Thursday, June 2, 2011

Trilogia Millennium la editura TREI


Mikael Blomkvist, un jurnalist cazut in dizgratie, este angajat sa faca investigatii asupra unui caz neobisnuit. Insa cand acesta face legatura intre disparitia Harrietei si un lant de crime terifiante, savarsite cu 40 de ani in urma, misiunea lui devine imposibil de finalizat fara ajutorul unui asistent. Lisbeth Salander, o tanara de 24 de ani, cu o infatisare de hacker si o inteligenta de geniu, pare a fi candidatul perfect pentru aceasta pozitie. Neobisnuitii parteneri descopera un fir ce ii conduce spre un secret incredibil, care ii arunca in plasa coruptiei de la cel mai inalt nivel.


Nu există nevinovaţi. Există doar diferite grade de responsabilitate." Lisbeth Salander
LISBETH SALANDER se întoarce în Suedia după o lungă vacanţă petrecută în Caraibe. A pus mâna pe o mare sumă de bani şi este, pentru prima dată în viaţă, independentă financiar. Dar ea nu mai are nici familie, nici prieteni şi realizează că este complet singură. În acelaşi timp, MIKAEL BLOMKVIST, de la revista Millennium, a dat de un nou subiect fierbinte. Jurnalistul Dag Svensson şi prietena lui Mia Bergman au dovezi despre existenţa unei filiere de prostituţie care activează între Europa de Est şi Suedia şi care, mai mult, este muşamalizată de serviciile secrete. Multe dintre persoanele implicate în traficul cu femei au poziţii importante în societate. Întâmplări din trecutul întunecat al lui Lisbeth Salander încep să iasă la iveală. Atunci când Dag şi Mia sunt brutal asasinaţi, bănuielile se îndreaptă spre Salander, iar poliţia va declanşa o adevărată vânătoare împotriva ei. Salander se decide să pună capăt pentru totdeauna trecutului şi să-i pedepsească pe cei care merită. Drumurile lui Blomkvist şi Salander se întretaie din nou.



«Corupţie, trafic de influenţă, prostituţie: intraţi în lumea lui Stieg Larsson şi veţi deveni captivi.» Le Nouvel Observateur

Trilogia se gaseste la editura  TREI

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori