Thursday, April 19, 2012

CUPA CARTILOR - Etapa 1 - Runda 2 - Culorile Dragostei Vs Sange Albastru

 Culorile Dragostei de Kiersten Gier

Numar volume: 3 (serie completa)
Volume aparute in Romania: 2
An aparitie: 2011
Editura: LITERA


Călătoriile în timp sau mai bine zis posibilitatea de a le face au chinuit mințile oamenilor probabil de când au descoperit focul sau pe-acolo...

Ce-ar fi însă dacă posibilitatea de a călători în timp ți-ar fi dată de o alterație genetică? Nu vă speriați, nu este vorba de un SF ci de o foarte bună serie fantasy.
 Culorile dragostei este o serie specială care, după părerea mea, merită un loc fruntaş printre fruntaşe.
Vreți mistere? Are. Vreți dragoste? Are; şi nu una scrisă-n stele ci una care în final ar putea să câştige în fața împotrivirii sorții. Oare?
Pe un ton amuzant, în stilul unei persoane puse pe şotii şi care adoră replicile sarcastice, Culorile dragostei te duce într-o amețitoare călătorie prin timp. Acum te joci cu al tău blackberry, acum eşti până peste cap implicată într-o acțiune de capă şi spadă. Azi e ieri, ieri e o zi ce va veni peste 150 de ani, mâine a trecut deja.
Şi asta nu e tot! Sunt lucruri mult mai importante de lămurit şi scopuri a căror împlinire ar putea schimba întreaga omenire. Ce e bine, ce e rău e greu de stabilit când faptele pe care nu le-ai făcut încă îți influențează deja trecutul. În cine să te încrezi?
Ai parte de dragoste sau eşti doar un pion bine manipulat într-un complot vechi de sute de ani? Care e rolul tău şi mai ales eşti dispusă sau suficient de naivă să ți-l accepți?
Nu e chiar ce credeți, dar noi echipe veți forma, noi poziții veți adopta. 

De ce s-o votați? Pentru că ar fi o greşeală enormă să nu o faceți, iar fapta vă va bântui nu doar viitorul ci şi trecutul! Pe cuvânt! Are tot ce v-ați dori: personaje strigător la cer de atrăgătoare (în care, din exterior, poate veți putea avea încredere), profeții străvechi, mesaje cifrate, alchimişti sau poate chiar vampiri personaje vechi în viziuni proaspete, fantome de demoni ironici, din fericire aproape prieteni, moarte şi viață, speranță şi deznădejde, săruturi fierbinți sau tratamente reci, aventuri - totul împletit într-o acțiune coerentă care vă va ține cu sufletul la gură.
(Bibliophile Mystery)

 ***


Sange Albastru de Melissa de la Cruz

Numar volume: 7 (serie neterminata)
Volume aparute in Romania: 3 + #4.5
An aparitie:2010
Editura: LEDA


Autoarea foloseşte mitologia apocrifă dar şi fapte istorice reale pentru a crea o acțiune logică şi pentru a crea rațional ființe care străbat veacurile în mintea umanității: vampirii. În Sânge Albastru vampirii fac parte din istorie şi scriu istoria, iar istoria se repetă.
Ei trec prin timp şi renasc recuperându-şi toate amintirile şi sentimentele. Legăturile dintre aceştia sunt strânse şi depăşesc barierele spațiu-timp sau legăturile de sânge aşa cum le ştim, tot ceea ce conteaza este spiritul. Uneori însă un spirit nou, chiar printre cei cu Sânge Albastru, se poate naşte. Ce înseamnă şi (cum) poate influența asta vechile suflete?
Supraviețuitori ai revoltei lui Lucifer, îngerii căzuți pedepsiți să-şi trăiască nemurirea pe pământ, alături de Sânge Roşu, încă au posibilitatea de a alege între bine şi rău, între lumină şi întuneric. Sau poate nu întotdeauna. Faptele şi urmările lor îi urmăresc prin timp şi nu lasă loc păcii. Războiul e iminent.
În mijlocul tuturor acestor evenimente dramatice, în care cei buni sunt hăituiți de cei considerați odată definitiv învinşi, se desfăşoară triste poveşti de dragoste.
Cele trei eroine, din punctul de vedere al cărora este scrisă cartea, au parte de propriile suferințe, iar două dintre ele devin rivale într-o dragoste căreia i se opun cele mai vechi legi şi cea mai puternică legătură – cea dintre sufletele pereche. O dragoste ce este încă de la început sortită pierzaniei sau sortită să aducă nimicirea îndrăgostiților.
Cea de a treia eroină are parte de propria ei tragedie. Ascendența ei nu e clară şi e supusă unor presiuni care ar putea duce la distrugerea a ceea ce îi este mai drag.
Unelte şi subiecte ale unor profeții mai vechi decât istoria scrisă, cele trei încearcă să supraviețuiască tuturor întâmplărilor care le pun la încercare însăşi sufletul, iar unica eliberare pare a fi propriul sacrificiu.
Ce legi pot fi încălcate, care sunt pedepsele şi mai ales cine le-a încălcat deja? Ce eşti dispus să rişti şi până unde vei merge pentru a-ți împlini dragostea? Şi oare merită? Sunt întrebări care se strecoară în mintea cititorului şi care chinuie personajele principale.
De ce să votați Sânge albastru? Pentru că veți avea parte de un roman atemporal, inedit, plin de mistere şi suspans, de personaje credibile şi de multe sentimente sfâşietoare. Dacă nu sunteți un „adorator” al poveştilor cu îngeri, vampiri sigur veți deveni unul citind această serie.
(Bibliophile Mystery)

Puteti vota pana pe 21 aprilie ora 24.00.


Pentru a afla rezultatul confruntarii anterioare intrati AICI
*Cupa Cartilor e parte a Campaniei "Viata Cartilor - Sustineti piata de carte din Romania"

15 comments:

Bonnie Ithil said...

E asa greu de ales... Offf ce ne faceti voi noua :))

CCAM said...

Da! Recunosc ca si mie mi-e greu! Dar asta e si e abia a doua pereche! :)))

JustADream said...

Aici a fost mult mai greu... o.o
Mi-e frică deja de runda trei! (:

Addicted said...

Sa zicem ca acum a fost un pic mai usor si am stiut ce sa aleg, insa sa vedem ce mai urmeaza.

Cristina said...

N-am citit nicio serie din cele mentionate, deci nu prea stiu...

CCAM said...
This comment has been removed by the author.
ioana alexandra said...

nici eu nu am citit cartile astea si mi-e cam greu sa votez..ambele mi se par super interesante

giddusadik said...

Am votat deja pentru Culorile Dragostei :) E o serie superba!

JustLaugh said...

am auzit numai pareri bune despre Sange albastru..dar sincer nu l-eam citit..:D deci nu stiu cum e, dar am citit volumele din Culorile Dragostei si mi-a placut la nebunie:)

Cristinab said...

nu am citit nici una dintre serii, descrierile sunt bine realizate si ma atrag ambele carti dar... nu votez :)

mayabijoux said...

pentru ca nici eu nu am citit cartile, am votat pe baza descrierii, pe baza subiectului care pe mine ma atrage cel mai mult.

Georgiana Serban said...

Si aceste doua serii le-am citit,si se numara printre preferatele mele.
Este foarte greu sa iau o decizie....dar o sa votez Culorile deagostei,care are un subiect inedit,personaje minunate si o poverte de dragoste mult mai interesanta decat cele prezentate in seria Sange albastru.

Cristina said...

Da, Mona, este o lista extrem de scurta. M-am decis sa votez cu seria Culorile Dragostei.
Am auzit ca ultimul volum apare prin mai deci cred ca le iau pe toate trei ca sa nu mai astept mult...

andra lavander said...

nici eu nu am citit cartile, dar sincer ma atrage mai mult Sange albastru

Kadia said...

N-am citit niciuna dintre carti, dar votez cu cea care ma atrage cel mai mult: Culorile dragostei

Si soarele e o stea