Saturday, January 13, 2018

10 cărți SF&F care vă așteaptă în 2018 la Editura Nemira!


Cu ocazia noului an este momentul să faceți loc în raftul de SF&F căci v-am pregătit multe surprize în colecțiile Nautilus și Young Adult!

Ce vă așteaptă în prima jumătate a anului 2018:

Cum afectează călătoriile spațiale oamenii obișnuiți de pe Pământ? Răspunsurile le vom afla în Central Station, romanul tânărului scriitor israelian Lavie Tidhar. Distins cu numeroase premii internaționale (cea mai bună carte SF&F la The Guardian în 2016, câștigător al John W. Campbell Memorial Award, pe lista scurtă pentru Cel mai bun roman la British Science Fiction Award 2016, roman nominalizat la Premiul Arthur C. Clarke 2017), Central Station a fost recomandat de Alastair Reynolds (Spațiul revelației), și de Liu Cixin (Problema celor trei corpuri), atât cititorilor de fantasy, cât și cititorilor de SF.

Pământul este pe moarte. Ultimii supraviețuitori ai civilizației umane călătoresc printre stele, în căutarea unui nou loc pe care să-l poată numi acasă. Dorința lor se îndeplinește: găsesc o planetă terraformată, însă este deja locuită… un refugiu transformat în cel mai mare coșmar al omenirii. Câștigător al Premiului Arthur C. Clarke în 2016 la categoria Cel mai bun roman, Children of Time, de Adrian Tchaikovsky, este unul dintre cele mai așteptate romane din colecția Nautilus.

Povestea lui Claire Randall, care ajunge în Scoția secolului al XVIII-lea unde trăiește o poveste intensă de dragoste cu tânărul războinic James Fraser, printre intrigile și luptele de putere ale epocii, continuă în al 5-lea roman al seriei Outlander, The Fiery Cross, care o să fie împărțit în 2 volume.


Seria de autor dedicată fraților Strugațki continuă cu Melcul pe povârniș (The Snail on the Slope). Prima versiune a romanului a fost finalizată în 1965 (între 6 și 20 martie) și publicată în 1990 cu titlul Disquiet. Povestea a fost modificată ulterior și este relatată din prisma a două personaje, Peretz și Candide, ambele legate de Pădure, un loc misterios și plin de pericole.

În labirintul subteran din Silozul, Hugh Howey contura un univers distopic înfricoșător, în care locuitorii unei lumi postapocaliptice comunicau cu exteriorul doar prin intermediul unui ecran, fără posibilitatea de a părăsi silozurile în care locuiau. Cititorii vor afla deznodământul trilogiei în ultimul volum al seriei, Dust. De asemenea, primele două volume din serie, Silozul și Silozul. Începuturile, urmează să apară în noul format Nautilus

În Umanii am învățat cât de importante și prețioase sunt lucrurile mărunte și momentele petrecute alături de cei pe care îi iubim. „Lecțiile” lui Matt Haig continuă în 2018 în How to Stop Time, un roman despre nemurire, sacrificiu și iubire, în curs de ecranizare, cu Benedict Cumberbatch în rolul principal.


Cititorii YA au foarte multe motive de bucurie. Se vor reîntâlni cu Mare, Maven și Cal în Cușca regelui, al treilea roman al seriei de mare succes Regina roșie –Roșiii și Argintiii se pregătesc de bătălia finală. Vor călători în Rebel of the Sands alături de Amani Al’Hiza și Jin până în Miraji, un loc periculos și încărcat de magie, unde se vor lupta cu djini și creaturi mistice, ce vor să îi transforme în prizonieri ai deșertului.

Oare vor reuși să o salveze pe Mila în Redemption, ultimul volum al trilogiei scrise de Debra Driza, după ce tânăra eroină și-a trădat cel mai apropiat aliat, alegând fuga în locul luptei? Oare vor avea curajul să călătorească din nou cu Kell și Lila în A Gathering of Shadows? Să participe într-o competiție în care magia nu are limite, iar alianțele se schimbă în permanență, așteptând apariția unui nou adversar? O Londra renăscută, din cenușă și fum?




Follow on Bloglovin

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori