoze de vrajitoare. Atitudinea lor dispretuitoare si superioara m-a adus la disperare si sper ca in volumul doi sa mai moara in ele:))

Maria said...

Am citit aceasta carte doar intr-o zi asa de mult mi-a placut incat nu mi-a venit sa cred ce repede am terminat-o:)).Chiar imi doresc ca cei de la editura Litera sa publice si celelate volume.

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori