Sunday, May 6, 2012

Ce ne asteapta la Bookfest???

Presimt o avalansa de noi aparitii cu ocazia targului de carte BOOKFEST de la sfarsitul acestei luni. De fapt, ca sa fiu sincera, nu e o presimtire, ci o certitudine. Ca sa va faceti o idee despre cat de frumos va fi Bucurestiul intre 30 mai si 3 iunie, iata cateva presupuneri:

 Spulbera-ma
Editura: LEDA

Incep cu ea pentru ca o asteptam cu totii, pentru ca va fi superba si pentru ca deja nu mai intra in categoria presupuneri. Spulbera-ma trebuie sa fie pe lista voastra de cumparaturi daca ajungeti la targ.

„NU MĂ POŢI ATINGE”,
îi şoptesc.
MINT,
e ceea ce nu-i spun.
EL MĂ POATE ATINGE,
e ceea ce n-o să-i spun niciodată.
TE ROG, ATINGE-MĂ,
e ceea ce vreau să-i spun.
Dar când oamenii mă ating, se întâmplă anumite lucruri.
Lucruri ciudate.
Lucruri rele.
LUCRURI FATALE.

Nimeni nu ştie de ce atingerea lui Juliette e fatală, dar Restauraţia şi-a făcut planuri legate de ea. Planuri de a o folosi ca pe o armă.
Însă Juliette are propriile ei planuri.
După o viaţă lipsită de libertate, ea descoperă în sfârşit forţa de a se răzvrăti pentru prima oară şi de a-şi găsi un viitor alături de cel pe care crezuse că-l pierduse pentru totdeauna.



Experimentul Angel
Editura: LEDA

Un thriller SF & Urban \Fantasy bine-cunoscut vouă, cu o viitoare ecranizare.

Sase pusti fara familie, fara acoperis, fug pentru a-si salva vietile. Max Ride si prietenii ei au abilitatea de a zbura, iar aceasta este numai una dintre multitudinea de abilitati uimitoare cu care sunt inzestrati. 
Insa ei nu stiu de unde vin, cine ii urmareste, de ce sunt atat de diferiti de restul oamenilor...si daca au fost meniti sa salveze omenirea - sau sa o distruga.


Cand Lichidatorii de mutanti il rapesc pe cel mai tanar dintre membrii grupului, "copiii pasari" - rezultat al experimentelor genetice - pleaca in urmarire si se lupta pentru a-si intelege originile si scopul existentei lor.




Privilegiatii
Editura: LEDA

Thriller, romance, glamour. Fanii Micuţelor mincinoase o vor adora!

Traditie, onoare si secrete atat de intunecate incat sunt aproape invizibile.

Adolescenta Reed Brennan castiga o bursa scolara la Easton Academy - barca ei de salvare din viata plictisitoare a suburbiei in care locuieste si de langa mama ei dependenta de medicamente. Dar cand ajunge in campusul Easton, plin de frumuseti si de traditie, realizeaza ca toti de aici sunt un pic mai sofisticati, mai fermecatori si cu mult mai bogati decat s-ar fi asteptat ea. Reed isi da seama ca desi a fost acceptata la Easton, Easton nu a acceptat-o pe ea. 
Se simte ca o straina aici, pana cand le cunoaste pe Fetele Billings.
Acestea sunt cele mai inteligente, frumoase si increzatoare fete din tot campusul si sunt constiente de asta. Ele detin toata puterea intr-o lume in care puterea inseamna totul, iar Reed jura ca va face tot posibilul pentru a fi acceptata in randul lor. 
Reed foloseste tot ce are bun, rau si frumos in ea pentru a se apropia de Fetele Billings, dar curand descopera ca in mijlocul petrecerilor lor secrete, a comportamentului lor impunator, a dulapurilor lor pline cu haine de firma, ascund schelete. Si ar face orice ca acestea sa ramana ascunse.


Vrajitor si Vrajitoare
Editura: LEDA

 Un thriller distopic în care, de la ei citire, Harry Potter întâlneşte Jocurile foamei.


Lumea este in schimbare: guvernul a preluat controlul in totalitate asupra societatii, iar acum copiii incep sa dispara.
Viata se intoarce cu susul in jos pentru Whisty si fratele ei mai mare Whit cand sunt smulsi de langa parintii lor si aruncati intr-o inchisoare secreta - aparent fara niciun motiv.
Noul Ordin incearca evident sa oprime Viata, Libertatea si Idealul de a fi un Adolescent Normal.
Dar cat timp sunt prinsi in acest cosmar totalitar, Wisty si Whit descopera ca detin puteri incredibile. 
Oare vor reusi cei doi vrajitori sa-si controleze puterile la timp pentru a se salva pe ei, pe parintii lor si poate chiar lumea intreaga?






Fetele Gallagher - Ti-as spune TE IUBESC dar apoi ar trebui sa te OMOR
Editura: LEDA

Academia Gallagher pentru Fete Excepţionale este o şcoală de fete destul de obişnuită ─ asta dacă la fiecare şcoală se predau la orele de sport arte marţiale pentru avansaţi, la cele de ştiinţă ultimele noutăţi în privinţa războaielor chimice, iar elevele primesc credite suplimentare pentru spargerea codurilor CIA în cadrul orelor de informatică. Aşadar, adevărul e că Academia Gallagher, oricât ar susţine ea că e o şcoală pentru genii, e de fapt o şcoală pentru spioni.
Eroina seriei, Cammie Morgan, e o Fată Gallagher la a doua generaţie, şi deja în clasa a zecea vorbeşte fluent paisprezece limbi şi e capabilă să omoare un om în şapte feluri diferite (trei dintre care implică nişte spaghete nefierte). Dar singurul lucru pentru care Academia Gallagher nu a pregătit-o este ce să facă atunci când se îndrăgosteşte de un băiat obişnuit care crede că şi ea este o fată obişnuită. Desigur, îi poate monta un microfon în telefon, poate pătrunde în computerul lui, şi poate să-l urmărească printr-un mall fără ca el să-şi dea seama, dar poate ea să aibă o relaţie normală cu un băiat normal care nu trebuie să afle niciodată adevărul despre ea? Cammie poate să fie un spion de elită în pregătire, dar în clasa a zecea se află în faţa celei mai periculoase misiuni: se îndrăgosteşte.


 HEX HALL
Editura: LITERA

O carte foarte asteptata (cel putin de mine) 


 Acum trei ani Sophie Mercer a descoperit ca este vrajitoare. A intrat de cate va ori in bucluc pana sa-si dea seama. Mama ei - careia ii lipseste acest talent - a incercat sa ii fie alaturi atat cat a putut, cerand ajutorul tatalui ei instrainat - un vrajitor european pe care nu te poti baza- numai la nevoie. Dar cand Sophie atrage prea mult atentia oamenilor obisnuiti din cauza unei vraji gresite exact in seara balului de absolvire, chiar tatal ei decide sa o exileze la HEX HALL, o scoala izolata pentru Prodigium, adica vrajitoare, zane si metamorfi.
Pana la sfarsitul primei zile petrecute printre adolescenti la fel de ciudati ca ea, Sophie reuseste un record: trei dusmani puternici care arata ca supermodele, o atractie inutila pentru un vrajitor, este bantuita de o fantoma ciudata si are o colega de camera care este singurul vampir, cea mai dispretuita persoana din tot campusul. Mai rau, Sophie afla curand ca un pradator misterios ataca elevii si singura ei prietena este principalul suspect.


 Pe masura ce o serie de mistere intunecate incep sa se dezvaluie, Sophie se pregateste pentru cea mai mare amenintare: o societate secreta straveche care este hotarata sa distruga toti Prodigium, dar mai ales pe ea.


Verde de smarald
Editura: LITERA

Cel de-al treilea si ultimul volum al seriei Culorile Dragostei, e care cred ca il asteptati cu totii.



O călătorie în timp este anunţată de obicei cu câteva minute, ore sau chiar zile înainte, prin senzaţii de ameţeală ce afectează capul, stomacul şi/sau picioarele. Primul salt în timp – numit şi saltul de iniţiere – are loc între al șaisprezecelea şi al șaptesprezecelea an de viaţă al purtătorilor genei. (Extras din Cronicile gardienilor, vol. II, Reguli general valabile)

Uneori poate fi o adevărată povară să trăiești într-o familie cu atât de multe secrete. Cel puțin așa gândește Gwendolyn, o adolescentă de șaisprezece ani, până în ziua în care se trezește brusc în Londra secolului trecut. Atunci își dă seama că s-ar putea ca ea însăși să fie cel mai mare secret al familiei sale, căci a moștenit capacitatea de a călători în timp. Ceea ce nu realizează ea este faptul că n-ar trebui să-ți permiți să te îndrăgostești când te afli prins între două epoci... căci asta poate complica lucrurile și mai tare. Mai ales că nici în trecut lucrurile nu mai sunt cum erau odată...
Dragoste eternă este o trilogie palpitantă, amuzantă și plină de romantism.

Ei, ce parere aveti??? Va plac? Ce v-ati mai dori? 

15 comments:

Unknown said...

Eu mi le doresc pe toate, plus inca vreo douazeci:)) Niciodata nu ai suficiente carti:D

georgiana serban said...

Si eu mi le doresc pe toate.
Ce lipseste din lista este vol 3 din Fascinatia,pe care cei de la Rao ne-au promis-o inca din vara trecuta."Cica"este tradusa si tiparita inca de anul trecut de prin vara.
Poate o sa-mi creasca barba tot asteptand continuarea acestri serii.
Norocul meu ca mai sunt si edituri serioase Leda(care este in topul preferintelor mele),Litera,Nemira s.a. .
A si ar mai fi ceva ce mi-asi dori sa citesc la Bookfest:vol 2 din Molima,care apropo ce stiti,cand va aparea ?
PS:cel mai mult si mai mult astept finalul seriei Georgina Kincaid,si poate totusi cei de la LEDA-mi vor face o surpriza si o vor lansa la targ.M-ar face foarte fericita.

CCAM said...

Dintre cele de aici vreau VERDE DE SMARALD - mi-au placut foarte mult vol 1 si 2
si mai sunt o gramada... Nemira mi-e "datoare" cu continuarea unor serii... si Litera... De Leda nu ma pot plange dar si de la ea vreau multe, de ex. Tara Duncan (da le-am citit desi sunt pentru YYAdult:))), Furiosii.. multe

@georgiana serban - nu-mi spune de molima!!! de cand astept vol 2 si cei de la editura au tot zis c-o scot de anul trecut din mai
Sunt la un pas s-o iau in engl; ma gandeam totusi sa mai astept dar chiar o vreau si eu (si G)

Łάω♥ said...

Ce as vrea sa ajung si eu la Bookfest...minunate titluri..desi is interesata de Spulbera-ma! :-?

georgiana serban said...

Si eu tot din acest motiv nu am citit Vol 2 si 3 din Molima.
Tot am zis sa mai astept ca poate poate...Tare nasol este sa ai o serie inceputa in romana si continuata in engeleza,eu o zic din propria experienta.Dar daca pana in toamna nu se misca nimic,asta este, o sa fac cum am facut si cu Anita Bleak ,si o sa-mi comand cartile in engleza,pt ca e o serie mult prea frumoasa si nu mai am rabdare,sincer.
Mai adaugati pe lista cu noutatile de la targ Insurgent si JV.(sunt confirmate de editura,si cred ca din cauza entuziasmului vostru le-ati omis)

andra lavander said...

oooo, abia astept sa para, pacat ca targul nu ajunge si la mine in oras, oricum ma gandesc sa pecomand cateva dintre ele

Larisa said...

Numai carti una si una o sa apara, vor fi norocosi cei care vor merge la Bookfest.

Cristinab said...

ce bine de bucuresteni!
delectare placuta!
eu le vreau pe toate, niciodata nu poti zie ca gata nu*mi mai i-au carti o perioada pentru ca apar unele care ma fac sa cedez, desi banii sunt programati pentru un parfun, de ex ;))

Oanaaa. said...

Gallagher Girls si Private?:X Geniaaaal:x abia le astept
La fel ca si pe Hex Hall:x

Bonnie Ithil said...

Cate apariti!!!! Sunt asa nerabdatoare mai ales pentru unele din ele, asa cum sunt Verde de smarald, Fetele Gallagher si normal ca Spulbera-ma :x

JustLaugh said...

pfff...eu abia astept Verde de Smarald:X:X:X..iubesc celelalte 2 volume..sunt atat de curioasa sa vad ce se intampla!!!:D

Eve said...

De Tacere de Becca Fitzpatrick ce stiti?Din cate stiu eu trebuie sa apara luna asta sau in iunie,dar...

Christyna_BM said...

Si noi o asteptam inca de anul trecut. Nu am vesti noi dinpacate. Va voi tine la curent

Stephany said...

Abia astept sa apata " Ti-as spune ca te iubesc , dar pe urma va trebui sa te omor " si " Hex Hall "
Am auzit de ele si abia astept sa apara si la noi !

Mirela said...

eu le vreau pe toate...da apare si vol 3 din altfel de ingeri

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori