Saturday, May 4, 2019

Jurnal nediplomatic (1998-2001) de Ioan Grigorescu

Follow on Bloglovin



Jurnal nediplomatic (1998-2001) de Ioan Grigorescu 

Miercuri, 8 mai, ora 18.30, la Cărturești Verona (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15) are loc lansarea titlului Jurnal nediplomatic (1998-2001) de Ioan Grigorescu, apărut în colecția Corint Istorie Autori Români.

Ediția este îngrijită de Cornelia Rădulescu, iar prefața este semnată de Jon Grieg, fiul autorului.

La discuție vor participa:

·         Jon Grieg, regizor
·         Lucia Hossu Longin, producător și regizor TV
·         George Radu Serafim, realizator TV, critic de artă și scriitor
·         Bedros Horasangian, eseist și diplomat

Moderator: Flori Mihalache, director PR Editura Corint

Discuția va fi urmată de o sesiune de autografe acordate de Jon Grieg, fiul autorului.

Intrarea este liberă.

Despre carte:

În Jurnal nediplomatic (1998-2001), scris într-o perioadă de mari prefaceri politico-economice pentru România, autorul face referiri la probleme interne și internaționale (negocierile de aderare la Uniunea Europeana și la NATO, bombardamentele NATO în Iugoslavia, mineriada din 1999 ș.a.), dar oferă, în același timp, detalii interesante din lumea artelor și a publicisticii. Este analiza lucidă a țării de baștină, dar și a celei de „adopție” – Ioan Grigorescu a fost ambasador în Polonia (1993 1998) – a unui om care s-a pus în serviciul națiunii pentru a schimba imaginea României în lume.

Despreautor:

Ioan Grigorescu (1930-2011) - publicist, realizator de televiziune, scenarist, scriitor și diplomat –estebine cunoscutromânilordatorităserialuluiSpectacolullumii, filmatînpeste 50 de țări.

„Scriitor, publicist, organizator al vieții culturale, ambasador al României la Varșovia, Ioan Grigorescu este unul dintre marii reporteri ai lumii pe linia lui Egon Erwin Kisch” - Iosif Sava.


No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori