Friday, October 7, 2011

Recenzie: Silence - Hush Hush 03 de Becca Fitzpatrick


Am asteptat un an intreg aparitia acestui volum. N-a fost o asteptare usoara – iar cei care au citit Crescendo ma vor intelege – datorita evenimentelor care au marcat sfarsitul volumului doi. Autoarea ne-a lasat suspendati in mijlocul unei scene de o tensiune extraordinara! Nu-i corect, am gandit atunci. Cine ar incheia o carte asa?!
                Dar acum, dupa ce am terminat Silence, vreau sa va spun ca a meritat fiecare moment de asteptare! Tensiune, mister, rasturnari de situatie, o atractie si mai mare intre Nora si Patch (nu credeati ca se poate? Ei uite ca da!), de toate acestea si multe altele va veti bucura in acest al treilea volum al seriei Hush.
                Evolutia personajelor, principale si nu numai, m-a surprins intr-un mod placut. Pe toti ii veti regasi un pic schimbati, mult mai stapani pe ei si mai maturi. Inca din primele pagini, Patch este nevoit sa ia decizii importante si sa sacrifice tot ce are mai de pret pentru iubita lui. Modul in care isi exprima sentimentele este mult mai direct, perspectiva asupra lucrurilor i se schimba, iar actiunile lui o dovedesc deplin. M-a impresionat nespus si l-am indragit si mai mult.
                Nora se trezeste intr-o situatie foarte delicata. Ultimele cinci luni din viata ei sunt un imens abis. Nu-si aminteste nimic din aceasta perioada, dar senzatii ciudate si persistenta unui val de nuante intunecate o fac sa se intrebe neincetat pe cine oare a uitat. Exceptand pierderea temporara a memoriei, Nora s-a maturizat si ea. Este mai sensibila, dar in acelasi timp mai puternica, ferm hotarata sa afle ce i s-a intamplat si cine este responsabilul.
                Veti avea, de asemenea, placerea sa va reintalniti cu Scott, Vee si inca un personaj surpriza, pe care eu cel putin nu speram sa-l mai revad.
                Desi acum am tendinta de a impartasi cu voi fiecare detaliu, vreau sa va prelungesc un pic suspansul si totodata sa mentin intacta placerea de a descoperi a fiecaruia. Asa ca depun mari eforturi pentru a nu dezvalui mai multe din firul povestii. Din fericire ne vom bucura cu totii de ea in limba romana chiar luna aceasta, asa cum au precizat cei de la editura Litera, carora trebuie sa le multumim pentru promptitudine.
                Imi propusesem sa recitesc Crescendo inainte sa incep Silence, dar nerabdarea a invins :D. M-am simtit pe alocuri la fel de dezorientata ca si Nora, de aceea v-as recomanda s-o cititi numai dupa ce ati terminat primele doua volume si chiar sa le recititi in caz ca a trecut mai mult timp de cand le-ati terminat. Astept cu nerabdare parerile voastre.
Spor la citit!


19 comments:

Ithil said...

Ai si terminat-o? E bine asa, in felul asta m-ai facut pe mine si mai curioasa cu recenzia :). Pierdere de memorie de unde pana unde? Da e clar vreau cartea asta cat mai repede :x

Christyna_BM said...

Da, am terminat-o in 2 zile. Asa le termin de obicei cand citesc lejer. Mai mult de atat nu va pot spune. Cartea merita! E super. Va dati seama ca i-am dat eu 5 Stele??? Numai FEVER mai are 5 stele!!!

andra lavander said...

despre serie numai lucruri bune, sper ca o voi citi si eu in curand, doar ca sunt putin cam imprastiata si azi zic ca citesc ceva si maine ma trezesc cu alta carte in mana

CCAM said...

Parca vol 2 a cam ... dar daca zici ca e asa bun vol 3 o sa-l rasfoiesc cu rabdare inca o data pe 2 si, desi oricum mi-l luam, acum macar voi astepta vol 3 cu speranta ca merita. Antrenanta recenzie (la asemenea calificare nu te asteptai, nu?)

Christyna_BM said...

Cum sa nu-ti placa vol 2??? Nu pot sa cred! sa-l citesti iar poate iti schimbi parerea. 3 e foarte bun, si da, chiar la calificativul ala nu ma asteptam :))

CCAM said...

Da, poate n-am avut starea atunci...Il recitesc.

Christyna_BM said...

Cand, cand? :D

Cristina Plescan said...

Vreau sa apara si aici :((

Christyna_BM said...

Da, da, luna asta va fi si la noi, asa au promis cei de la litera. si eu abia astept

Cristina Plescan said...

Sperand sa apara curand si in Italia. Dar privind catalogurile de lunile urmatoare de la Mondadori si restul, slabe sanse :(

Bonnie Ithil said...

Woow ,wooow. Am citit-o este SUPERBA :x. Nu imi vine sa cred, numai recenzia asta a fost de vina :)), da da tu Cristina esti de vina !!! =)),am recitit si primele doua volume si dabea dupa de volumul 3 :X. A fost genial :x, acum il astept si in limba romana :D

Palmaciu Elena said...

Cartea merita citita am citit primele 2 volume in 2 zile ste senzationala Ma bucur ca o sa apara si vol 3

Larisa said...

Mi-a placut mult primul volum, trebuie sa il achizitionez si pe al doilea sa speram curand.
Imi place foarte mult recenzia ta, reiese faptul ca ai citit cu pasiune aceasta serie :)

Gheorghiev Alexandra said...

doamne vreau si eu volumul 3,am primele doua volume:X,abiastept sa apara,cum apare cum mi-o iau:x

Anonymous said...

ai idee cand apare in limba romana a3a carte?

Bonnie Ithil said...

Suneau ca in primavara asta dar nu e nimic sigur :D

EriKKa said...

Cand apare si la litera?

Unknown said...

Le am pe toate trei, dar ceva ma tine sa nu le citesc. De fiecare data ma duc mai departe, nu stiu de ce. Poate ii voi acorda intr-un final o sansa.

Unknown said...

Am citit recent primele trei volume și vreau neaparat și ultimul, dar se pare ca la noi nu se stie când apare. Mi-au placut tare mult. Se citesc repede și au o poveste frumoasa. <3

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori