Saturday, May 5, 2012

Recenzie Soul Screamers 02 - My Soul to Save de Rachel Vincent

 Atunci cand Kaylee Cavanaugh afla ca tinere fete incheie contracte pentru a-si vinde sufletul in schimbul succesului, este de-a dreptul ingrozita. Mai ales ca sufletul lor odata retinut, devine obiectul unei eternitati de chin si tortura in mana Demonilor din Lumea de Dincolo.
Oricat de periculos ar fi sa se implice, Kaylee nu poate sta deoparte. Asta nu numai pentru ca una dintre fetele pagubite este o persoana pe care Tod o cunoaste si la care tine foarte mult, dar si pentru ca nu ar fi in stare sa isi continuie viata stiind ca nu a incercat macar sa ajute cu ceva.
Avand la dispozitie numai cateva zile pentru a-si da seama cum o poate ajuta pe Addison Page fara sa fie nevoita sa plateasca cine stie ce pret ingrozitor, sansele de a o salva pe fata de la o soarta mult mai rea decat moartea sunt aproape nule. 
Dar Kaylee trebuie sa incerce, chiar daca asta inseamna sa atraga atentia Lumii de Dincolo asupra ei si a lui Nash. Chiar daca asta inseamna sa infrunte cel mai mare rau cu care se poate intalni. Chiar daca inseamna sa puna in primejdie viata ei, a lui Nash si chiar sufletele lor.

Parerea mea:

Al doilea volum al seriei Soul Screamers este si mai captivant decat primul. Tensiunea creste iar misterul devine din ce in ce mai adanc. Nu numai ca nu veti dori sa-l lasati din mana, dar nici macar nu veti putea – atat de interesant este. Multumesc librariei online Libris pentru ocazia de a citi aceasta carte. Pe site-ul lor gasiti foarte multe volume interesante.
"Este un efect secundar al procedeului. Stiti ca se spune ca ochii sunt oglinda sufletului?" intreba el, iar eu am inghitit sec inainte sa aprob din cap. Nu-mi placea deloc incotro se indrepta discutia asta. "Evident, se spune asa la propriu. Odata ce sufletul nu mai e, nu mai e nimic de vazut in oglinda."

Nash fluiera discret. "Asta e cel mai ciudat lucru pe care l-am vazut vreodata." Si asta insemna mult din partea unui bean sidhe.

"Vrei sa-mi pun inapoi lentilele de contact, nu-i asa?"Addison intoarse capul si-i oferi un zambet ciudat.
Ritmul povestirii este din ce in ce mai alert, pentru ca timpul trece si Kaylee, impreuna cu Nash si Tod trebuie sa salveze o fata nu numai de la moarte, ci chiar de la pierderea sufletului. Parte din actiunea din acest volum se petrece pe Taramul de Dincolo, un loc periculos unde fiinte ca Nash si Kaylee isi pot gasi cu usurinta sfarsitul. Aici, timpul se scurge diferit, atmosfera este terifianta, iar cei trei se vor intalni cu monstruozitati inimaginabile. De asemenea, o problema majora o constituie intoarcerea in lumea reala.
Cu toate acestea, Kaylee simte ca trebuie sa o ajute pe Addison Page sa-si recupereze sufletul, chiar daca asta inseamna sa isi puna in pericol viata ei si pe a lui Nash. Sub nicio forma nu poate sta deoparte, lasand o fiinta (aproape) nevinovata sa sufere o eternitate pentru o greseala facuta din naivitate.
“Ciocolata stie sa spuna "Imi pare rau" mult mai bine decat cuvintele.”
Personaje pe care credeam ca le cunosc foarte bine dupa terminarea primului volum, mi-au dovedit in aceasta carte ca mai au nespus de multe de oferit. Ma asteptam ca My Soul To Save sa fie o carte buna, dar m-am inselat: este FOARTE buna.

Kaylee m-a surprins in mod placut: e sexy, indrazneata si pusa pe fapte mari. Nash este la fel de fermecator si protector. El este cel care o sustine chiar si atunci cand nu-i da dreptate. O fi bine, o fi rau?
M-am bucurat sa il cunosc un pic mai bine si pe Tod, pe care il simpatizez. Eu. Insa pentru Kaylee si Nash sigur este ca un ghimpe care ii inteapa exact in cele mai romantice momente (de fiecare data).
“Voi doi sunteti sariti," se rasti Tod.
Zambetul mi se largi. "Zise barbatul nemort indragostit de un star pop fara suflet.” 

In My soul to Save atmosfera este mai intunecata, premisele mult mai sumbre si personajele mult mai intrigante. Descrierea peisajelor este fascinanta – intr-un mod dark – si va va absori cu siguranta. Abundand de situatii riscante, aventuri pline de suspans si eroi pe care ii puteti urmari maturizandu-se, aceasta serie devine din ce in ce mai fascinanta.


12 comments:

Unknown said...

Cristina imi vine sa te bat!!!!!!!! Citesti atatea carti superbe. Ce-mi place citatul cu "Sa-mi pun inapoi lentilele de contact"???? A fost foarte tare.
Imi place ca actiunea se petrece pe un alt taram pentru ca se schimba decorul fata de primul volum si devine mult mai interesant. Si da, problema ar fi ca timpul se scurge diferit si cand ajunge acasa...daca au trecut cativa ani???
Cristina tin sa te anunt ca din cauza ta si nu dotorita tie am convins-o pe mami sa-mi cumpere si mie primul volum luna asta :)) Hmmm, ce zici? :))

Christyna_BM said...

Hmm...zic spor la citit! :*

Unknown said...

Multumesc! Abia astept sa o iau. Luna mai e plina de surprize pentru mine!! Si cum am tis..tu esti principala vinovata.

andra lavander said...

" ciocolata stie sa spuna ,imi pare rau> mult mai bine decat cuvintele" este superb s perfect adevarat, as ierta majoritatea greselilor minore pentru o cutie de bomboane.

Christyna_BM said...

Nu il am...deocamdata....sper luna aceasta :)

Unknown said...

Alta carte adaugata pe lista mea...:))
"Odata ce sufletul nu mai e, nu mai e nimic de vazut in oglinda."
Daca toata cartea e la fel de interesanta ca citatul asta, inseamna ca e o carte superba...:D

Bonnie Ithil said...
This comment has been removed by the author.
Bonnie Ithil said...

Cristina, tu mereu citesti numai carti bune? Ai dat si tu vre-o data de o carte care sa o urasti, hai nu urasti dar sa iti displaca... sau sa pun alta intrebare e vreo data vre-o carte la care sa nu ii faci tu o recenzie si eu dupa sa nu vreau sa o citesc? Hmmm la asta iti raspund eu, cu siguranta NU... Mereu dupa ce citesc recenzile tale imi doresc si eu sa citesc cartea respectiva, iar acum imi doresc mult sa citesc Soul Screamers si am vazut ca sunt pe libris asa ca o sa mi le cumpar si eu :X

CCAM said...

@ Bonnie - facem recenzii doar la cele care ne plac; asta nu inseamna ca nu ne plac toate la care nu facem

mayabijoux said...

vreau si eu sa citesc seria! dar la cat mai am sa va prind cat de cat din urma, le mai aman. pana cand, nu prea stiu... cert e ca, asa cum au spus si fetele, din vina ta/voastra, visam noi si ne dorim cu ardoare fel de fel de carti!

Stephany said...

Cu toata rusine , spun ca nu am auzit de serie :(
DAr din descrierea ta pare super fascinanta !

Mirela said...

eu am auzit de ea...dar nu asa de multe lucruri...pare interesanta..

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori