Sunday, April 22, 2012

Book to movie The Immortal Rules


 Hollywood's Palomar Pictures a anuntat ca a ales sa transpuna pe ecran "Blood of Eden", seria care urmeaza a fi lansata marti 24 aprilie 2012.
Aceasta serie este a binecunoscutei autoare Julie Kagawa a carei serie Iron Fey este un succes fulminant.

Primul volum din serie, prezentat si de noi acum ceva timp, este:
In a future world, Vampires reign. Humans are blood cattle. And one girl will search for the key to save humanity.

Allison Sekemoto survives in the Fringe, the outermost circle of a vampire city. By day, she and her crew scavenge for food. By night, any one of them could be eaten.

Some days, all that drives Allie is her hatred of them. The vampires who keep humans as blood cattle. Until the night Allie herself is attacked—and given the ultimate choice. Die… or become one of the monsters.

Faced with her own mortality, Allie becomes what she despises most. To survive, she must learn the rules of being immortal, including the most important: go long enough without human blood, and you will go mad.

Then Allie is forced to flee into the unknown, outside her city walls. There she joins a ragged band of humans who are seeking a legend—a possible cure to the disease that killed off most of humankind and created the rabids, the mindless creatures who threaten humans and vampires alike.

But it isn't easy to pass for human. Especially not around Zeke, who might see past the monster inside her. And Allie soon must decide what—and who—is worth dying for.

Intr-o lume a viitorului, Vampirii domnesc. Oamenii sunt septel sangvin. Si o fata va cauta cheia pentru a salva omenirea.

Allison Sekemoto supravietuieste la Granita, la periferia extrema a unui oras al vampirilor. Ziua, ea si echipa ei scormonesc dupa hrana. Noaptea, oricare dintre ei ar putea deveni hrana.

In unele zile tot ce o face sa continuie pe Allie este ura sa pentru ei. Vampirii care tin oamenii pentru sange. Asta pana cand, intr-o noapte chiar Allie este atacata si i se da alegerea finala. Sa moara sau sa devina unul dintre monstri.
Pusa in fata propriei mortalitati, Allie devine ceea ce uraste mai mult. Pentru a supravietui ea trebuie sa invete regulile imortalitatii, inclusiv cea mai importanta: daca refuzi suficient sangele uman, vei innebuni.

Apoi Allie este fortata sa se refugieze in zone necunoscute din afara orasului ei. Acolo se alatura unei
bande a oamenilor care cauta o legenda - un posibil leac pentru boala care a ucis pe majoritatea oamenilor si a creat cruntele, nebunele creaturi care ameninta oamenii si vampirii deopotriva.

Dar nu este usor sa treci drept om. In special nu in jurul lui Zeke, care ar putea vedea dincolo de monstrul din ea. Si Allie trebuie sa decida in curand pentru  ce - si pentru cine - merita sa mori.

Faptul ca se discuta deja serios despre ecranizarea seriei este o recomandare in plus, nu ca Julie Kagawa ar mai avea nevoie.
Sper sa le reuseasca si sa le iasa un film bun.

8 comments:

Unknown said...

Am citit multe recenzii despre acasta carte; se pare ca a strans multi fani. Descrierea mi se pare interesanta pentru ca(din cate am inteles) vampirii sunt prezentati precum niste monstrii care se hranesc cu sange uman(numai cu sange uman).In majoritatea cartilor se vorbeste cat de cat frumoas despre vampiri, dar aceasta este o confuzie. Vampirii sunt creaturi incapabile de sentimente, iar cei frumoasi si buni descrisi in majoritatea cartilor sunt incubus-zburatori. In fine, cartea pare foarte interesanta; plus ca n-am mai citit o carte cu o tema apocaliptica, cu vampiri.
Cred ca merita citita avand in vedere faptul ca deja o sa fie un film.

CCAM said...

@ Cristina - suntem departe de a putea da verdicte; daca citesti doar Mitologia poporului roman de Tudor Pamfile te iei cu mainile de cap! Si in credinta populara "Strigoii uneori nu sunt primejdiosi; dimpotriva, pot ajuta cu cine stie ce daruri pe un drumet[...]". Trebuie mult studiu daca vrea cineva sa se lamureasca mai ales ca fiecare denumire folosita vine cu caracteristici proprii: "unii zic ca pocitura rea n-o da Strigoiul, ci Moroiul"
Ideea e ca pana la urma suntem liberi sa ne inchipuim pe cine vrem cum vrem, nu?

andra lavander said...

adevarul este ca in special adolescentii au capatat o impresie ciudata despre vampiri, ei ii considera niste fiinte care urasc sa ucida si care se pot indragosti in orice moment de o fiinta uman. dar nu trebuie sa uitam ca vampirii sunt pradatorii si oamenii prazile, este lantul trfic. cred ca este nevoie si de povesti in care vampirii sa fie personajele negative. vampirii nu trebuie compatimiti. oricum, am citit si eu recenzia cartii si mi s-a parut interesanta, ma bucur ca tot mai multe carti fantasy sunt pe punctul de a fi ecranizate

ioana alexandra said...

asa erau perceputi vampirii la inceput, ca niste monstri care se hranesc cu sangele oamenilor. mai tarziu..lucrurile s-au schimbat iar vampirii au devenit eroi. mie personal imi plac ambele "versiuni" ale vampirilor:D
iar filmul, daac il vor face, sigur va fi unul foarte bun

Crina|| booktwist_ said...

Am mai auzit de carte, insa n-am citit-o si sper sa o fac. Iar de film nu stiu ce sa spun, multe n-au fost ce trebuia.

Bonnie Ithil said...

Am mai intalnit cartea si pe alte bloguri si e destul de interesanta dar seama foarte mult cu un film pe care l-am vazut acum cativa ani...unul cu vampiri care conduceau orasele si totul era din sticla intunecata si parca cu un antidot de a ''devampiriza''...nu ii mai stiu numele :(

Cristinab said...

interesanta descrierea. am vazut mai multe filme in care vampirii au avut roluri negative decat pozitive.
Amurg a fost un adevarat oau!, pentru mine. sa vad vampiri in roluri pozitive ;))
oricum, si mie imi plac sa vad aceste fiinte supranaturale fictive in ambele ipostaze.

mayabijoux said...

sper sa iasa ceva bun din ecranizarea cartii. subiectul este foarte interesant, mai ales ca vampirii sunt personaje negative in carte.

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori