Friday, January 6, 2012

Upgrade Review: The Shadow Reader by Sandy Williams

Consider curiozitatea Nyei un adevărat compliment (hmmm... numele ăsta - Nya - oare avem vreo zână printre noi?) şi recunosc că mi-a hrănit orgoliul. Mulțumesc Nya

Despre The Shadow Reader ce să vă spun în plus față de ce a spus Cris?
Mi-a plăcut suficient de mult cât să-i dau 5 stele adică maximul de pe Bibliophile Mystery şi în general de pe toate blogurile de cărți. Asta arată ceva, nu? Mai ales, cred că v-ați dat seama, că sunt cam mofturoasă.
După cum ştiți îmi aleg din prima preferatul (însă se pare că ce am citit în ultimul timp vrea să-mi strice acest bun obicei) şi abia îmi pasă ce se întâmplă cu cel care - bineînțeles - va pierde. Aşa a fost şi cu Adrian de exemplu; am fost total pro Dimitri, şi deşi l-am înțeles pe Adrian, nu am vrut să fie alesul lui Rose şi nu m-a deranjat prea tare că a rămas... neconsolat. (Scuze echipă Adrian dar vedeți? Tot răul spre bine, acum are propria lui serie... mă rog Sydney, sau el?)
Cu cei doi rivali din The Shadow Reader nu a fost aşa. Da, aş vrea să rămână cu Aren dar nu cred că m-ar deranja să rămână şi cu Kyol. Pe măsură ce citeam m-am convins că nu din laşitate sau alte delăsări masculine nu a făcut nimic pentru relația sa cu McKenzie. Dimpotrivă!
Autoarea a dezvoltat foarte bine relația dintre cei trei. Deciziile pe care i le-a dat lui McKenzie au fost unele foarte bune în situațiile de criză în care aceasta se afla, situații de natura acelora în care în care nu prea ai nimic obiectiv pe care să te bazezi – orice pro are un contra - , în care nu există reguli ce pot fi aplicate, nu există precedente. Nu am nimic să-i reproşez. O susțin în tot ce decide, indiferent pe cine va alege (credeați că vă spun pe cine??).
Atât Aren cât şi Kyol au calitățile şi defectele lor, iar unul a avut mai mult timp la dispoziție să greşească – dacă le veți considera greşeli. Sigur nu e o problemă uşor de rezolvat.
Lui Cris ar vrea sa-i fie să-i fie milă de Kyol şi nu prea poate. Mie mi-e milă de toți. E o carte în care vrei să se găsească o soluție pe care să-i facă pe toți fericiți şi, deocamdată, nu se poate.
The Shadow Reader are şi calitatea că nu se pierde într-un romance oarecare. Povestea de dragoste este fericit îmbinată cu momente de pură acțiune. Războiul, cu luptele, ororile, pierderile şi victoriile lui e prezent mereu. Când crezi că e linişte ai parte de o scenă ce te trezeşte imediat din visurile romantice. Personaje care ți-au devenit dragi au de suferit. Totuşi nu devine o carte de acțiune. Sandy Williams a echilibrat bine balanța.
Sunt atât de multe de spus... Personajele secundare sunt tratate cu aceeaşi atenție ca cele principale, ajungi să le îndrăgeşti sau să te dezguste dar nu-ți pot fi indiferente. Povestea celor trei nu e singura poveste de dragoste şi nici singura poveste de dragoste în care există suferință. Ai parte de neprevăzut, de întorsături de situații, luptă pentru putere, decizii cu privire la care fiecare are propria lui părere, chiar şi de  un praf de umor.
Şi eu aş putea să discut despre carte (şi abia aştept să vină Cris) destul de mult timp.
Mi-a plăcut suficient de mult încât mă bate gândul ca la sărbătorirea de 400 să vă dăm un exemplar cadou (aş fi vrut să putem da câte un exemplar cadou dar ne depăşeşte). Ce spuneți, ați vrea?
It’s supposed to be a last kiss, and if we were both human or both fae, it might have been, but the moment before we separate, chaos lusters explode through me. The jerk of his body, his sudden inhalation, tells me he feels them, too, and instead of moving apart, we move closer. So much closer.  
When he fissures out, I want to be angry. I want to hate him for his self-control, for leaving me when I’m craving more than his touch, and for not being a typical, human male.  
My eyes shoot open when Kyol grabs my arm. Aren holds on a moment more, his lips and hands lingering as if this is his last breath. As if this is the only breath in his life that has ever mattered. Then he locks eyes with the sword-master. 
“I’ll talk to Atroth, McKenzie. If you’ll forgive me, if you still want me, I’ll talk to him. I’ll convince him you and I should be together.” Really? I want to ask, but I can’t form the question. This is what I’ve always wanted, the hope I’ve been clinging to for a decade, and now, I’m terrified I might be trapped in a dream. 
Isn’t this so freaking fantastic? I’ve spent ten years searching for someone to fill the spot in my heart meant for Kyol, and when I finally find a contender, he’s an enemy and he’s fae. 
“McKenzie.” He kisses my lips again briefly, then again, lingering. “I’ll be waiting at the crossroads. I promise.” 
He lets out a sound that’s so very close to a single, choked sob. “I dedicated my life to my king. I should have dedicated it to you.” I swallow against a raw throat. “I shouldn’t have had to wait ten years for you.”
Photobucket

26 comments:

Unknown said...

Glumesti Mona??? Cartea asta e geniala normal ca as vrea!!

Cat despre mila ta, nu stiu.. mie nu imi este mila de toti..si vad lucrurile asa cum le vede Crisu [o fi zodia de vina.. irelevant] ce vreau sa spun este ca si Kyol si-a avut sansa! De ce sa astepte pana cand intervine Aren ca sa isi da seama ca totul se poate pierde foarte usor atunci cand joci totul pe o carte? Sunt cu adevarat multe intorsaturi de situatie, am plans atunci cand stii tu cine a murit, imi placea caracterul ei si chiar nu vroiam sa se termine asa ce avea ea cu N. si cu toate astea s-a intamplat, ceea ce imi demonstreaza ca autoarea vede lucrurile drastic, drepte fara sa se bazeze pe prea multe sanse.. dar asta e doar opinia mea.

Mie nu imi este mila de K. De ce? Pentru ca a fost el singur idiot? Pentru ca i-a trebuit mai mult timp decat avea nevoie si totusi prea mult?? Nuuu, ce-a facut el a fost meschin! Pentru ea, pentru el, pentru amandoi si totusi meschin si lipsit de scrupule! Prea mult, prea fara "no hard-feelings".. nu stiu, mi-a lasat un gust amar K...

CCAM said...

@ Theo - nu sunt de acord cu tine. K avea la momentul respectiv anumite indatoriri si il apreciez sincer. Am crezut initial aproape ca tine dar acum NU. Meschinarie? Nici vorba de asa ceva. Sacrificiu? Da!
Fii atenta sa nu dam spoilere ca ne mananca Cr

Unknown said...

@CCAM ok :))) tac :))) si totusi eu nu vad asta ca pe un sacrificiu... in fine.. :))) discutam mai pe larg pe mess :)) maine..te prind eu :))

CCAM said...

@ Theo - Placerea va fi a mea!

Deea said...

Eeeee! The Shadow Reader!!!! Areeeeeeeen! :)))

Ce ma bucur ca v-a placut cartea si ca i-ati dat tot 5 stele!<3 Si exact la asta ma gandeam si eu - ma durea sufletul pt Kyol, nu mi-ar fi parut rau daca McKenzie ar fi ramas cu el. :( Dar Aren rocks!<3

Si mie mi-a placut actiunea, lumea, zanele, asa cum ai spus si tu, a echilibrat f bine balanta autoarea.

Vai, tre sa ne vedem sa vb pe indelete despre cartea asta! <3

@Theo si eu am plans cand a murit stii-tu-cine, nu ma asteptam. :( Si ca si tine, cred ca lui K. i-a luat cam mult sa se trezeasca si sa isi dea seama ce pierde daca nu lupta pt McKenzie... Si totusi mi-a parut rau de el la sfarsit si l-am inteles, oarecum...

VREAU VOL 2 ACUM!!!

Nya said...

Hold on! I'm not a fairy. >.<
Mulțumesc deci pentru satisfacerea curiozității mele fără astâmpăr. :]
Din descrierea ta și a Cristinei, Aren pare genial- genial- genial. :)
În legătură cu concursul aniversar, normal că am vrea!

CCAM said...

@Deea- stii unde stau, te astept
@Nya - crezi ca sunt atat de naiva sa te cred pe cuvant, asa fara nicio dovada? Se stie doar ca (voi) zanele va ascundeti. ;))

giddusadik said...

Zane, Mona, chiar asa? :D
Cat despre concurs: mai intrebi? Cum sa nu vrem? Oricum mai aveti nevoie de un singur follower si ajungeti la 400!
Iar recenzia este chiar buna!

Christyna_BM said...

=)) vai ce-am gasit aiiici! :D:D Ce surpriza de dimineata (ei bine, pranz). Vai Deea inca traiesti! De acord cu tine m-a durut sufletul pt Kyol dar nu destul incat sa il prefer pe el - nu stiu de ce toate ati avut impresia ca-s rea cu el...poate am scris eu aiurea, nimic nou in asta :)). Ideea e ca Aren ROCKS!

Larisa said...

Deja suntem curiosi in privinta cartii...ar fi frumos un concurs de 400 followers :D

Mirela said...

The Shadow Reader....moama e absolut bestiala....:(( sper sa fac si eu rost de ea sa o citesc sau poate va aparea la noi ca sigur o sa mi-o cumpar

Unknown said...

@Christyna - ne-a cam luat valul, nimic nou :) (sper ca a fost o surpriza placuta :D)

@Deea - Si eu am simtit compasiune pentru el, dar la sfarsit nu stiu cat de buna as mai fi putut sa fiu. Da, a incercat sa isi compenseze greselile.. dar it was waaaaay too late :|

Anyway, Aren :X I <3 u :X

Si eu vreau volumul 2!!!!!!

Deea said...

@CCAM Da, da, stiu, sper sa ne vedem curand. :D

@Chris Da! Inca traiesc... Deea's back in business and she's back with a vengeance! Mwahahah!=)) Glumesc... Dar am citit niste carti f misto in 'vacanta' asta si trebuie neaparat sa le cititi si voi sa povestim.:D

Si n-ai scris nimic gresit despre Kyol, am inteles ce vrei sa zici :)) Si poate am fost noi prea iertatoare cu el. Daaar, cum ai zis si tu, ideea e doar ca Aren ROCKS!<3

CCAM said...

Yes, Aren rocks! But Kyol rules too! I love them both... (am dat in mintea copiilor clar)

Mirela said...

atunci e de bine mona =)) e bine s mai fii din cand in cand copil

CCAM said...

Vreti sa va spun un secret? Am comandat deja un exemplar din AAAMMMKKK pentru aniversare... acum trebuie sa implinim numarul! Si sa ghiciti despre ce carte vorbesc; nu va luati neaparat dupa postarea la care e acest comentariu dar in codul folosit e un indiciu.

♥MIM said...

CCAM: Heheee. Mama, da' parca acu' putin timp abia aveati 300!:O Cand am castigat eu volum Twilight grafic parca?! Wow, felicitari!

ioana alexandra said...

dupa ce v-am auzit pe voi fetelor vorbind atat de mult despre ea, imi doresc din ce in ce mai mult sa citesc cartea asta!!
iar despre concurs...normal ca as vrea!!:D

Andreea said...

Frumoasa si recenzia ta.Chiar imi doresc tare mult sa apara si la noi

andra lavander said...

pare o acrte interesanta, mi-ar placea sa o citesc, si o mica rugaminte, CCAM poti te rog sa nu mai folosesti portocaliu la citate, eu nu prea vad nimic

CCAM said...

scuze
citatele au fost victime colaterale schimbarii temei
schimb culoarea acum

KittygoesFoxy said...

Recenzia ta e chiar tare, vreau si eu cartea! Mai ales daca i-ai dat 5 stele...inseamna ceva:D

Bonnie Ithil said...

Uff. Chiar trb sa ma apuc de ea. Foarte reusita recenzia :D

Unknown said...

@ toate fetele :))) chiar trebuie citita! Este o carte care va va lasa : wow.. o sa va placa oricat de sceptice ati fi la inceput, dupa aia va aruncati in citit!

ank said...

dupa ce am citit recenzia m-am apucat aseara sa o citesc, e superba

Larisa said...

Foarte norocos cine o va castiga :D

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori